Ni haa, mintak perhatian sikit. Sesape yang tak boleh bace post aku neh sebab dilindung oleh iklan nuffnang tuh boleh press CTRL key di ikuti + atau - key untuk zoom in atau zoom out.
Thank You For Visiting My Blog.....................Please do not hesitate to leave your comment or be as follower....................... And please leave your URL/Link, so that I can visit your blog back..................

Saturday, January 29, 2011

Laman Rangkaian Sosial 1Malaysia.Com Kena Hack !

Dari Blog BOM321

Baru 5 hari lepas, BOM321 mendaftar laman rangkaian sosial Malaysia terbaru iaitu 1Malaysia.Com yang telah bermula pada 12 Januari 2010 lalu telah pun dihack. laman sosial terbabit adalah dibawah projek syarikat CASO Sdn Bhd, dan laman tersebut masih berstatus BETA. laman sosial ini juga telah pun di promosikan oleh akhbar tempatan, malangnya belum pun mencapai masa 1 bulan laman ini dibuka, laman ini telah pun dihack oleh Pakar IT Indonesia dalam masa yang singkat sahaja.


Laman ini dihack bermula dari cabar-mencabar di sebuah forum yang bernamadevilzc0de dan si pencabar tersebut pula menggunakan nama Skyfrens. Apa pun berita ini amatlah sadis.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Friday, January 28, 2011

Gambar Kreatif Part 3/3





Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Thursday, January 27, 2011

Gambar Kreatif Part 2/3






Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Thursday, January 20, 2011

Gambar Kreatif Part 1/3

Biarlah gambar berbicara...

















Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Monday, January 17, 2011

Website FAM Kena Hack


Selepas perlawaan bola AFF Suzuki 2010 dimana kemenangan berpihak kepada Malaysia, akhirnya Indonesia dengan nekad tidak mahu mengalah. Akhirnya mereka mengambil keputusan untuk hack FAM punya website. http://www.fam.org.my/p1.asp?id=16



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Thursday, January 13, 2011

Najib Seronok Dengan Soalan #tanyanajib

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berkata beliau seronok dengan soalan yang diajukan kepadanya apabila beliau membuka peluang kepada orang ramai supaya mengemukakan soalan di laman sesawang Twitter miliknya.

Dan menurutnya, seperti yang dijanjikan beliau telah merakamkan video jawapan untuk beberapa soalan dari #tanyanajib #fb.







“Seronok membaca soalan kreatif anda. Saya sudah merakamkan video jawapan untuk beberapa soalan dari #tanyanajib,” katanya di akaun Twitter.

Selasa lalu, Najib membuka ruang selama sejam untuk menerima soalan-soalan ke laman berkenaan bermula jam 4.30 petang.

Berikutan itu, Najib menerima soalan bertalu-talu daripada para pengguna laman sosial berkenaan sehingga beliau melanjutkan masa, 30 minit lagi untuk menerima soalan yang diajukan.

Perdana menteri dikatakan mempunyai lebih 57,000 pengikutnya di laman tersebut.

Dengan purata 40 tweet sesaat, Najib dihujani banyak gembar-gembur isu, suara kekecewaan, malah tidak kurang juga tulisan yang menggelikan hati yang timbul.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Wednesday, January 12, 2011

Awww, Teruja Gitu!

Dalam dok syoq2 aku dok berTwitter tiba-tiba aku terfollow seorang awek bernama Juliana Evans. Lantas tanpa melengahkan masa lagi, aku pon perayaq beliau dengan ayat2 cinta Venomancer yang begitu lazat sekali. Pikiaq2, try pi la..Mana taw, kot2 kali ini umpan aku mengena. Sebabnya sebelum ini, dalam banyak2 awek yang aku perayaq semua buat dek kat aku. Tak reply pon. Maklumlah, kata depa banyak sangat tweet dari peminat. Tak sempat nak reply. Namun aku sangat bertuah kali nie..huk2 *gembira! Apabila........



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Sunday, January 9, 2011

Surat Cinta Dolo-Dolo (Misteri)


Surat cinta siapakah ini? Dan dimanakah aku mendapat surat ini? Dan siapakah yang membongkar misteri surat cinta ini? Nak tahukah kamu jawapan disebalik persoalan ini? Nak tahu?? Haa, hampa  klik sini..



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Friday, January 7, 2011

Kemalangan Yang Menyayat Hati

Dari Blog BOM321


Salam
Semasa perjalanan balik dari kenduri jumaat lepas 28/5/10 kira kira 5.30 pm, di hadapan Kem Tentera Batu 11, Tanah Merah, Kelantan berlaku kemalangan diantara tentera dan sebuah motor sepasang suami isteri dari thailand . Yang menyayatkan hati hampir 1/2 jam kemalangan berlaku, tiada bantuan diberikan walaupun medic askar "berkeliaran" didalam kem tentera tersebut. Seorang yang kelihatan lagaknya seperti pegawai askar menjerit kepada medic untuk datang ketempat kejadian, tetapi di halang oleh MP untuk keluar dan mengambil masa yang begitu lama untuk keluar. Setelah berada lebih di tempat kemalangan lebih kurang 20 minit, saya meninggalkan tempat kejadian sebab nak solat asar. Dalam pada itu, ambulan awam dan tentera masih tidak kelihatan.
Kita tidak tahu siapa yang benar dan salah dalam kes ini, seelok eloknya layanlah mereka sebagai manusia,bukan binatang. Lihatlah beliau dan isteri beliau meraung kesakitan. Malah darah di kaki beliau sudah kering.. kesian yang amat. Terus saya ambil gambar dengan Nikon D90 saya sebagai rekod.

Saya rasa, kalau lah begini layanan / diskriminasi terkini tentera kepada orang awam, alamatnya mati dulu ler orang awam kalau berlaku apa apa. Yang mengejutkan lagi, 100 meter dari tempat kejadian ini adalah tempat kediaman Datuk Mustapha Mohamad.

Tolong sebarkan kepada blog yang perihatin kepada masalah rakyat dan raise the complaint, terutama nya face book mustapha mohamad kerana perkara ini berlaku di kawasan beliau. Kalau boleh forwardkan pada Hishamuddin agar tentera perlu lebih perihatin.

Wan Mohd






Serius kesian!





Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Wednesday, January 5, 2011

Luerd Kattiya (The Princess)


I'm dying to find the box set for this thai lakorn. I followed the series in 2004 and ever since then trying to find the dvds. all I've found is those without subtitles. where can I find one with either english or malay subtitle? anyone? I really like this story. I really mean really. Like I has told uolz, I found the download links for this lakorn on dramaonmu.blogspot.com with english sub. But sadly, its only until episodes 8. The rest were not uploaded by the 'uploader' because maybe he/she tired to subbed this series anymore :( Btw, this is some info about this lakorn.






Released : 2004
15 Episodes


Cast:
Phiyada Akkrasenee (Aom) as Princess Tippayaratdara-Kumaree
Jesadaporn Pholdee (Tik) as Anothai
Krit Hiranpruk as Prince Sittiprawat
Mayurin Pongpudpun as Princess Khaekhai-Jaras

Supakij Tangtatsawas (Man) as Prince Chaiyan
Duentem Salitul as Princess Panuprapas

Synopsis:
After The Ruler of Yasothorn state was assassinated, his daughter, Princess Tippayarat-Darakumaree is relegated and live her life as a common girl. She accidentally meets Anothai, a son of the former right-hand soldier and he just knows her as Dara, a common girl. They become friend and develop to love each other later.







With his intention and his father's hope, Anothai attends the military school because he dreams to be a soldier to protect his country as that his father implant him since he was a child. Finally, he can be a soilder as he wish and becomes commandant later. Anyway, he just realizes the truth that Dara, a girl who he loves, actually is the third crown princess of Yasothorn. Anothai is very sorry to know that a common man like him can never reach a royal princess like her. But with his great love, he intends to do everything to help her to succeed the throne as a Queen of the Confederation State although his duty have to exchange with his life. This is my previous post about this lakorn --- klik sini


 p/s: someone who has the download link, pliz share it with me.. :) or wanna sell the dvd's with english or malay subtitle pliz email me petrcech_chelsea@yahoo.co.uk  I really mean it.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Bagaimana langit melindungi bumi?


Salah satu planet yang paling besar di dalam sistem suria kita adalah planet Musytari, atau di dalam bahasa Mat salehnya, Jupiter. Planet ini bukan sahaja jauh lebih besar daripada bumi, malah ia 320 kali ganda lebih berat daripada bumi. Selain itu ia memiliki daya graviti yang sangat kuat untuk menarik pelbagai objek di angkasa ke arahnya.

Apa yang lebih menarik, rupa-rupanya planet Musytari tidak wujud sia-sia di situ, ia wujud untuk melindungi bumi daripada serangan tahi-tahi bintang yang besar, di mana sekiranya tahi-tahi bintang yang besar ini jatuh ke bumi akan mengakibatkan kerosakan yang amat dahsyat kepada bumi.

Dengan adanya gelombang magnetik yang dihasilkan oleh planet musytari ini, ia membantu menarik atau memesongkan arah tahi bintang yang besar daripada jatuh ke bumi. Mari kita ucapkan kesyukuran atas kewujudan planet Musytari yang melindungi bumi ini.

Berikut petikan yang diambil dari website NASA.
Jupiter has more mass than all other planets in the solar system combined. It helps protect Earth by steering comets either towards the sun or ejecting them to the outer reaches of the solar system or beyond. Jupiter has dozens of moons orbiting it, one of which, Europa, is thought to have a sub-surface liquid salt water ocean. It therefore may possibly harbor life as heat and water, the two ingredients required for life on Earth as we know it, are seemingly present below the moon’s surface.
[Sumber : NASA]

Dengan graviti yang kuat, planet Jupiter dapat menarik dan menghalang objek2  di angkasa daripada jatuh ke bumi.

Namun begitu, masih ada lagi objek-objek kecil lain di angkasa yang mampu menyerang bumi, dan memberikan akibat yang tidak kurang dahsyatnya sekiranya terhempas ke bumi. Ini kerana objek-objek ini kurang menerima kesan daripada medan magnetik yang dihasilkan oleh Musytari lantaran saiznya yang kecil.


Syukur Alhamdulillah kerana bumi masih memiliki satu lagi sistem pertahanan. Selain mendapat perlindungan daripada Musytari, ia juga memiliki 7 lapisan atmosfera yang melindunginya daripada objek-objek kecil ini seperti meteor dan komet.

7 Lapisan-lapisan atmosfera ini memberikan geseran yang cukup kuat kepada komet dan meteor yang jatuh ke bumi dan menghancurkannya atau sekurang-kurangnya mengecilkan saiznya sebelum ia jatuh ke permukaan bumi.

Hal ini menjelaskan mengapa komet dan meteor (tahi bintang) akan kelihatan berapi semasa jatuh ke bumi, ia menerima geseran daripada atmosfera dan menjadikannya sangat panas.

Selain itu 7 lapisan atmosfera ini juga memberikan perlindungan daripada sinaran Ultralembayung dari matahari yang boleh mengakibatkan kanser sekiranya terkena kulit manusia (anda boleh cari sendiri maklumat ini di internet).

Inilah gambaran yang dijelaskan di dalam Al-Quran,
"Dan Kami jadikan langit itu sebagai atap terpelihara sedang mereka berpaling dari segala tanda-tanda yang terdapat padanya"
[Surah Al-Anbiya: 32]
Rupa-rupanya langit yang terbentang luas dan kita lihat sebagai kosong ini merupakan atap ataupun bumbung yang melindungi bumi. Malah Allah juga telah memberikan 'hint' tentang 7 lapisan langit ini di dalam Al-Quran melalui ayat,
“Dialah Allah yang menjadikan segala yang ada di bumi untuk kamu dan Dia berkehendak terhadap langit, lalu di jadikanNya 7 lapisan langit. Dan Dia maha Mengetahui segala sesuatu”

[Surah Al-Baqarah: 29]


Wallahua'lam. Sekian
.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Tuesday, January 4, 2011

Nama harimau pun nak di 1Malaysiakan

Gua nak tanya, apasal lu orang sibuk sembang pasal nama gua sekarang ni?
Belia Sabah mahu digunakan digunakan gelaran Harimau Malaysia, bukan Harimau Malaya

TUARAN: Belia di Sabah teruja dengan skuad bola sepak Malaysia menjuarai Piala AFF Suzuki 2010, tetapi mahu gelaran "Harimau Malaya" yang dirujuk kepada skuad itu digantikan dengan "Harimau Malaysia".

Ramai belia di Sabah dikatakan tersinggung dengan ungkapan Harimau Malaya yang sering digunakan pihak media.

Pembantu Menteri Belia dan Sukan Sabah, Datuk Jahid Jahim, berkata ramai golongan belia di Sabah menghubungi beliau yang mengadu tersinggung dengan pihak media yang sering merujuk pasukan Malaysia dengan gelaran Harimau Malaya atau Singa Malaya.

"Saya lihat memang ada asas mereka berperasaan begitu kerana ia tidak melambangkan semangat 1Malaysia yang diilhamkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Sepatutnya perkataan Harimau Malaysia yang digunakan," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Jahid yang juga Ketua Pemuda Parti Bersatu Sabah (PBS) berharap media nasional terutama pengarang sukan sentiasa bertanggungjawab dan mengambil kira sensitiviti peminat bola sepak di Sabah khususnya golongan belia berhubung penggunaan perkataan Malaya yang jelas maksudnya secara literal, tidak membabitkan Sabah dan Sarawak.

"Walaupun penggunaan perkataan Harimau Malaya yang merujuk kepada pasukan Malaysia yang memenangi Piala AFF Suzuki itu hanya perkara kecil, namun ia bercanggah dengan aspirasi dan semangat 1Malaysia," katanya.


Sumber: Berita Hairan



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Hack Password Facebook


kalau sapa yang terkena trick nie memang parianappa betoi la..Huahahaha!!



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Monday, January 3, 2011

Khairul Fahmi Bakal Bermain Untuk Man U


Sebuah laman web rasmi Manchester United, memetik ucapan pengurus pasukan itu, Sir Alex Furguson yang memuji penjaga gawang Harimau Malaya, Khairul Fahmi yang memainkan peranan penting di dalam membawa pasukan bola sepak Malaysia menjuarai Piala Suzuki AFF 2010 menewaskan Garuda Indonesia. Malah beliau turut mengiktiraf Khairul Fahmi sebaris dengan penjaga gol terkemuka dunia seperti Buffon, Cassilas dan Ven Der Sar.

Selain itu Furguson turut menamakan Khairul Fahmi sebagai seorang calon yang layak buat masa ini untuk menggantikan Van Der Sar, penjaga gol Manchester United yang telah menyatakan hasrat untuk bersara. Apapun ini merupakan satu berita yang membanggakan untuk Khairul Fahmi dan seluruh peminat Harimau Malaya. Tidak mustahil Khairul Fahmi bakal terpilih, memandangkan pengurus pasukan itu sememangnya gemar menaikkan anak-anak muda untuk menjadi bintang bola sepak terkenal.


Khairul Fahmi is one of the important characters in the success of the Malaysia Team in AFF Suzuki Cup 2010. His success in keeping the Malaysia goal from indonesia attack in the early minutes of the game attracted a manager of Manchester United. Sir Alex Ferguson said "he is one of the best goalkeepers ever be produced, and if given the chance he could be a row of Buffon, Cassilas and Van Der Sar .


"Van Der Sar is one of the best goalkeeper we ever have, but when he says the desire to retire, we need someone who can keep the goal and he (Khairul Fahmi) is the best candidate we have for the time being" said Sir Alex Ferguson.
Rakyat Malaysia akan sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kemajuan sukan bola sepak tanah air. Mungkin ini rezeki Khairul Fahmi. Apapun tahniah kerana telah mengharumkan nama Malaysia.



Note: Ni page palsu rupenye, Apapun jangan marah ar... =P sumber <--klik sini



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, January 1, 2011

Faizal Yusof Meninggal Dunia


Menurut sumber di twitter dan facebook, pelakon, Faizal Yusof, yang juga merupakan bekas suami Siti Nordiana, telah menghembuskan nafas terakhirnya di ‎​Hospital Pusrawi, Kuala Lumpur, akibat serangan jantung, sekita 2.30 petang tadi.

Jenazah Allahyarham masih berada di lokasi berkenaan.

Bersama-sama kita sedekah Al-Fatihah buat Allahyarham Faizal Yusof. Semoga roh beliau ditempatkan bersama orang-orang beriman dan diberikan keampunan dan rahmat dariNya. Al-Fatihah.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Link Exchange


|KeRpLuNk!| Corporation © 2008. Sponsored by: Petr Ikhwan | A7X | Petr Ikhwan. Thanks to blogger templates