Ni haa, mintak perhatian sikit. Sesape yang tak boleh bace post aku neh sebab dilindung oleh iklan nuffnang tuh boleh press CTRL key di ikuti + atau - key untuk zoom in atau zoom out.
Thank You For Visiting My Blog.....................Please do not hesitate to leave your comment or be as follower....................... And please leave your URL/Link, so that I can visit your blog back..................

Monday, November 29, 2010

Yahoo Messenger 11 (Beta) | Now With Facebook Chat

Baru-baru nie, ketika aku sedang melayari Yahoo! punya website terjumpala satu iklan tentang Yahoo Messenger nieh. Setelah masuk ke web tu, rupa-rupanya masih lagi dalam beta phase. Tapi, aku tak kisah la. Aku try la download dan install kat laptop aku nieh. Hmm.. agak best. Sebab dia ada update sikit berbanding version yang lama. Versi baru nie membolehkan korang bukan sahaja hanya berIM, texting, video cam dan photo sharing, tetapi juga boleh bermain permainan sosial kat YM nieh.



Selain tu, korang juga boleh update status kat Facebook, Twitter ataupun Yahoo! Pulse dengan YM versi baru nieh.

Korang boleh pilih sendiri nak update status korang kat Facebook, Twitter or Yahoo!

Ini antara yang menarik. Boleh chatting ngan member2 korang kat Facebook.

Antara ciri-ciri menarik Yahoo Messenger 11 nie:-


  1. Easily find or invite friends from other services to come chat with you
  2. Now you can chat with high quality full-screen video.
  3. Make free PC-to-PC calls and PC-to-phone calls for as low as 1¢ a minute (plus free voicemail!)
  4. Send text messages (SMS) to friends' mobile phones for free*
  5. Instant message with one friend, or conference in a bunch
  6. Show your style with emoticons, Avatars, audibles andIMVironments
  7. Use the built-in media player to watch web videos and view photos with friends
* Your friend will incur carrier charges for receiving your text messages.





Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Jumlah Kutipan Filem 2 Alam

Pernah dengar diwar-warkan tayangan hari pertama 2 alam mencecah RM2juta ringgit, mana mungkin tidak mustahil boleh memperolehi kutipan sebanyak itu, tetapi segala-galanya menjadi mustahil apabila tayangan 2 Alam di tayangkan serentak bersama filem unggul Harry Potter, semestinya ramai pengunjung pawagam lebih berminat filem sedemikian, sewaktu gua bersama rakan pergi ke sebuah pawagam untuk menonton Harry Potter, dan sempat bertanya kepada seorang cashier "masih ada kerusi kosong ke untuk tayangan 2 Alam?" cashier itu dengan cepat menjawab "2 orang je yang tengok bang, banyak lagi kosong", sedangkan waktu tayangan 10minit lagi bermula, Kenapa tiada orang nak tengok?

Gua pun taknak tengok dengan alasan terlalu bengang dengan promosi yang membanggakan filem ini di akhbar-akhbar harian.

Boleh ke untuk mencapai RM40Juta? Mungkin boleh jika tayangan ini berlanjutan setiap hari sehingga 100tahun. disini terdapat jumlah kutipan 2 Alam yang dikeluarkan Finas untuk tayangan 5 hari.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, November 27, 2010

8 Drummer Terbaik Dari Seluruh Dunia

1) Shannon Leto (30 Seconds to Mars) 
"A GOD of drumming. no matter what!"

2) Yoshiki Hayashi  (X-Japan)
"great skill!"


3) Jimmy "The Rev" Sullivan (Avenged Sevenfold) 
"Great Hit Drummer"
Drummer Feveret Aku


4) Neil Peart (Rush)
"The quickest and most percise drummer in the world sorry Lars Ulrich but your good to.Sure Shannon Leto can go fast but he can't make it sound good and deliver the power of Peart."


5) Joey Jordison (Slipknot)
"Have you seen the videos for his solos?"


6) John Bonham (Led Zeppelin)
"You see, and you will be know"


7) Lars Ulrich (Metallica)
"the best! 30 second to mars people go listenn to master of puppets!"


8) Travis Barker (Blink 182, Plus 44)
"Three words; Travis Barker, Youtube, and Souja' Boy Crank That!"

p/s: Hmm..agak musykil dengan rankings nie. Asal Mike Portnoy xdak pulak. Mustahil...



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Friday, November 26, 2010

Utara Mari

Harinie 26hb. Lagi 4 hari lagi aku bakal menjejakkan kaki di Penang semula. Paling tepat Matang Pasiaq! Tersangatlah rindu Penang setelah empat bulan berada di Miri dan dah dua kali raya aku tak balik. Takpa2, dugaan seorang pelajar. Tapi kadang2 rasa kejap la pulak 4 bulan dah berlalu.

So, aku nak share la sikit perkataan-perkataan dari utara nie bagi orang2 bukan utara dan orang utara sendiri. Sebabnya, orang utara sendiri pon mesti xpenah dengar certain2 perkataan kat bawah nie. Bukan apa, aku dok heran jugak ada orang utara yang dok blajaq/reja kat KL, bila balek ja dah jadi seleng Kelompo. Bukan apa, kita maw sedaq la, mai kampung balik pon kampung juga. Kita xmaw la bahasa utara yang tercinta nie lesap ditelan zaman. Huahaha. Renung-renungkanla..




Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Monday, November 22, 2010

Ish Ish Ish..!! Punyala!!

Tadi, masa aku habis exam, balik la rumah. Xdak reja laen dah. Balik2 terus online. Facebook, Yahoo Mail dan semestinya blog. Lama tak menghapdet. Usha2 sampai ke bawah tengok la kat widget widgeo tu ada dekat 95 orang visit blog aku hari nie. Pelik jugak la kan. Selalu aku tengok dalam belas2 ja sehari.


Untuk merungkaikan masalah nie, aku pon usha la feedjit punya widget. Tengok-tengok....


Klik image untuk bagi besaq..
 Punyala pemalas nak stadi hampa no..punya la ramai cari soklan bocoq kat blog aku nieh. Padan muka hampa kena kelentong. Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah ! Sapa rasa dia nak tengok soklan tu mai klik sini . Oooyeah, maw chow..esok nak exam.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Friday, November 12, 2010

Adventerous Niah [part 1]

Tanggal 5hb November yakni merupakan Jumaat minggu lepas, gua ada join satu kem yang dianjurkan oleh Curtin Geology Club. Dengan bayaran sebanyak RM35, gua dapat bercamping kat sana selama...errr..selama dari hari petang Jumaat sampai petang hari Ahad. Hampa kan pandai Math, hampa kira la sendiri. Kah3!



Bertolak dari Miri lambat seperti yang dijadualkan sebab Curtin mengcancelkan basnya untuk disewa di saat-saat akhir. Terpaksalah ada sorang senior aku Prem, budak India bertungkus-lumus nak cari transport pulak. Kesian aku tengok, dahla hari tu Deepavali. Last2, susah-susah sangat, sewa kereta ja..Lebih kurang Avanza la. Semua 30 orang pegi, dengan 3 biji kereta tapi tak cukup, so kena la buat second trip.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Thursday, November 4, 2010

Balik, Balik, Balik!

Yeah! Balik, balik. Haha. Semalam aku telah berjaya membeli tiket flight for final sem holiday setelah hampir dua minggu tertangguh. So, semalam keputusan muktamad dibuat. Aku balik 30/11 nie. Haha. Exam habis 26hb. Ingat nak amek flight 27hb, sebab masa check haritu tiket murah. Rm184 je (airasia la). Tapi semalam check2 dah naek harga. RM200. Kalo tambah luggage lagi 20kg, jadi la RM 220.

So, semalam ada sorang senior aku check, tengok2 MAS punya murah pulak dah. Tapi 30hb la. Hmm..tak kesah ar. Sempat gak aku kemas2 barang aku dulu. Sambil tu boleh la gi usha cikaro-cikaro kat Miri ni dulu. Kah3!

Wahh! Bajet je amik seat MHflex. RM749? Gila betoi. Tambah tax lagi mau dalam 780! (aku amek yg warna merah tu ja)

So, dari Miri-KL aku nek MAS la. Tolak kul 6.20 pagi. Check2, dari KL pi Penang dah mahai pulak dah. Kalo yang murah pon, flight pukul 8 malam pulak! Gila aku nak wat apa kat airport lama. So, check la airasia pulak. Cantekk! Ikut jadual, aku sampai KL kul 8.30. Ingat nak amek next flight kul 9.40 ar. Tapi takut xsempat lak nak gi dari KLIA gi LCCT. Mana taw kot delay ka apa ka. Kan boleh harap sangat semua ni.

So, amik la flight kul 1.35 petang.

Nie aku malas amek airasia. Nampak memang la murah. Nie harga xtermasuk luggage lagi. Kalo bawak luggage maw 15kg kena tambah lak lagi RM20. Dahtu, makan xdak pulak. Nak makan kalo, kena tambah lagi pulak duet. Haha. Bek amik MAS an. Alah, KL pi Penang lama mana la sangat. Tak payah aih makan2. Tidoq sudeyh. Haha



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Tuesday, November 2, 2010

Orang Kata Jangan Tengok, Nak Tengok Jugak, Kan Dah Kena!













Tu la dia manusia, sentiasa dengan perangai degil!



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Maafkan Ara...

Maaf..., entry ini agak panjang sedikit. Sediakanlah tisu atau payung sebelum membacanya... kerana ramalan kaji cuaca mengatakan hujan akan turun dengan lebatnya sebentar lagi... semoga menjadi tauladan kepada semua supaya menerima keadaan pasangan lu orang seadanya... wallahuaklam...






Gua dah bernikah sekarang. Isteri gua memang baik sangat2. Tapi dia tak seperti yang gua expect masa kami belom kawin dulu. Masa belom kawin, gua tengok dia memang sorang yang pendiam jer…, jarang gile cakap dengan lelaki. Member2 memang puji la cara dia. So memang susah jugak gua nak cuba tegur dia masa tu.. segan dowh…. Memang obvious lah kalau gua tegur. Tapi gua suka dia macam tu, so takda la cemburu sangat sebab dia jarang borak2 dengan lelaki lain..

Cantik???

Memang laaaa...., kalau tak gua comfirm tak sangkut punyer. Haha... Cantik pada mata gua laaaa.... Member2 pon ada yang cuba usha…. Sori le... dia nak layan. Haha…. Memang market gua.... Last2 gua yang dapat, memang rasa bangga gilerrrr.... hehehe..

Eh, dok ngumpat2 pasal dia, lupa lak nak kasi tau nama. Nama panggilan dia Ara. Nama betol dirahsiakan. Hahaha....

Gua usha cara yang elok laaaa..., gi jumpa bapak dia dulu, gentlemen beb! Slowtalk dengan bapak dia. Err...., bapak dia nama Marzuki. Bapak dia ni jenis sound direct rupanya.. Perghhh.., memang kena kutuk kaw2 la gua. Sebabnya, bila dia tanya kenal tak anak dia? Gua cakap tak sangat. Bapak dia tanya lagi, kenapa nak kahwin dengan anak dia? Gua cakap sebab minat. Minat sebab apa? Gua cakap tak tau.. Habis kalau tak dapat anak dia? Gua cakap nak jugak!!!! Bapak dia sound la..., “ko ni, camna ko nak kawin dengan orang yang ko tak kenal? Gua jawab, lepas kawin la saya kenal dia pakcik.. pastu sengih2.. pastu bapak dia diam, hahaha...



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

More Severe Effects of Alcohol Rather Than Drugs: British Scientist

LONDON (AFP) - – Alcohol is more harmful than illegal drugs like heroin and crack cocaine, a new study by British researchers said Monday. Scientists looked at the dangers to both the individual and to wider society and found that alcohol was the most dangerous substance, according to the study by the Independent Scientific Committee on Drugs (ISCD).

The results fly in the face of long-held opinions about which drugs pose the greatest dangers, with the authors claiming they demonstrate "the present drug classification systems have little relation to the evidence of harm." "They also accord with the conclusions of previous expert reports that aggressively targeting alcohol... is a valid and necessary public health strategy," said the authors. Drug experts on the committee devised their own system to judge substances and believe their consensus provides a valuable assessment which could guide policymakers.




Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Monday, November 1, 2010

Yeah!! Download, Download!!


Huh, entah kenapa. Semakin hari semakin malas. Mungkin sebab final exam nak dekat dah kot. Sebab tu yang jadi semakin malas. Kah3! Hmm, takpa2, i'm cool. (inverse). So, semenjak dua tiga hari yang lepas, semangat aku untuk main game tiba-tiba memuncak. Macam mengidam pulak. 

Tak tau pasaipa. Maybe sebab dah lama tak main game kot sebab terlalu sibuk dengan assignment. Malaysian studies, writing & research skill, programming c++, lab report dan macam-macam lagi. Haihh, sabaq..sabaq. Harinie satu haribulan. Balik maybe 27. Sat ja lagi. Final pon sat ja lagi. Ish3.


So, akibat terlalu kemaruk, maka aku pon mula la mengoogling game yang dulu aku dok men kat mrsm. Dawn Of War. Jumpak la dia punya download link. Torrent. Hmm, usha2, 4GB semua. Haihh, tak pa la. Dah nak main punya pasai. Tengok dia punya seeder : leecher ratio ok gak. Then apa lagi, jom download!!!

Seriyez lawa gila graphic game nie. Tambah pulak bila kita zoom. Boleh nampak sebijik2 apa yang lepa buat. 

Masuk harinie, dah 3 hari dah aku dok download torrent ni. Punyala!! Tapi xpa, sambil2 tu aku study gak sikit-sikit. Haha, sikit-sikit jela. Kalo banyak-banyak tu dekat dua tiga hari nak exam baru mai kot spirit tu. Hampa xcaya? Tak caya hampa tanya la diri hampa sendiri. Kah3! Ok la, malas nak sembang pumpang2 banyak sangat. Nanti habis apa yang aku baca semua keluaq. Chow!!




Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Link Exchange


|KeRpLuNk!| Corporation © 2008. Sponsored by: Petr Ikhwan | A7X | Petr Ikhwan. Thanks to blogger templates