Ni haa, mintak perhatian sikit. Sesape yang tak boleh bace post aku neh sebab dilindung oleh iklan nuffnang tuh boleh press CTRL key di ikuti + atau - key untuk zoom in atau zoom out.
Thank You For Visiting My Blog.....................Please do not hesitate to leave your comment or be as follower....................... And please leave your URL/Link, so that I can visit your blog back..................

Wednesday, December 30, 2009

MEMORI DI MRSM BP

Thn 2009 hampir saja melabuhkan punggungnya dlm msa 2,3 ari lg...namun memori yg tersimpan sepanjang thn itu akn ku sematkan dlm jiwa sanubari dan blog ini..kah3..

Dlm post aku kli nie aku nak tnjk saat2 indah bersama member2 yg baek hati lg cool dgn aku..

Ha...nie la gambaq batch laki thn 08/09...kalo pandai cr mna satu aku..ha tgk hujung skali belah kanan...yg tgn berbalut tu aku ar..pth jari...aduh3, dok maktab ni dah msk 2 kali ah pth tulang...apa la lepa bg makan kat aku...
Ni pulak gambaq msa hr graduasi..sebulan sblm SPM..smbl dok tunggu majlis bermula kmi amik ar gambaq dlu..maklumlah tunggu pengetua dtg..sembang majlis start pkl 8 tp pkl 10 bru dia nak mai...aku pun dah lali ah dgn menda2 mcm nie...

Nie pulak membe2 klas aku...yg wakil maktab maen bola..kls aku nie blh kra sempoi ar bdk laki dia..hmpr separuh drpd pemain bola maktab ialah dr kelas kami...aku jd coach sja..kah3...sebab pth tgn..waduh2...ada gi bdk2 lki laen dlm kls aku tp xsempat nak upload...


Nie gambaq msa waktu riadah..sehari sebelum paper last..CHEMISTRY...sja nak amik gambaq..hri last la konon nak maen bola..tp kmi tiap2 hri maen bola xkira ka trial ka SPM ka semua kami tibai..time main,main la apa lg...yg dpn tu aku ar..amacam stylo ak??


ni msa majlis Candle Lit Dinner..huh..masa nie mkn mewah ar..hg nak apa semua ada..tp satu ar serr...kena beraturr..yg nie aku lemah nie...msa ni la jugak nak tangkap gambaq ngan awek2 cun kat maktab nie...tp aku maleh nak upload..malu..maklumlah aku xhensem mcm Drogba striker Chelsea tuh...ha..yg baju petak2 tu nama abg Botak...

nie ar budak2 klas aku..klas nie laki paling rmai..maklumlah laki skarang nie makin pandai..kah3..pompuan klas aku ada lima org sja..sorang x ada masa kami amik gmbq nie..


nie pulak member pompuan aku..pewwitt..cun ak..aku tulis ar membe aku tp aku xpenah ckp pun ngan lepa nie..malu...yg kiri ika..yg knn maybe mira kot..ntahla aku pun xcam sebab dia buat muka pelik..yg kiri tu aku knl kat YM sja..ok la tu..aku sja upload tanpa kebenaran...boleh kot ieka?? hehe...


nie pskn kadet laut maktab aku..msa nie dah nak bertolak p camping kat pulau pangkor..time dia tgh check attendance..tp time aku xmai lg...tgh menikmati angin air-kon kat cafe..aplagi mkn jln tar la jwbnya tangan aku..kah3...
aku akn sentiasa igt korang semua..ke kiri pusingg...


nie msa dlm perjalanan nak p ke pulau sana..kmi naik bot TLDM..mak ai pya laju..berdegup kencang jantungku bak kta Dewa 19...apapun ini pengalaman yg x dpt aku lupakan...whooaaa...


arigato...oit silap pulak..nie kat kubu belanda..aku xreti la nak ckp belanda..Van Der Sar boleh la..time aku pown bajet stylo ar ngan gaya2 aku..sebelum nie aku xpenah pown bt reja mcm nie..wakakaka
welcome home NAVY..

K a setakat nie sja aku dpt coretkan...kenangan aku kat MRSM BP akan aku abadikan dlm laptop aku..kah3..kpd membe2 kat  SMK Permatang Pasir..nnti aku akn try cr gmbq2 hampa utk dimuatkan dlm post aku yg akan dtg..korang la membe plg best kat MALAYSIA nieh...akhir kata salam 1Kerplunk dr aku..(xmau ciplak 1Malaysia ciptaan Pak Najib)

Aku p tidoq dlu....gudbye 2009...



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Monday, December 28, 2009

Transform Windows Vista into Windows 7 without using Customization Pack


As you all know Windows 7 Beta build has been released and is available everywhere on the net. We posted a small review of Windows 7 at following link:

What’s New in Windows 7: A Small Review with Screenshots

Windows 7 provides lots of new features along with a newly designed interface. It looks very similar to Windows Vista but there are many GUI changes like redesigned taskbar, Explorer, new boot screen and login screen, etc.

If you are still using Windows Vista but want to enjoy the new Windows 7 look, then this tutorial will definitely help you.

After following this tutorial, you'll get the same Windows 7 look in your Windows Vista. Following is a list of things which are going to be changed after following this tutorial:
  • Windows Theme or Visual Style
  • Boot Screen
  • Login Screen or Welcome Screen
  • Taskbar
  • Wallpapers, Sounds & Icons

About Windows Box


Extras like "Aero Shake", "Aero Snap", "Aero Peek", "Calculator" and "Paint"


A Few Other Mods...


So here we start our transformation tour:

PS: Please create a Restore point using "System Restore" before applying anything mentioned in this tutorial so that you can restore your system back to a working state if anything goes wrong.

1.Windows Theme or Visual Style

Windows 7 provides a new refreshing look which includes redesigned taskbar and start menu, Windows Explorer and a few other small changes.
You can get the same look by using an excellent theme created by our friend "DJ Gx".





 
 

There is another Windows 7 theme for Vista which has been created by my friend and active reader "Ganesh" exclusively for ikhwan92.blogspot readers.






2. Login Screen or Welcome Screen





3. Boot Screen






4. A Few Extras

Windows 7 provides 3 new features which are called "Aero Shake", "Aero Snap" and "Aero Peek".
"Aero Shake" is quite useful. Suppose you have more than one windows opened and you want to minimize all other windows except the window which you are working on, then you have to simply shake the current window with your mouse and all other windows will be minimized automatically. Shake it again and all minimized windows will be maximized again.
Using "Aero Snap", you can minimize, maximize, resize windows by just dragging-dropping them to the screen corners.
"Aero Peek" has replaced the old "Show Desktop" feature in Windows 7. It can be found as a small rectangle present at last in Windows 7 taskbar. When you hover the mouse cursor over it, it allows you to peek behind all open windows by hiding all windows and showing only outlines of all windows.


You can get all these features working in Vista using following tutorials:

Get Windows 7 “Aero Snap” Feature in Windows Vista
Get Windows 7 “Aero Peek” Feature in Windows Vista

Windows 7 also contains a new redesigned Calculator which has new GUI and new options.



Windows 7 contains re-designed "MSPaint" program which provides Ribbons interface. You can get a similar MSPaint program in Windows Vista:





Hope you all enjoy with this tutorial. Wait for my new blog post for new information about this tutorial..Check it out...



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

BUAT DUIT DI RUMAH DENGAN KLIK PADA LINK INI

http://www.gempaknewbie.com/index.php?ref=ikhwan92

aku pown xtaw sgt pasai menda nieh...tp aku nak cerita cket...korang daftar sebagai ahli..pastu korang akan  dapat ar satu link utk promote website nieh...kalu ada org yg visit dan download e-book tu secara percuma mengikut link korang,maka RM0.50 akan masuk dlm akaun bank anda...xpayah yuran pendaftaran..promote ja link tu kan website korang..kalu 200 org download,$$$ RM 100 mak akaun bank anda..try ar tgk..



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

MELANGGAR PERJANJIAN ADALAH MELANGGAR PERINTAH ALLAH

Oleh: Panji Darman

Hakikatnya kebenaran akan tegak dan kepalsuan akan terhapus, sesungguhnya kepalsuan akan hapus (Al-Quran Bani Israil Q17:81.) Sikap munafik UMNO yang mewakili Kerajaan Malaysia dalam isu kepulangan Chen Ping sudahnya akan memalukan negara ini, membawa imej sebagai bangsa yang rendah tamadunnya.






Apakah kerana UMNO kini sedang menghitung-hitung saat sakratul sehingga ia sanggup melanggar sebuah perjanjian yang begitu besar dalam sejarah Malaysia. Perjanjian Haadyai 2 Disember 1989 telah ditandatangani di hadapan khalayak masyarakat dunia, dihadiri oleh lebih kurang 300 - 400 wartawan di seluruh dunia dan perjanjian ini disaksikan dengan penuh istiadat. Hanya orang-orang yang berjiwa munafik sahaja yang akan memungkiri perjanjian dan suka mengungkit-ungkit perkara-perkara yang telahpun diputuskan.





Sebenarnya Tan Seri Rahim Mohd Noor adalah wakil Malaysia yang telah dianggap oleh pimpinan PKM sebagai watak paling keras dan tidak mesra sepanjang siri rundingan perjanjian ini. Di peringkat awal beliau didapati begitu tawar sekali untuk berjabat salam sekalipun dengan barisan pimpinan PKM. Rahim Noor adalah antara orang yang disebut oleh Abdullah C.D sebagai watak paling tawar dan angkuh sekali tatkala rundingan itu berlangsung. Walaupun begitu, watak ini perlahan-lahan berubah dan tunduk akur apabila mereka sama-sama telah memutuskan perkara-perkara yang menjadi isu pada ketika itu termasuk soal kepulangan bekas pemimpin dan kader PKM ke Malaysia atau Thailand.



Siri rundingan secara terperinci dapat diperolehi dari buku “The Communist Parti of Malaya, Malaysia and Thailand – Truce Talks ending The Armed Struggle of The Communist Parti of Malaya” Buku ini ditulis oleh General Dato Kitti Ratanachaya, seorang yang diberi tanggungjawab sebagai pengerusi rundingan hinggalah perjanjian ini berjaya dimeterai secara saksama di Hotel Lee Gardens Haadyai pada 2 Disember 1989. Kejayaan Perjanjian Damai ini telah memberi kesejahteraan dan keamanan yang tidak ternilai besarnya. Semua pihak telah menerima bahawa perjanjian ini adalah Penamatan Perjuangan Bersenjata secara Terhormat oleh PKM yang menjanjikan keamanan dan kesejahteraan semua pihak.







Kulit belakang Buku Gen. Dato Kitti





Menghalang kepulangan Chen Ping tidak akan memberi Political Mileage kepada UMNO dan Barisan Nasional kerana pendirian kerajaan ini ditolak oleh majoriti rakyat semua kaum di Malaysia. Jika mahu, Kerajaan boleh melancarkan satu referendum untuk menguji perkara ini. Ingatlah akan pesanan Allah dalam Al-Quran:



“Ia bukanlah ketaatan bahawa kamu memalingkan muka kamu ke Timur dan ke Barat, tetapi ketaatan adalah percaya kepada Allah, dan Hari Akhir, dan malaikat-malaikat, dan Kitab-Kitab, dan Nabi-Nabi; dan memberikan harta, walaupun dicintainya, kepada sanak saudara, dan anak-anak yatim, dan orang-orang miskin, dan musafir, dan orang-orang yang meminta-minta; dan memerdekakan hamba, dan melakukan solat, dan memberikan zakat, dan mereka yang menepati perjanjian mereka, apabila mereka membuat perjanjian, dan orang-orang yang sabar dalam kecelakaan, dan kesusahan, dan bencana. Mereka inilah orang-orang yang bertakwa dengan benar” Al- Baqarah Q2:177



Apa yang disebut di dalam ayat diatas adalah tentang perkara-perkara yang bersifat principle. Apakah pimpinan UMNO hari ini ingin menjadikan UMNO sebagai sebuah parti paling munafik di dunia dengan menjadikan agama sebagai topeng untuk melakukan apa sahaja demi matlamat politik? Soalnya, dengan imej kemunafikan bolehkah parti ini terus mendapat kepercayaan rakyat ?



Selain itu, perkara ini terlalu jelas sifatnya dan UMNO tidak mungkin mampu memutarbelitkan seperti kes-kes yang lain kerana kes ini direkodkan secara terperinci dan ianya akan menjadi bahan sejarah yang tidak boleh diputarbelitkan.



Melihat kepada tindakan, siapakah lebih Islam di antara PKM dengan Kerajaan Malaysia. Jika Rahim Noor sendiri mengakui bahawa PKM telah mematuhi segala perjanjian yang telah dipersetujui dan Kerajaan Malaysia telah memungkirinya maka siapakah yang lebih Islam dan siapakah yang munafik ? Kes ini tidak sahaja mengheret pemimpin seperti Najib dan Mahyudin tetapi turut mengheret ulama-ulama yang bersekongkol menjadi munafik. Apakah kerana upah, gaji dan elaun mereka menyebabkan mereka memilih untuk berdiam diri dan tidak mahu turut menasihati al-Umara’ seperti yang mereka selalu laung-laungkan atau mereka bukanlah orang-orang yang mendapat petunjuk kerana mereka mengambil upah dari al-umara’ seperti yang disarankan dalam surah Yasin Q36:21. Bagaimana mereka boleh menjadi begitu jauh terpesong dari ajaran Allah dan RasulNya. Bukankah melanggar sesuatu perjanjian yang telah diikat adalah satu perlanggaran terhadap perintah Allah



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

KENAIKAN HARGA ROKOK..KERAJAAN AMBIL KESEMPATAN??



Seperti hampa semua sedia maklum,harga rokok lani semakin dok naik...jd aku nak utarakan la ckit pndgn aku terhadap isu nie...walupun aku nie rakyat biasa,tp aku nak kritik ckit sikap pemimpin kerajaan yg tamak nie...
Bukannya depa xtaw kalu naik harga rokok smpai sebatang seringgit pon,perokok nie tetap beli gak...jd aku rasa kerajaan nie ada muslihat di sebalik nie..apa?? mestilah $$...
Depa pya kepala otak manyak pintar ma...sepatutnya haramkan terus penjualan rokok..buat apa nak naikkan harga??

Depa ingat rakyat BODOH sangat!! Walaupun aku bkn perokok(dulu penah la...) tp aku ttp x puas ati...
xpown ntah2 NAJIB skali apa hisap rokok!! kah3....jd pikir2lah sendiri...masa utk berubah...



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Sunday, December 27, 2009

ENJIN JET HILANG,PEMIMPIN BERDOSA KPD RAKYAT 1MALAYSIA




Pihak-pihak terlibat dalam insiden kehilangan enjin jet pejuang milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) termasuk dipercayai didalangi warga kerjanya telah berdosa kepada setiap rakyat negara ini, kata Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.“Orang yang terlibat bukan saja berdosa dengan Tuhan, tapi berdosa juga dengan rakyat. Kalau rakyat Malaysia ini ada seramai 30 juta, maka orang itu berdosa dengan 30 juta rakyat.“Sebab enjin itu adalah hak kerajaan dan bila sebut kerajaan ia termasuk lah semua rakyat,” kata Menteri Besar Kelantan ketika menyampaikan kuliah mingguannya di Dataran Ilmu di sini hari ini.Dengan nada yang sinis Nik Aziz berkata mustahil enjin itu boleh hilang dengan begitu mudah jika tidak ada dalang atau pengatur skrip di sebalik tragedi itu memandangkan prosedur kawalan ketat di pangkalan TUDM.Baru-baru ini insiden kehilangan dua enjin jet pejuang F-5E milik TUDM mengejutkan banyak pihak.Sistem kawalan keselamatan negara dipandang rapuh apabila Menteri Pertahanan, Datuk Zahid Hamidi mendedahkan di samping enjin beberapa peralatan kelengkapan lain juga didapati hilang.Ketua Pemuda PAS pusat, Nasrudin Hassan Tantawi menyifatkan insiden tersebut sebagai memalukan negara sekali gus mempersoalkan sistem kawalan keselamatan negara.“Jelas sekali aspek keselamatan begitu rapuh sehingga harta yang begitu penting kepada pertahanan negara boleh lesap begitu sahaja,” katanya.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Link Exchange


|KeRpLuNk!| Corporation © 2008. Sponsored by: Petr Ikhwan | A7X | Petr Ikhwan. Thanks to blogger templates