Ni haa, mintak perhatian sikit. Sesape yang tak boleh bace post aku neh sebab dilindung oleh iklan nuffnang tuh boleh press CTRL key di ikuti + atau - key untuk zoom in atau zoom out.
Thank You For Visiting My Blog.....................Please do not hesitate to leave your comment or be as follower....................... And please leave your URL/Link, so that I can visit your blog back..................

Saturday, January 29, 2011

Laman Rangkaian Sosial 1Malaysia.Com Kena Hack !

Dari Blog BOM321

Baru 5 hari lepas, BOM321 mendaftar laman rangkaian sosial Malaysia terbaru iaitu 1Malaysia.Com yang telah bermula pada 12 Januari 2010 lalu telah pun dihack. laman sosial terbabit adalah dibawah projek syarikat CASO Sdn Bhd, dan laman tersebut masih berstatus BETA. laman sosial ini juga telah pun di promosikan oleh akhbar tempatan, malangnya belum pun mencapai masa 1 bulan laman ini dibuka, laman ini telah pun dihack oleh Pakar IT Indonesia dalam masa yang singkat sahaja.


Laman ini dihack bermula dari cabar-mencabar di sebuah forum yang bernamadevilzc0de dan si pencabar tersebut pula menggunakan nama Skyfrens. Apa pun berita ini amatlah sadis.





Laman 1Malaysia.Com sebelum diceroboh.



Laman 1Malaysia.Com di Akhbar Mingguan MStar.

Paparan laman 1Malaysia.Com selepas dihack.

Penyebab 1Malaysia.Com dihack.

Gambar@Aman.My dan Hendrastar.




Aku dah agak dah. Sistem keselamatan kat Malaysia nie memang lemah. Yang barua ni dok bajet terer buat apa ntah, pi cabar lepa hack website nieh. Hampa bukan xtaw lepa ni terer bab2 hack. Hampa nie, virus kat PC pon xreti nak handle, nie kan pulak dan handle benda hack2 nie. Kah3! Oi Najib! apa cita nie? kah3!

Satuuuu, Malaysia!
Satuuuu, Malaysia!
Satuuuu, Malaysia!

Kah3!



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

4 kritikan..!!:

nazrul ashraff said...

haha...x psl2 najib kena skali

Petr Ikhwan said...

ntah..saja bez2..haha
alaaa, najib tu asyik berpolitik memanjang..sistem keselamatan negara sendiri pon terabai..masuk yang nie dah kali ke-3 dah website dari Malaysia kena hack oleh Indonesia..website government pon da penah kena sekali.. xkan nak diam je?

Mr. Socko said...

Dieorang tu, kalu xde kepentingan, xkan nak ambik tahu nye.. =.=" Lain la kalu najib sendiri yang ade syer dlm website tu, mau seminggu die melenting kat newspaper.. Kepala tgh pk nak menang kat pilihanraya tu.. :p

Petr Ikhwan said...

hahaha..wa sokong sama lu Socko!

Link Exchange


|KeRpLuNk!| Corporation © 2008. Sponsored by: Petr Ikhwan | A7X | Petr Ikhwan. Thanks to blogger templates