Ni haa, mintak perhatian sikit. Sesape yang tak boleh bace post aku neh sebab dilindung oleh iklan nuffnang tuh boleh press CTRL key di ikuti + atau - key untuk zoom in atau zoom out.
Thank You For Visiting My Blog.....................Please do not hesitate to leave your comment or be as follower....................... And please leave your URL/Link, so that I can visit your blog back..................

Thursday, December 30, 2010



Akhbar popular Indonesia KOMPAS, kali ini memainkan isu lain setelah Timnas (Team Nasional) Indonesia bagaikan Garuda yang patah sayap di dalam Kejohanan Piala Suzuki AFF 2010 apabila kepaknya dirobek-robek oleh Harimau Malaya dan menyaksikan penyokong pasukan bola sepak kebangsaan negara Indonesia kecewa menyaksikan pemain-pemain bola sepak dari Pasukan Malaysia yang girang merangkul Piala Suzuki AFF di stadium mereka sendiri.

Di dalam tajuk utama KOMPAS bola, "Lho, Juara AFF Keturunan Orang Indonesia" akhbar itu ingin menggambarkan kepada rakyat bahawa Indonesia sebenarnya dikalahkan oleh bangsa Indonesia sendiri. Mungkin terlalu kecewa sesudah tewas kepada Malaysia, maka akhbar itu mendakwa bahawa Malaysia sebenarnya menggunakan khidmat pemain keturunan Indonesia untuk merangkul Piala kejohanan tersebut.

Apa yang harus diketahui, tidak dinafikan ramai rakyat Malaysia yang berasal dari Indonesia, malah boleh dikatakan sebilangan besar rakyat Malaysia merupakan keturunan pendatang dari negara-negara jiran. Kami di sini tidak pernah menolak kenyataan itu. Kami di sini juga tidak malu atau segan untuk mengakui asal usul kami yang sebilangan besar dari Indonesia. Kami akui bahawa bangsa Malaysia dan Indonesia adalah 'serumpun'.

Bila kalah lawan bola boleh pula mengaku ada pemain Malaysia yang berasal dari Indonesia, namun saat mereka ingin mengganyang Malaysia dengan pasukan buluh runcingnya, dengan persatuan Benderanya, mereka lupa bahawa ramai rakyat Malaysia yang berasal dari Indonesia. Semoga kekalahan Indonesia ini akan menyedarkan dan memberi perubahan kepada konflik Indonesia-Malaysia ke arah yang lebih positif.

Sukan, sukan punya ceritalah, perang di Palestin dan Afghanistan boleh berhenti kerana Piala Dunia, takkan kerana bola penyokong Indon dan Malaysia nak berperang pula.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Thursday, December 23, 2010

Cargas Cargas

Haihh, dekat dua minggu tak update blog. Semua nie tak lain tak bukan angkara Maxis Broadband Berokband yang selalu dok buat pasal. Kejap laju, kejap lembab. Yang problemnya, lagi lembab dari dial-up. Arghhh!! Tensyennya hanya Ahmad Albab yang tahu. *??
gerammm!!!

Result aku pon dah keluar minggu lepas. Alhamdulillah, dapat jugak aku balik Miri kembali. Huahaha. Hope sem 2 dapat lagi better dari sem 1. Cakap pasai Miri, terfikirla pasal kena balik. Bila fikir pasai balik, terpaksala fikir pasai tiket flight pulak. Haihh! Habis duet aku. Tapi, seb bek murah. Takpala, habis satu hal. Elaun yang selebihnya, jom kita enjoy!! Haha

Hmmm, harini satu lagi pagi yang indah. Sebab aku tak tidur lepas semayang subuh. Sebelum nie aku tidur pas semayang. Sebab tu tak tahu pagi tu indah ka tak. Sedaq-sedaq, rasa nikmat sunshine dah. Tengahari yang indah! Huhuhuh! Bukan apa, ada sebab musabab aku tak tidoq. Satu sebab adik aku nak amik result PMR japgi. Haaa, padan muka..Huahaha. Second, sebab line dah ok balik. Boley update blog, update news dll.

Apa-apa pon gudlucklah kepada semua calon2 PMR yang nak amik result harini. Especially kepada adik aku Syafiq. Tak lupa juga kepada ex-adik2 homeroomku kat MRSM Lik-Lau dulu, Hanis, Najihah dan Syazwan. Moga dapat result yang terbaik! Buat rileks sudah. Tak ada apa pon benda ni. Kah3!(berpengalaman ambik result upsr,pmr dan spm). Nanti halo2 sama saya, saya belanja makan. Haha! *kaya. Dapat result gempaq nanti pi la blah dok jauh2 ckit. Kah3! Bukan apa, at least boleh la jugak merasa dok kat tempat orang. Kan3

Hmmm, ok lah. Sampai sini saja. Nak pi layan cita siam sat, Leurd Kattiya aka The Princess. (the most unforgetful drama i've ever watched). Download bulan puasa yang lepas. Tapi masih tak boring-boring menonton. Sedih sungguh! Isk2. Bukan apa, cita nie ada kat tv2 satu ketika dahulu *darjah 6. Tapi skali-skala saja tengok sebab selalu ada kelas tambahan -______-
So, kena la qadha balik. Hahah! Oh, beautiful Dara, gojes Anothai! Korang memang kapel terhebat *belakon jela. Realiti dorang tak kapel. So sad :( Kalah Jack dengan Rose owww..Hahaha


cutenya Dara! Gojesnya Anothai!

so sweet!

p/s - tetiba minat kat awek siam pulak..



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Sunday, December 12, 2010

Promosi Hebat : Jom Celebrate Christmas!

Kalau korang semua nak tahu 25.12.2010 neh akan diadakan sambutan perayaan christmas. Perayaan neh memang gempak. Rugi la pada sapa-sapa yang taknak join tue. Untuk menjayakan misi satu malaysia, kita rakyat malaysia kena saling bantu-membantu. Kita jangan jadi kera sumbang dan berlagak tak tentu pasal. Raya kita, raya mereka. Raya mereka, raya kita juga. Inilah kebebasan menyambut perayaan. Kita masyarakat majmuk. Rakyat malaysia kena hormat dan saling terima menerima budaya, bukan agama. Sebab itulah aku nak menjemput korang semua untuk menjayakan parti krismas neh. Cuba korang tengok poster event kat bawah neh.. 



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Friday, December 10, 2010

Hanya Di...

Foto Menarik Dan Unik Dari Beberapa Bahagian Dunia

Menarik. Ia hanya terdapat di negara yang disebutkan dan tidak mungkin atau sekurang-kurangnya terlalu sukar untuk ditemui di tenpat lain.

Lihatlah beberapa foto di beberapa negara ini sungguh unik dan boleh membuat kita terpegun melihatnya..Peristiwa-peristiwa tersebut hanya boleh terdapat  di Australia, China, Hawai, Indonesia, India, Texas, Thailand, Jepang, dll... dan sukar untuk ditemukan di negara-negara lain.




Hanya di Australia


Hanya di China



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Thursday, December 9, 2010

7 Masjid Berkubah Emas Di Dunia

1. Masjid Qubbah As Sakhrah / Dome of the Rock di Jerusalem, Palestin
Masjid Qubbah As Sakhrah atau di kenal dengan Dome of the Rock dibangun pada sekitar tahun 690M oleh Abdul Malik bin Marwan yang merupakan salah seorang raja dalam bani Umaiyah dan kemudian diikuti dengan pembangunan Masjidil Aqsa yang selesai pada tahun 710M. Masjid ini dahulu, di anggap sebagai masjid Al Aqsa. Sebahagian orang juga menganggap bangunan ini bukanlah masjid melainkan hanya tumpukan batu besar.



2. Masjid Al-Askari di Samarra, Iraq 

Masjid Al-Askari merupakan masjid syiah yang dibina pada tahun 944 M. Masjid ini terletak di kota Samarra, Iraq. Namun sayangnya masjid ini hancur pada bulan Februari 2006 akibat pencerobohan Amerika terhadap Iraq.
3. Masjid Suneri, Lahore, Pakistan 

Masjid Suneri memiliki 3 kubah emas. Satu kubah utama, 2 lainnya di sisi kanan dan kiri. Masjid ini didirikan oleh Nawab Syed Bhikari Khan, anak Wakil Gabenor Lahore pada tahun 1753 M.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Wednesday, December 1, 2010

Kelab Bola Sepak Paling Bangang Di Dunia


Kelab bola sepak paling tak kuat dan merangkap kelab paling bangang dilaporkan oleh Kosmo Online hari ini. Macam susah nak percaya, tapi itulah hakikatnya. Ada juga kelab bola sepak seteruk ini di eropah. Ingat Kelab bola di Malaysia dah paling teruk, rupanya ada lagi yang lebih teruk, sampai nak ambil gambar pasukan bola pun malu.

LONDON - Kelab bola sepak Britain yang selalu kalah dengan jaringan besar, Madron FC menunjukkan sedikit peningkatan apabila ia hanya kalah 22-0 pada Sabtu lalu selepas mencipta sejarah tewas 55-0 pada minggu lalu, lapor sebuah akhbar semalam.

Walaupun terdapat peningkatan, cuma penjaga gol, Gavin Hall dan tujuh lagi pemain sahaja yang bersetuju untuk merakamkan gambar berpasukan manakala tiga lagi tidak mahu kerana terlalu malu.

Kelab itu kalah kesemua 11 perlawanan dengan memberikan 227 gol kepada pihak lawan namun ia bukannya pasukan tercorot dalam Liga Cornish Mining kerana terdapat beberapa kelab lain yang dipotong mata. - Agensi


 "Terer sangat masuk paper, teruk sangat pun masuk paper..."





Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Monday, November 29, 2010

Yahoo Messenger 11 (Beta) | Now With Facebook Chat

Baru-baru nie, ketika aku sedang melayari Yahoo! punya website terjumpala satu iklan tentang Yahoo Messenger nieh. Setelah masuk ke web tu, rupa-rupanya masih lagi dalam beta phase. Tapi, aku tak kisah la. Aku try la download dan install kat laptop aku nieh. Hmm.. agak best. Sebab dia ada update sikit berbanding version yang lama. Versi baru nie membolehkan korang bukan sahaja hanya berIM, texting, video cam dan photo sharing, tetapi juga boleh bermain permainan sosial kat YM nieh.



Selain tu, korang juga boleh update status kat Facebook, Twitter ataupun Yahoo! Pulse dengan YM versi baru nieh.

Korang boleh pilih sendiri nak update status korang kat Facebook, Twitter or Yahoo!

Ini antara yang menarik. Boleh chatting ngan member2 korang kat Facebook.

Antara ciri-ciri menarik Yahoo Messenger 11 nie:-


  1. Easily find or invite friends from other services to come chat with you
  2. Now you can chat with high quality full-screen video.
  3. Make free PC-to-PC calls and PC-to-phone calls for as low as 1¢ a minute (plus free voicemail!)
  4. Send text messages (SMS) to friends' mobile phones for free*
  5. Instant message with one friend, or conference in a bunch
  6. Show your style with emoticons, Avatars, audibles andIMVironments
  7. Use the built-in media player to watch web videos and view photos with friends
* Your friend will incur carrier charges for receiving your text messages.





Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Jumlah Kutipan Filem 2 Alam

Pernah dengar diwar-warkan tayangan hari pertama 2 alam mencecah RM2juta ringgit, mana mungkin tidak mustahil boleh memperolehi kutipan sebanyak itu, tetapi segala-galanya menjadi mustahil apabila tayangan 2 Alam di tayangkan serentak bersama filem unggul Harry Potter, semestinya ramai pengunjung pawagam lebih berminat filem sedemikian, sewaktu gua bersama rakan pergi ke sebuah pawagam untuk menonton Harry Potter, dan sempat bertanya kepada seorang cashier "masih ada kerusi kosong ke untuk tayangan 2 Alam?" cashier itu dengan cepat menjawab "2 orang je yang tengok bang, banyak lagi kosong", sedangkan waktu tayangan 10minit lagi bermula, Kenapa tiada orang nak tengok?

Gua pun taknak tengok dengan alasan terlalu bengang dengan promosi yang membanggakan filem ini di akhbar-akhbar harian.

Boleh ke untuk mencapai RM40Juta? Mungkin boleh jika tayangan ini berlanjutan setiap hari sehingga 100tahun. disini terdapat jumlah kutipan 2 Alam yang dikeluarkan Finas untuk tayangan 5 hari.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, November 27, 2010

8 Drummer Terbaik Dari Seluruh Dunia

1) Shannon Leto (30 Seconds to Mars) 
"A GOD of drumming. no matter what!"

2) Yoshiki Hayashi  (X-Japan)
"great skill!"


3) Jimmy "The Rev" Sullivan (Avenged Sevenfold) 
"Great Hit Drummer"
Drummer Feveret Aku


4) Neil Peart (Rush)
"The quickest and most percise drummer in the world sorry Lars Ulrich but your good to.Sure Shannon Leto can go fast but he can't make it sound good and deliver the power of Peart."


5) Joey Jordison (Slipknot)
"Have you seen the videos for his solos?"


6) John Bonham (Led Zeppelin)
"You see, and you will be know"


7) Lars Ulrich (Metallica)
"the best! 30 second to mars people go listenn to master of puppets!"


8) Travis Barker (Blink 182, Plus 44)
"Three words; Travis Barker, Youtube, and Souja' Boy Crank That!"

p/s: Hmm..agak musykil dengan rankings nie. Asal Mike Portnoy xdak pulak. Mustahil...



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Friday, November 26, 2010

Utara Mari

Harinie 26hb. Lagi 4 hari lagi aku bakal menjejakkan kaki di Penang semula. Paling tepat Matang Pasiaq! Tersangatlah rindu Penang setelah empat bulan berada di Miri dan dah dua kali raya aku tak balik. Takpa2, dugaan seorang pelajar. Tapi kadang2 rasa kejap la pulak 4 bulan dah berlalu.

So, aku nak share la sikit perkataan-perkataan dari utara nie bagi orang2 bukan utara dan orang utara sendiri. Sebabnya, orang utara sendiri pon mesti xpenah dengar certain2 perkataan kat bawah nie. Bukan apa, aku dok heran jugak ada orang utara yang dok blajaq/reja kat KL, bila balek ja dah jadi seleng Kelompo. Bukan apa, kita maw sedaq la, mai kampung balik pon kampung juga. Kita xmaw la bahasa utara yang tercinta nie lesap ditelan zaman. Huahaha. Renung-renungkanla..




Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Monday, November 22, 2010

Ish Ish Ish..!! Punyala!!

Tadi, masa aku habis exam, balik la rumah. Xdak reja laen dah. Balik2 terus online. Facebook, Yahoo Mail dan semestinya blog. Lama tak menghapdet. Usha2 sampai ke bawah tengok la kat widget widgeo tu ada dekat 95 orang visit blog aku hari nie. Pelik jugak la kan. Selalu aku tengok dalam belas2 ja sehari.


Untuk merungkaikan masalah nie, aku pon usha la feedjit punya widget. Tengok-tengok....


Klik image untuk bagi besaq..
 Punyala pemalas nak stadi hampa no..punya la ramai cari soklan bocoq kat blog aku nieh. Padan muka hampa kena kelentong. Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah ! Sapa rasa dia nak tengok soklan tu mai klik sini . Oooyeah, maw chow..esok nak exam.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Friday, November 12, 2010

Adventerous Niah [part 1]

Tanggal 5hb November yakni merupakan Jumaat minggu lepas, gua ada join satu kem yang dianjurkan oleh Curtin Geology Club. Dengan bayaran sebanyak RM35, gua dapat bercamping kat sana selama...errr..selama dari hari petang Jumaat sampai petang hari Ahad. Hampa kan pandai Math, hampa kira la sendiri. Kah3!



Bertolak dari Miri lambat seperti yang dijadualkan sebab Curtin mengcancelkan basnya untuk disewa di saat-saat akhir. Terpaksalah ada sorang senior aku Prem, budak India bertungkus-lumus nak cari transport pulak. Kesian aku tengok, dahla hari tu Deepavali. Last2, susah-susah sangat, sewa kereta ja..Lebih kurang Avanza la. Semua 30 orang pegi, dengan 3 biji kereta tapi tak cukup, so kena la buat second trip.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Thursday, November 4, 2010

Balik, Balik, Balik!

Yeah! Balik, balik. Haha. Semalam aku telah berjaya membeli tiket flight for final sem holiday setelah hampir dua minggu tertangguh. So, semalam keputusan muktamad dibuat. Aku balik 30/11 nie. Haha. Exam habis 26hb. Ingat nak amek flight 27hb, sebab masa check haritu tiket murah. Rm184 je (airasia la). Tapi semalam check2 dah naek harga. RM200. Kalo tambah luggage lagi 20kg, jadi la RM 220.

So, semalam ada sorang senior aku check, tengok2 MAS punya murah pulak dah. Tapi 30hb la. Hmm..tak kesah ar. Sempat gak aku kemas2 barang aku dulu. Sambil tu boleh la gi usha cikaro-cikaro kat Miri ni dulu. Kah3!

Wahh! Bajet je amik seat MHflex. RM749? Gila betoi. Tambah tax lagi mau dalam 780! (aku amek yg warna merah tu ja)

So, dari Miri-KL aku nek MAS la. Tolak kul 6.20 pagi. Check2, dari KL pi Penang dah mahai pulak dah. Kalo yang murah pon, flight pukul 8 malam pulak! Gila aku nak wat apa kat airport lama. So, check la airasia pulak. Cantekk! Ikut jadual, aku sampai KL kul 8.30. Ingat nak amek next flight kul 9.40 ar. Tapi takut xsempat lak nak gi dari KLIA gi LCCT. Mana taw kot delay ka apa ka. Kan boleh harap sangat semua ni.

So, amik la flight kul 1.35 petang.

Nie aku malas amek airasia. Nampak memang la murah. Nie harga xtermasuk luggage lagi. Kalo bawak luggage maw 15kg kena tambah lak lagi RM20. Dahtu, makan xdak pulak. Nak makan kalo, kena tambah lagi pulak duet. Haha. Bek amik MAS an. Alah, KL pi Penang lama mana la sangat. Tak payah aih makan2. Tidoq sudeyh. Haha



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Tuesday, November 2, 2010

Orang Kata Jangan Tengok, Nak Tengok Jugak, Kan Dah Kena!













Tu la dia manusia, sentiasa dengan perangai degil!



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Maafkan Ara...

Maaf..., entry ini agak panjang sedikit. Sediakanlah tisu atau payung sebelum membacanya... kerana ramalan kaji cuaca mengatakan hujan akan turun dengan lebatnya sebentar lagi... semoga menjadi tauladan kepada semua supaya menerima keadaan pasangan lu orang seadanya... wallahuaklam...






Gua dah bernikah sekarang. Isteri gua memang baik sangat2. Tapi dia tak seperti yang gua expect masa kami belom kawin dulu. Masa belom kawin, gua tengok dia memang sorang yang pendiam jer…, jarang gile cakap dengan lelaki. Member2 memang puji la cara dia. So memang susah jugak gua nak cuba tegur dia masa tu.. segan dowh…. Memang obvious lah kalau gua tegur. Tapi gua suka dia macam tu, so takda la cemburu sangat sebab dia jarang borak2 dengan lelaki lain..

Cantik???

Memang laaaa...., kalau tak gua comfirm tak sangkut punyer. Haha... Cantik pada mata gua laaaa.... Member2 pon ada yang cuba usha…. Sori le... dia nak layan. Haha…. Memang market gua.... Last2 gua yang dapat, memang rasa bangga gilerrrr.... hehehe..

Eh, dok ngumpat2 pasal dia, lupa lak nak kasi tau nama. Nama panggilan dia Ara. Nama betol dirahsiakan. Hahaha....

Gua usha cara yang elok laaaa..., gi jumpa bapak dia dulu, gentlemen beb! Slowtalk dengan bapak dia. Err...., bapak dia nama Marzuki. Bapak dia ni jenis sound direct rupanya.. Perghhh.., memang kena kutuk kaw2 la gua. Sebabnya, bila dia tanya kenal tak anak dia? Gua cakap tak sangat. Bapak dia tanya lagi, kenapa nak kahwin dengan anak dia? Gua cakap sebab minat. Minat sebab apa? Gua cakap tak tau.. Habis kalau tak dapat anak dia? Gua cakap nak jugak!!!! Bapak dia sound la..., “ko ni, camna ko nak kawin dengan orang yang ko tak kenal? Gua jawab, lepas kawin la saya kenal dia pakcik.. pastu sengih2.. pastu bapak dia diam, hahaha...



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

More Severe Effects of Alcohol Rather Than Drugs: British Scientist

LONDON (AFP) - – Alcohol is more harmful than illegal drugs like heroin and crack cocaine, a new study by British researchers said Monday. Scientists looked at the dangers to both the individual and to wider society and found that alcohol was the most dangerous substance, according to the study by the Independent Scientific Committee on Drugs (ISCD).

The results fly in the face of long-held opinions about which drugs pose the greatest dangers, with the authors claiming they demonstrate "the present drug classification systems have little relation to the evidence of harm." "They also accord with the conclusions of previous expert reports that aggressively targeting alcohol... is a valid and necessary public health strategy," said the authors. Drug experts on the committee devised their own system to judge substances and believe their consensus provides a valuable assessment which could guide policymakers.




Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Monday, November 1, 2010

Yeah!! Download, Download!!


Huh, entah kenapa. Semakin hari semakin malas. Mungkin sebab final exam nak dekat dah kot. Sebab tu yang jadi semakin malas. Kah3! Hmm, takpa2, i'm cool. (inverse). So, semenjak dua tiga hari yang lepas, semangat aku untuk main game tiba-tiba memuncak. Macam mengidam pulak. 

Tak tau pasaipa. Maybe sebab dah lama tak main game kot sebab terlalu sibuk dengan assignment. Malaysian studies, writing & research skill, programming c++, lab report dan macam-macam lagi. Haihh, sabaq..sabaq. Harinie satu haribulan. Balik maybe 27. Sat ja lagi. Final pon sat ja lagi. Ish3.


So, akibat terlalu kemaruk, maka aku pon mula la mengoogling game yang dulu aku dok men kat mrsm. Dawn Of War. Jumpak la dia punya download link. Torrent. Hmm, usha2, 4GB semua. Haihh, tak pa la. Dah nak main punya pasai. Tengok dia punya seeder : leecher ratio ok gak. Then apa lagi, jom download!!!

Seriyez lawa gila graphic game nie. Tambah pulak bila kita zoom. Boleh nampak sebijik2 apa yang lepa buat. 

Masuk harinie, dah 3 hari dah aku dok download torrent ni. Punyala!! Tapi xpa, sambil2 tu aku study gak sikit-sikit. Haha, sikit-sikit jela. Kalo banyak-banyak tu dekat dua tiga hari nak exam baru mai kot spirit tu. Hampa xcaya? Tak caya hampa tanya la diri hampa sendiri. Kah3! Ok la, malas nak sembang pumpang2 banyak sangat. Nanti habis apa yang aku baca semua keluaq. Chow!!




Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Sunday, October 31, 2010

Minta Tolong Settle Saman..


Baru sekejap tadi gua buat online checking saman.... aarrrgghhhh.....


Bertambah2 tension gua..... ada tiga saman...??? semuanya kompaun pulak tu... mampuih...!!!!!

Kalau lu orang gatal tangan nak check saman, lu orang klik jer... kat link Check Saman JPJ.

Kalau ada saman boleh la lu orang buat perancangan nak bayar, jangan jadi macam gua... sekaligus nak setle.... pening kepala Aduka Tak Teruna beb..

Gua nak pi ambik otak jepun jap.., nak kira berapa banyak duit yang nak keluar minggu depan nih.... rabak poket... wooiiittt..... boleh buat personal loan untuk setle saman tak...???? Atau bayar secara ansuran... sebulan 20 hengget.... hehehheeeee.....


"kalo elaun aku masuk bulan ni, habis kat bayar saman jela..kah3!"





Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Lawak Ahad : LAWAN





Murid : Selamat pagi, Cikgu.
Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?
Murid : Selamat pagi, petang dan malam Cikgu!
Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna.Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.
Murid : Selamat sejahtera Cikgu!
Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini Cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila Cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?

Murid : Faham, Cikgu!
Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.
Murid : (senyap)
Cikgu : Pandai!
Murid : Bo-doh!
Cikgu : Tinggi!
Murid : Rendah!
Cikgu : Jauh!
Murid : Dekat!
Cikgu : Keadilan!
Murid : UMNO!
Cikgu : Kelantan
Cikgu : Negeri Sembilan
Cikgu : Salah!
Murid : Betul!
Cikgu : Bo-doh!
Murid : Pandai!
Cikgu : Bukan!
Murid : Ya!
Cikgu : Oh Tuhan!
Murid : Oh Hamba!
Cikgu : Dengar ini!
Murid : Dengar itu!
Cikgu : Diam!
Murid : Bising!
Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bo-doh!
Murid : Ini ialah jawapan, pandai!
Cikgu : Mati aku!
Murid : Hidup kami!
Cikgu : Rotan baru tau!
Murid : Akar lama tak tau!
Cikgu : Malas aku ajar kamu!
Murid : Rajin kami belajar Cikgu!
Cikgu : Kamu gila!
Murid : Kami siuman!
Cikgu : Cukup! Cukup!
Murid : Kurang! Kurang!
Cikgu : Sudah! Sudah!
Murid : Belum! Belum!
Cikgu : Mengapa kamu semua bo-doh sangat?
Murid : Sebab saya seorang pandai!
Cikgu : Oh! Melawan!
Murid : Oh! Mengalah!
Cikgu : Kurang ajar!
Murid : Cukup ajar!
Cikgu : Habis aku!
Murid : Kekal kami!
Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!
Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!
Cikgu : Sudah, bo-doh!
Murid : Belum, pandai!
Cikgu : Berdiri!
Murid : Duduk!
Cikgu : Saya kata UMNO salah!
Murid : Kami dengar KeADILan betul!
Cikgu : Bengap kamu ni!
Murid : Cerdik kami tu!
Cikgu : Rosak!
Murid : Baik!
Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!
Murid : Dilepaskan tengah malam itu!
Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)

p/s: fuhh..kenyangnya dapat makan daging rusa malam tadi..tercapai jugak 'idaman' aku nak makan daging rusa..kah3!





credit to : biaqpila



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, October 30, 2010

Nak Makan Daging Kijang Atau Daging Rusa?

Semalam, seperti yang dijanjikan sebelum nie, aku datang la ke rumah senior aku dengan seorang senior aku jugak untuk menghadiri satu program agama khas untuk pelajar-pelajar muslim kat Curtin nieh. Kira dalam pukul 7.50 selepas sembahyang Isya', dia pon mai la menjemput aku. Haha.

Penceramah ni, dia datang dari KL kalau tak salah aku. Sebelum ni pon, aku dah kenal dah dia ni. Sebab, program-program usrah sebelum ni pon dia jugak yang dok bagi ceramah. Tapi dengan Skype jela. Tapi, semalam, boleh la dengar secara live walaupun buat kat dalam rumah ja. Tak kisah la. Janji boleh menyebarkan dakwah.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Sunday, October 24, 2010

Stereoscopic Images (3D)

Haa..hampa taw x menatang apa nieh? Kalo hampa baca post aku yang lepas mesti hampa penah tengok benda nieh.Scroll bawah na..

Hmm..kalo xsilap aku nama menatang nie ialah Mirror Stereoscope & Aerial Photograph. Cara nak guna? Aku xtaw la. Hampa tanya la senior2 aku yang amik geologi kat sini. Kah3! Penah gak try benda nie. Agak menarik la. Boleh tengok 3d image dengan mencompare dua gambar yang sama kat bawah benda tu. 

Haha..macam nie ar cara nak tengok

Hehe..sori la Ahkam..amik tanpa kebenaran

Haa..seterusnya jom tengok hasil daripada 3D effect nie kepada image2 tersebut..chekidaut!!



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, October 23, 2010

Hujan Sebesar Bola Tenis Di US [VIDEO]



Nie kalo jatuh atas kepala ka, hancuss!!



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Wahh! Nampak Macam Seksi Jer?



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Thursday, October 21, 2010

Sakit Kepala

Fuh, semalam buat kali pertama dalam bulan ni aku pi semua kelas pada hari Rabu. Kannya apa, compare ngan hari2 laen, hari Rabu nie ar paling banyak skali klas. Semua ada empat. Start dari pukul 8 pagi sampai la pukul 5.30 petang. Gilo toi. Sekolah pown xcamnie..Hahahaa!!

So, disebabkan tidak biasa dengan situasi camtu, maka pada malamnya, mulalah macam2 penyakit menyerang. Sakit pala, sakit tengkuk, lenguh belakang, dan lain2. Akibatnya, homework terpaksa ditinggalkan dan waktu tidur pon ditukar kepada pukul 9 malam. Satu fenomena yang jarang dialami sepanjang berada di bumi Miri nie.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Sunday, October 10, 2010

Polis musnah bom perang terbesar di S'wak

Sepasukan Unit Pemusnah Bom (UPB) polis hari ini telah berjaya memusnahkan sebiji bom seberat kira-kira 450 kilogram yang dipercayai dijatuhkan oleh tentera British semasa Perang Dunia Kedua berdekatan Sekolah Menengah Kerajaan Lutong, kira-kira 12 km dari Miri.

Bom paling besar pernah ditemui di negeri ini terpaksa diletupkan dua kali bermula dari pukul 2.45 petang bagi mengelakkan kemungkinan berlaku kerosakan di sekitar kawasan terbabit.

Pegawai Turus Logistik dan Persenjataan Polis Kontinjen Sarawak, ASP Wan Zulkifli Wan Ali yang mengetuai operasi itu berkata bom berkenaan juga ditanam kira-kira 3.66 meter sebelum diletupkan.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, October 9, 2010

EPIC!!


This song was sang by Zacky V from Avenged Sevenfold.. U all try la dengar. Memang best!!
EPIC!!

Woke up in the morning today What did I see?
I saw some weed saying: "Come and smoke me"
So I think I smoked it.
Rolled it up and sucked it
Give me the goods so i can take it oh yeah
Give me the goods so i can take it oh yeah
Woke up in the morning today
What did I see I saw some coke saying "Come and sniff me"
 So I think I sniffed it.
Opened up and I whiffed it Give me the goods so i can take it oh yeah
Give me the goods so i can take it oh yeah
Give me the goods so i can take it oh yeah
 Give me the goods so i can take it!



Aww..bez giler dengar Zacky nyanyi!! Apa2 pown The Rev ar paling bez..nice combination bro..Guitarist and Drummer!!
Luv u The Rev!! Bez drummer ever!!



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Tuesday, October 5, 2010

Benarkah Justin Bieber Pedofilia Berumur 51 Tahun?

Kenal tak Justin Bibir Bieber? Aku baru je pos pasal Justin Bieber berkenaan dia dinobatkan artis remaja termahal di dunia. Aku ni bukanlah peminat Justin Bieber. Tak layan pun lagu2 cam tu. Macam pondan je beb suara. Layan Avenged Sevenfold lagi bez!! Wakaka!!

Tapi yang menggemparkan sekarang ni bahkan dilebih-lebihkan (terutama di dunia blogger dan forum-forum internet) mengatakan bintang pop remaja Justin Bieber ditangkap setelah penyelidikan polis membuktikan bahawa Justin Bieber bukanlah seorang remaja berusia 16 tahun, namun seorang pedofilia berusia 51 tahun yang menyamar. Berita ini berpunca daripada video yang disebarkan dan menunjukkan Justin Bieber dengan nama asalnya Michael Cote menyamar sebagai idola remaja selama bertahun-tahun dengan menggunakan wig dan topeng getah. Hampa tengok gambaq kat bawah nie:





Ni berita yang banyak diedar di facebook dan blog2. Bintang pop remaja Justin Bieber ditangkap selepas penyelidikan polis membuktikan bahawa Justin Bieber bukanlah seorang remaja berusia 16 tahun, namun seorang pedofilia berusia 51 tahun yang menyamar.









Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Link Exchange


|KeRpLuNk!| Corporation © 2008. Sponsored by: Petr Ikhwan | A7X | Petr Ikhwan. Thanks to blogger templates