Ni haa, mintak perhatian sikit. Sesape yang tak boleh bace post aku neh sebab dilindung oleh iklan nuffnang tuh boleh press CTRL key di ikuti + atau - key untuk zoom in atau zoom out.
Thank You For Visiting My Blog.....................Please do not hesitate to leave your comment or be as follower....................... And please leave your URL/Link, so that I can visit your blog back..................

Wednesday, March 16, 2011

1Malaysia.com Ganti Facebook?!

Baru 10 minit lepas aku mendaftar kat laman sosial 1malaysia.com sebuah laman sosial yang seakan-akan Facebook. Dah lama aku nak daftar kat website ni sebenarnya tapi tak boleh sebab ada masalah teknikal. Maybe sebab website ni penah kena hack oleh hacker Indonesia beberapa bulan yang lalu. Dan mungkin dengan sebab itu jugalah website ini menjadi popular dengan serta-merta. Keh3! Kalo nak baca post pasal hack tu boleh klik link kat bawah post neh.

Update! Kalo kat Facebook kita panggil notifications la.

Tak banyak yang dapat aku cite dari website neh, sebab baru je sign up. Friend pon takde lagi walaupun ada dua orang yang mintak request. Malas lah aku nak approve yang sorang tuh sebab tengok nama pon dah tahu yang dia ni nak iklankan barang-barang dia. Semak wall aku je kalo aku approve. Hahaha! Sori la noo, cek tak bqapa suka benda2 camni ha.

Sedihnya...

Tapi yang bestnya, website ni ada jugak kolum chatting ala-ala Facebook kat bahagian kanan bawah. Haha. Tapi, tak boleh la aku nak test power lagi sebab friend pon takde lagi. Hahaha. Ada button like, comment dan share. Selain tu, korang jugak boleh post music ataupun video. Yela kan, kalo kat Facebook kita boleh post photo, video dan link camtu je.


Hmm, aku pon nak test power la jugak kan. So, aku post la satu fail mp3 bertajuk So Far Away daripada Avenged Sevenfold. Sebuah lagu yang amat bermakna. Sebab apa bermakna? Hanya peminat-peminat A7X saja yang tahu. Lagu ni memang menyentuh hati. Try la dengar eh. Cewahh, promote pulak.

So, setakat ini jela yang dapat aku coret. Nak tahu cuba la sendiri eh. Korang nilai la sendiri. Boleh ke 1Malaysia.com ni tandingi Facebook? Hahaha...Haa, kalo dah sign up tu jangan lupa add aku kat sini. Penat-penat aku terang panjang lebar. Hahaha. So, sampai sini jela yang dapat aku coretkan. Chioww!

p/s First status aku kat sini adalah "Pagi2 dah layan A7X..memang sempoi!!"

Laman sosial 1Malaysia.com kena hack!


Sapa-sapa yang baca post ni melalui Facebook, sila klik sini untuk view original post.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Link Exchange


|KeRpLuNk!| Corporation © 2008. Sponsored by: Petr Ikhwan | A7X | Petr Ikhwan. Thanks to blogger templates