Ni haa, mintak perhatian sikit. Sesape yang tak boleh bace post aku neh sebab dilindung oleh iklan nuffnang tuh boleh press CTRL key di ikuti + atau - key untuk zoom in atau zoom out.
Thank You For Visiting My Blog.....................Please do not hesitate to leave your comment or be as follower....................... And please leave your URL/Link, so that I can visit your blog back..................

Tuesday, March 30, 2010

SERR GILA MAW PI INTERVIEW..

Tadi masa aku dok open fb aku kat cc Matang Pauh, ada dua orang member saling bertanyakan aku tentang scholarship JPA yang aku mohon..aku pon dok pelik gak lepa dok tanya..taw2 rupanya dah keluaq result scholarship tuh..aku pon try la check aku nya permohonan kat lawan web JPA..dan keputusannya..

Alhamdulillah..aku telah berjaya mendapat tajaan JPA untuk mengikuti program Sains Komputer..namun ini bukan lagi keputusan rasmi..aku kena pergi dulu ke sesi interview pada 7/4 nie kat Kepala Batas..hope aku dpt la chance utk mengikuti program tajaan JPA tu..hampa yang bca blog nie doa2kan la aku ek..hak2..

Sebenarnya aku mohon utk program engineering(aeronautik) tp xdpt..btw syukur sgt aku dpt program nie..sebab aku pun minat sgt2 dlm bidang ni..skank nie pon bidang nie masih kurang orang amik..mungkin mereka lebih minat dlm bidang kedoktoran dan kejurutetaan..so,maybe nie peluang aku..hope aku berjaya dalam interview nanti..Aminn...



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, March 27, 2010

KONSPIRASI DAJAL DI PADANG BOLA

Manchester United dan AC Milan Kegilaan Bola Sepak Berunsurkan Kesyaitanan
Manchester United dan AC Milan. Siapa yang tidak kenal dengan pasukan bola sepak tersebut. Mereka memang hebat di gelanggang dan memiliki barisan pemain yang handal serta sumber kewngan yang kukuh. Mereka telah beberapa kali berjaya memenangi piala samada di kancah Negara mereka (England dan Italy), di pentah benua Eropah dan di pentas kejohanan kelab-kelab dunia. Kedua-dua kelab berkenaan mempunyai penyokong dari serata dunia hatta di Malaysia juga.

Namun di sebalik nama dan pencapaian hebat mereka di persada dunia dan memiliki sokongan tak berbelah-bahagi dari penyokong mereka di seluruh dunia, tersimpan pelbagai unsur-unsur kesyaitanan, masonik dan kawalan minda (nind control). Dana kelab-kelab berkenaan yang terlalu banyak menjadi misteri kerana dikaitkan dengan Freemason yang membiayai kelab-kelab tersebut. 
Pemilik Manchester United, Malcom Glazier merupakan seorang warga Amerika Syarikat yang berbangsa Yahudi yang sangat memusuhi Islam. Dia dikatakan membiayai sebuah pertubuhan Yahudi di Israel yang bertujuan membela pendatang-pendatang haram Yahudi di Palestin. Manakala AC Milan pernah diterajui oleh Perdana Menteri Italy, Silvio Berlusconi yang merupakan seorang Mason (ahli Freemason).

Kedua-dua kelab mempunyai persamaan dari segi logo dan warna tema mereka yang menyimpan pelbagai unsur Masonik, Kesyaitanan dan kawalan minda. Kedua-dua kelab memilih warna merah sebagai warna tema mereka di mana di dalam kepercayaan puak kafir penyembah syaitan, warna merah melambangkan ‘warna rasmi’ bagi syaitan itu sendiri. Di dalam teori tenaga, pada waktu hampir dengan senja, frekuensi cahaya merah sangat tinggi dan kita dinasihatkan agar tidak membiarkan anak-anak kita berkeliaran di luar rumah pada waktu senja kerana banyaknya syaitan yang berkeliaran pada waktu senja. Dan kita juga tidak digalakkan tidur pada waktu selepas Asar kerana akan menyebabkan kelembapan otak dan kegilaan kerana dikatakan frekuensi tenaga cahaya merah sangat tinggi menjelang senja.

Kedua-dua kelab ini juga mempunyai logo yang menyerupai sebiji mata, di mana mata dikaitkan dengan unsur All Seeing Eye, Eye of Horus atau Mata Dajjal. Lambang mata satu ini juga terdapat pada not $USD 1.00, matawang Amerika Syarikat. Cuba perhatikan betul-betul pada kedua-dua logo ini di bawah:

Pada logo Manchester United, terdapat satu ‘devil’ yang sedang memegang garpu yang memang diketahui lambang tersebut adalah lambang syaitan. Perkataan ‘Red Devil’ (syaitan merah) juga sesuai digunakan untuk menerangkan lambang berkenaan dan turut digunaan oleh Manchester United selain MUFC, Man Utd, Man U dan MU bagi melambangkan kelab berkenaan. Dua biji bola yang terdapat di logo berkenaan dikatakan oleh pengkaji konspirasi sebagai Ra atau Amon-Ra yang merupakan Tuhan Matahari bagi masyarakat Mesir Purba. 

Pada logo Manchester United terdapat sebanyak lebih kurang sebanyak lima NOMBOR 13, secara jelas atau tersirat jikalau diperhatikan secara teliti. Angka 13 merupakan angka yang melambangkan angka sial bagi masyarakat Eropah dan juga melambangkan nombor kesukaan syaitan bagi para penyembah syaitan. 
Jikalau anda dapat melukiskan seperti di bawah pada logo ini maka anda akan mendapati satu pentagram, bitang berbucu 5 yang terbalik yang merukan bintang yang melambangkan Baphomet, syaitan berkepala kambing yang disembah oleh para Mason peringkat tinggi. Dan bucu yang melambangkan Baphomet (bucu bawah), ia menghala ke perkataan UNITED seolah-olah menyuruh para penyokong MUFC bersatu di atas nama Baphomet.

Perkataan MASON boleh didapati secara tersembunyi dan tersirat pada logo ini. Selain itu, selalunya Manchester United dibahasakan sebagai MAN U di mana Manu merupakan Dewa bagi masyarakat Hindu. Sekali lagi unsur agama paganisme selain Ra diterapkan dalam logo ini. Perkataan MAN U itu jikalau ditambahkan setiap angka yang mewakili huruf tersebut, kita akan dapati angka 13 pada hasil tambah akhir nombor berkenaan. Contoh:
M=13 A=1 N=14 U=21
1+3+1+1+4+2+1=13
Jika kita abaikan MA pada Manchester (yang mana MA bermaksud MASON) huruf N,C, H,E,S,T,E,R juga boleh mendapat angka kesukaan penyembah syaitan.
E dan R
E=5, R=18
18-5
=13
N,C,H,E,S,T
N=14 C=3 H=8 E=5 S=19 T=20
1+4+3+8+5+1+9+2+0=33 

No 33 adalah angka kesukaan penyembah syaitan. Selain itu juga ia merupakan darjat tertinggi dalam Freemason di mana ahli yang ada darjat 33, meyembah syaitan dalam ritual mereka.

AC Milan pula tidak kurang hebatnya unsur Masonik, kesyaitanan dan kawalan minda pada logo mereka. Satu salib yang terdapat pada logo berkenaan jelas mengambarkan salib Knight Templar. Apa beza salib Kristian dan salib Knight Templar? Salib Kristian persilangan dua batang tersebut tidak berada di tengah-tengah batang yang panjang sebaliknya pada bahagian bawah persilangan lebih panjang dari bahagian atas. Salib Knight Templar pula kedua-dua persilangan berada pada tengah-tengah setiap batang. Cuba perhatikan di bawah salib para Knight Templar dan salib Kristian:
 Salib Knight Templar
Salib Kristian

Knight Templar merupakan satu pasukan askar yang sangat kejam yang menyembelih seluruh umat Islam semasa mereka menawan Baitulmuqaddis. Mereka merupakan penyembah Baphomet dan syaitan yang mengamalkan ajaran Kabbalah, ajaran kesihiran dan kesyaitanan. Para Knight Templar juga adalah asas bagi pertubuhan Freemason moden. 

Pada logo berkenaan jiga terdapat 1899 yang mungkin kita faham sebagai tahun penubuhan kelab berkenaan. Namun sebaliknya secara tersiratnya jikalau 1dan 8 ditambahkan akan membentuk 9 dan jika 9 berkenaan digabungkan dengan 99 yang ada dan diterbalikkan, hasilnya angka 666 yang mana angka 666 adalah angka ‘Lambang Raksasa”, Mark of Beast atau angka kejahatan. Pada logo AC Milan juga jikalau salib berkenaan disifatkan sebagai X dan dicampurkan dengan belang-belang yang terdapat di sebelah X berkenaan akan membentuk XIII yang mana angka 13 juka terpakai pada logo ini. Tidak cukup lagi, huruf ACM pada logo berkenaan jikalau dimainkan nombornya:

A=1 C=3 M=13 akan membentuk 13,13 dimana angka 13 berulang sangat disukai para penyembah syaitan. 

Secara umumnya para penyokong kelab-kelab berkenaan jikalau kita perhatikan sejarah perlawanan mereka, mereka gemar bergaduh dengan para penyokong kelab lain. Mereka juga gemar merosakkan harta benda awam dan melakukan vandalisme. Para penyokong kelab-kelab ini juga samada di Eropah atau di Malaysia sangat taksub dengan kelab ini sehinggakan sanggup berbelanja lebih untuk membeli cenderahati, melanggan ASTRO dan melepak di kedai makan semata-mata menonton kelab kegilaan mereka. Lagi sedih, ada yang memakai tanduk ala ‘Devil’ semata-mata menunjukkan sokongan mereka yang tidak berbelah bahagi. Mereka juga sanggup menghabiskan masa terluang semata-mata menonton pasukan kesayangan mereka sehinggakan terlepas solat Maghrib (ada perlawanan dijalankan pada waktu Maghrib di Malaysia) dan bersengkang mata sehinggakan terlepas solat Subuh akibat menonton perlawanan larut malam.

Maaf..post aku kali ini bukannya untuk mengenakan sesiapa..cuma untuk peringatan kita sebagai umat Islam..bukan kerana aku tidak minat kepada kelab tersebut..aku ni peminat Chelsea..so kalau korang ada maklumat pasal kelab ni korang inform la aku..mana la taw..kapiaq nie lepa pya idea banyak..camni la cara lepa nak pekena orang Islam..aku pun bukannya alim ulamak sangat nak ceramah2 org pasai benda ni..aku cuma copy-paste kalau benda ni benar ja..kalau statement ni salah bagitaw lah aku..



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Thursday, March 25, 2010

MUSIC ITU UNIVERSAL..!!!

Bagi memulakan penulisan aku pada tengah pagi yang sejuk ini..aku terlebih dahulu ingin mengucapkan tq kpd Fatin kerana telah memberi award kepada aku..walaupun aku xtaw macamana aku leh dapat award tu, namun aku reda dgn pemberian tu..kah3..tq Fatin..kan senang nak dpt award..haha..


So,bagi mengenakan cerita aku dengan title,so aku nak cerita sikit pasai music..pasaipa aku kata music tu universal..kah3...aku la kata..kot ada org dah cipta ayat nie aku xtaw la..music nie merangkumi segala jenis genre..metal,punk rock,slow rock,death metal,jazz,raggae dan sebagainya..
 Pagi tadi,masa aku tengah dok on9,aku terdengar satu lagu bermain di televisyen dgn mendayu2 sekali..sebenarnya lagu tu dah lama aku taw..tapi pagi tadi aku dengar lagu tu best semacam ja..best nak mampos..aku xtaw la apa kejadahnya genre dia..tapi tu lagu kartun la..kah3..lagu superhero..hak2..aku suka time tengah2 lagu tu..sayu gila dia tarik..kah3..

Rasa cam xmasuk ja lagu ni ngan gambar..lantak lah..

Walaupun aku nie xminat kartun tapi lagu kartun aku layan..janji best sudah..kah3..tu la pasai aku kata Music Is Universal and Music Is Passion..yeah!! Passion in my eyes..!! Walaupun aku nie peminat genre metal namun genre kartun pon aku jadi layan main ngan best nieh..kah3..so kalo nak taw lagu apa tu..hampa dengaq la sendiri..kah3..layann...!!! jadi malam nie aku merancang nak dengaq lagi lagu tu kat mp3 cap Pilipina aku..dah..setell..!! hampa nak gelak,hampa gelak la puas2..kah3



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Friday, March 19, 2010

[Hot Video] Binatang Bertubuh Manusia Muncul Di Melaka

Hampa tengok la video nie?? adakah anda tahu tanda nak kiamat?? adakah video ini salah satu dr tanda dunia maw kiamat?? fikir-fikir kanlah..




Apa intipati klip video di atas? Inilah ceramah dari `dajal bermulut iblis’ dari Melaka Negeri yang KM nya adalah perasuah politik wang. Inilah anak Melaka yang dididik oleh perasuah, maka tiada keberkatannya dan menjadilah dia barua Umno bermulut Iblis yang anti Ulamak. Modal tiada nak hentam Tuan Guru Nik Aziz. Tuan Guru tidak seperti Ali Rustam yang rasuah itu, tidak juga seperti bekas KM Melaka Rahim Tambi Chik yang ada skandal perempuan itu. Tuan Guru Nik Aziz tidak seperti `pembunuh’ Altantuya atau yang menerima komisyen 500 juta kapal selam itu.

Beliau cuba menghasut orang ramai supaya menjadi Iblis sepertinya. Nasib baik beliau keluar dari KeADILan lebih awal, jika tidak KeADILan pasti terkubur awal kerana mulut Iblis beliau pasti akan bawa bencana kepada parti. Itu lah Zahid Iblis dari Melaka. Intipati ceramahnya yang mewakili lidah Iblis adalah seperti berikut:

1. Nik Aziz muka macam tin sardin.
2. Nik Aziz bukan Ulamak, tapi binatang berpolitik.
3. Nik Aziz pernah mendoakan Najib pecah perut (benarkah? Zahid tidak faham apa yg diucapkan oleh Tuan Guru, dia cuma berkitabkan Utusan Meloya dan TV3).
4. Kununnya Umno yang menyelamatkan nyawa Nik Aziz yang sudah nak mampus.
5. Nik Aziz bukan Ulamak, tetapi pukimak.

Dan, banyak lagi yang Iblis wakilkan kepada Zahid barua Umno ini untuk mengajak manusia sama-sama masuk neraka bersama beliau. Inilah cucu Almarhum Ghafar Baba. Alhamdulillah, Almarhum sempat bertemu Tuan Guru sebelum beliau meninggal dunia dan kita tidak pernah menyumpah Almarhum sebelum beliau pergi. Kini, cucunya muncul untuk menjadi waris dari Almarhum yang akan dilaknat seluruh makhluk di langit dan di bumi.

Mudah-mudahan Allah memberi pembalasan kepada wakil Iblis ini. Amin.

FROM:http://best1of4.wordpress.com



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Wednesday, March 17, 2010

DUKACITA KEPALA BAPAK LU..

Puas gua bertanya dengan pakcik google... bagi la gambar Rashidah Abdullah antara orang kuat Sister in Islam, yang kononnya dukacita dengan isi kandungan khutbah Jumaat minggu lepas. Penuh pujuk rayu gua kat pakcik google pelbagai... alih2 yang keluar muka negro mana ntah...., muka Aminah Wadud nak buat apa...? Betina sesat tuhhh... yang jadi idola Sis...

Gua nak tanya Jais (bukannya Ahmad Jais), Jakim, Majlis Fatwa Malaysia, dan tidak ketinggalan juga sudah tentulah hero juara agama nombor satu malaysia.... berikan tepukan gemuruh... buat Sahibul Sahamah Samak Tan Sri Dato Sri Tun Harusssssani Zakaria.

oopppssss... tak lupa juga muka yang sedang meniti populariti dalam akhbar2 pencacai kini... iaitu.. menteri agama ntah apa pangkat tentera dia gua tak ambik tau.. dan nama dia pun gua ingat2 buat2 lupa jer... Jamil menatang apa ntah... gua nak sebut pun malu... pasai gua pun orang Kedah.

Ni.. gua nak tanya lu orang (nama dan jabatan agama) semua yang handal2 Agama... apalagi malaysia ini kononnya negara Islam (Artikel 11). Apa status NGO yang bergelar Sisters in Islam di Malaysia ni...? Apakah pembawaan Islam mereka boleh di terima dalam negara yang bermazhab Shafie ini...? Apakah mereka semua itu menepati ciri-ciri Ahli Sunnah Wal Jamaah yang di amalkan oleh Islam Malaysia...? Apakah mereka mematuhi syiar Islam yang di tuntut oleh Al-Quran dan Sunnah...?

Kenapa para Mufti, Ulama, Majlis Fatwa dan yang paling bertanggung-jawap sekali ialah Ketua Agama Islam Negara dan Negeri, apa kejadahnya NGO seperti Sisters in Islam yang terang-terangan menghina Agama Islam lu orang tak ambil tindakan..., kenapa tak haramkan saja pertubuhan seperti itu.

Apakah kerana ianya di naungi oleh orang2 politik seperti Shahrizat, anak pompuan mamak firaun, cicit pompuan seorang ulama (anak kaki tidoq), so... kerajaan tak berani sentuh dan ambil tindakan.

Siapa kerajaan tu...? Bukankah barisan nasional... parti apa yang menerajuinya... sudah tentulah umno..., bukankah umno memperjuangkan Agama dan Bangsa...? Melayu itu Islam...? ha..ha..ha.. blogger umno mesti suka nih.... Melayu itu Islam... ha..ha..ha... Islam cara Sis... bodoh...!!! 

So... dimana logiknya umno memperjuangkan ISLAM...., tolong jawap beb....!!!

Yang terang depan mata macam SIS pun kerajaan, mufti2, ulama2 kerajaan, ketua agama pun takda teloq nak ambil tindakan demi menegakkan tuntutan Islam yang sebenar yang di ajar dan dihukumkan oleh Allah dan Rasulnya, lagi mau sembang pasal Islam... pasal isu nama Allah... pasal tak berarak maulidur rasul... dan pelbagai lagi.

Siapa sekarang ini yang mengharu-birukan umat Islam dalam negara ini, bukankah umno yang mengelirukan ajaran dan tuntutan agama selama ini..., come on.... la... buka akal buka minda... pikiaq..pikiaq.... selagi parti peninggalan penjajah ni masih berkuasa... umat Islam negara ini tak akan bersatu... dan negara Islam tak akan tercapai...

Kalau lu orang tertanya kenapa gua bengang sangat, sebabnya gua terbaca kisah Sisters in Islam yang SESAT ini, kononnya dukacita tu kat sini. Dukacita ikut cara Islam kepala mak bapak tok nenek moyang diorang la..... bodoh yang tak boleh di lentur lagi..

Gua berasa amat meloya sama sekali, kalaulah zaman ini zamannya Khalifah Abu Bakar... sudah tentu gua pancung kepala sekoq2 yang berada dalam Sisters in Islam (golongan Riddah) tu... lebih baik mampus dari menyesatkan umat Islam dalam Malaysia ni...
 
Nak harapkan kerajaan...? Nak harapkan Majlis Agama Negara...? Mufti ada 13 orang..., setiap negeri ada jabatan agama masing2... Menteri Agama lagi.... apa yang diorang semua buat...? Goyang teloq makan gaji buta... ka...?

Ayah Pin tengah lepak releks jer.... tengah syok basuh kaki.... nak buat air minum untuk puak2 bangang..!!! Nak tangkap tak boleh... sebab ayah pin ada kerajaan langit, so kerajaan malaysia nak kejar macam mana... nak pakai jet... enjin takda... so sampai sekarang ni... ayah pin... coolllll.... jelah... kerajaan pun buat bodoh jelah.... sama kes dengan Sis...

HASIL KARYA: ikutsukaakuisa.blogspot



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

MAU POKAI AKU TIAP2 ARI CAMNI...KAH3

Semalam aku menghabiskan sisa-sia hidupku yang sedang merempat nie ke Jusco..Asai nak pi ronda2 ja..tp naik tingkat atas skali dah member aku maw tengok wayang pulak..serr..baru ja dua tiga hari lepas tengok Solomon Kane..

Tapi aku xkesah la..dah dia nak tengok nak wat camna..aku pon kena layan gak..apa2 pon aku dah gtaw dia kalo nak tengok tolong jgn tgk cita Melayu...kah3..aku lemah betol tgk citer melayu kat wayang...kah3..baek tgk kartun xpa gi..haha..so,kami pon beli la dua tiket utk tgk Alice In Wonderland..


Aku rasa ok gak ar cita nih..ok dari Solomon Kane yg aku tgk aritu..jalan cita xmenarik langsung.. Tapi yg jd problem skank time nak makan ar..dahla kena beli kat tempat tu..air ja yg small pya RM5.20..apa kejadah la peniaga kat situ..igt nak seludup ja makanan dr luar..hahha..tapi kalo bawak awek xpa la..leh gak sorok dlm beg tgn..kah3..

 Budak dua ekoq nie memang best..kah3

Cita ni jalan cerita ok la..graphic pon leh tahan..awek dia pon cun..hak2..tambahan lak dgn kehadiran Johhny Depp..hahha..dengan stail pelik2 dia..so arini maybe kot nak keluar lagi..tapi kalo nak tgk wayang gi sori la..Aku penyekeh kepala baru taw..bajet cam org kaya..download kat internet lagi senang..free pon free..kah3..aku pi tgk citer tu pon naseb aku bekenan kat awek dia ja..kah3..awek dlm Solomon Kane pon leh tahan gak..tapi sayang citer entah pe kejadah ntah..kah3



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Monday, March 15, 2010

PENGUASAAN FERRARI

Fernando Alonso memulakan kariernya bersama Ferrari dengan bergaya apabila menjuarai perlumbaan pembuka tirai Kejuaraan Formula Satu (F1) Grand Prix Bahrain semalam.Pemandu Sepanyol itu menamatkan perlumbaan 49 pusingan tersebut di hadapan rakan sepasukan, Felipe Massa, sekali gus menghadiahkan kejayaan 1-2 buat pasukan Scuderia itu pada musim 2010 ini.

Setelah menyaksikan beberapa peraturan baru, kehadiran pemandu baru dan pasukan baru, keputusan di Litar Sakhir itu sudah pun dijangka walaupun pada awalnya ramai yang beranggapan saingan kali ini lebih terbuka.

Walaupun turun sebagai pasukan pilihan, Ferrari bagaimanapun tersentak seketika apabila pemandu Red Bull, Sebastian Vettel yang bermula di petak hadapan, bermula garang dengan menguasai separuh pertama perlumbaan semalam.

Begitupun, kerosakan pada ekzos jenteranya menjadi penghalang buat pemandu Red Bull itu mengekalkan penguasaannya, sekali gus menyebabkan dia kehilangan hampir dua saat sepusingan.
Malah, masalah teknikal itu juga menyebabkan dia dipintas Alonso pada pusingan ke-34 sebelum diikuti Massa yang kembali semula beraksi di litar sejak mengalami kemalangan pada GP Hungary Julai lepas.




PASUKAN Ferrari menguasai saingan pada GP Bahrain apabila menamatkan saingan di tempat pertama dan kedua.




Kemudian tiba giliran pemandu McLaren, Lewis Hamilton pula yang memintas Vettel untuk menduduki tempat ketiga manakala pemandu Jerman itu pula hanya mampu bertahan beberapa pusingan saja sebelum dihampiri Nico Rosberg.

Pemandu Mercedes GP itu bagaimanapun gagal memintas Vettel yang akhirnya berjaya mengekalkan kelebihannya itu sebelum melepasi garisan penamat di hadapan rakan senegaranya itu.
Michael Schumacher pula mengutip mata pertamanya sejak kembali beraksi dalam perlumbaan F1 dengan menamatkan saingan di tempat keenam di hadapan juara dunia 2009, Jenson Button, Mark Webber, Vitantonio Liuzzi dan Rubens Barrichello.

Sementara itu, saingan pembuka tirai semalam juga merupakan hari malang bagi dua pendatang baru F1 selepas tiada seorang pun pemandu pasukan Hispania dan Virgin mampu menamatkan separuh pusingan perlumbaan, apatah lagi untuk melepasi garisan penamat.
Satu lagi pendatang baru, Lotus pula turut mengecewakan apabila mereka hanya mampu menduduki tempat ke-16 dan ke-17, namun sekurang-kurangnya tetap berjaya menghabiskan perlumbaan tersebut semalam.


** Aku pon xtaw kenapa..F1 race skank dah jd cam xmenarik walaupun team Malaysia dah join F1 ..F1 skank nie dah sma standard ngan A1 la..boorink..semalam sja fastest lap pon 1m 58s jauh beza ngan dulu 1m 37s..design pon dah xmenarik..tambahan pulak KIMI RAIKKONEN dah blah masuk rally pulak..lagi cam serr ar..kah3



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Sunday, March 14, 2010

RANKINGS MRSM SPM 2009

wau3..asyik2 Taiping ja dominate..mna BP nie?? alahai 19..!! whata fantastic..we did it..akhirnya Balik Pulau berjaya menempatkan diri dalam top 20 MRSM..tahniah kpd semua batch 08/09 yg berusaha bersungguh-sungguh utk menaikkan nma maktab..sekurangnya-kurangnya kita telah membuktikan yg batch kita terbaik dari senior kita dulu..kah3..walaupun sblm nie batch kta diragui..

aku pon xtahu sgt nak kira markah GPM ikut sistem baru..apa2 tahniah kpd kita semua coz berjaya mencapai markah GPM kurang dari 2.000..c0ngratz..



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, March 13, 2010

Subhanallah...Hujan turun sebaik Tuan Guru Nik Aziz imamkan solat sunat Istisqa'

KOTA BARU, 12 Mac – Solat sunat Istisqa’ yang diadakan memohon hujan pagi ini bukan sahaja menakjubkan 2,000 jemaah yang hadir bahkan rakyat negeri ini apabila kerahmatannya langsung terbukti sebaik sahaja solat dimulakan,
Hujan pun mula turun ketika bacaan surah Al-Fatihah.
Solat yang dimulakan pada pukul 8.30 pagi ini itu diimamkan oleh Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.
Ia diadakan di Padang Perdana bersebelahan jalan berhadapan dengan Stadium Sultan Mohamad IV, dekat sini.
Hadir sama seluruh kepimpinan kerajaan negeri termasuk exco, Adun dan Ahli Parlimen dari parti Pakatan Rakyat.
Nik Aziz yang ditemui selepas solat sunat tersebut melahirkan rasa syukur tidak terhingganya kerana menganggap doa rakyat Kelantan minta diturunkan hujan itu segera dimakbulkan Allah SWT.
“Syukur, kita sembahyang Istisqa’ hari ini mendapat sambutan baik dan di tengah-tengah sembahyang itu turun hujan.
“Saya sendiri telah didedah oleh Allah dengan air hujan yang pertama semasa sembahyang hari ini sangat-sangat besarlah harapan, mudah-mudahan Allah beri pada kita bahagia di dunia dan akhirat.
“Tiada erti kita bahagia di dunia tetapi akhirat kelak kita masuk neraka. Dengan sebab itu saya berusaha supaya rakyat Kelantan faham bahawa kesusahan yang berlaku atas dunia ini adalah berpunca daripada dosa.
“Ayat-ayat Quran banyak menyebut bala yang menimpa manusia ini adalah berpunca daripada dosa.
“Oleh yang demikian kita kena pakat-pakat (sama-sama) tegur, nasihat, tak kiralah dalam apa jua pun keadaan termasuk politik, ekonomi kerana ini cara Islam, bukan cara demokrasi, bukan cara komunis dan juga sosialis, tapi cara Islam” katanya.
Menjawab soalan sama ada solat hajat dan solat istisqa yang diadakan pagi ini sebagai tradisi negeri Kelantan, beliau berkata “wallahualam. Yang pastinya nabi Muhammad SAW sendiri sembahyang istisqa’ setiap kali berlakunya kemarau”.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Wednesday, March 10, 2010

KANTOI..PEMAIN HARIMAU MUDA KENA TIPU HIDUP2 NGAN F.A.M

Haiyaa..baru2 baru ja Malaysia menang gold medal sukan Sea..tapi,baru2 nie dah ditimpa malang pulak..Ditipu majikan sendiri..itulah yg boleh digambarkan kepada skuad Harimau Muda yg bertandang ke Slovakia kononnya utk bermain liga disana....
UNGKAPAN ‘Tipah Tertipu Lagi’ sesuai ditujukan kepada skuad Harimau Muda A. Sama ada disedari atau tidak jurulatih atau pemain skuad bawah 21 tahun itu sebenarnya ‘dikenakan’ majikan sendiri iaitu Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) dengan misi ke Slovakia.

Saingan kompetitif Liga Satu Slovakia yang dibangga-banggakan FAM serta peminat bola sepak tempatan sebenarnya palsu semata-mata.Sebaliknya dua perlawanan diharungi Harimau Muda A setakat ini termasuk baki 12 perlawanan lagi bukannya perlawanan liga tetapi sekadar perlawanan persahabatan.
Perkara ini terbongkar apabila Pengurus Komersil kelab Slovakia MFK Ruzomberok, Michal Mertinyak mengesahkan bahawa perlawanan antara kelabnya dengan Harimau Muda A Sabtu lalu adalah perlawanan persahabatan yang tidak memberi sebarang mata dalam liga sekali gus bercanggah dengan apa yang dijelaskan FAM kepada pihak media tempatan sebelum ini.

“Perlawanan Malaysia U21 (Harimau Muda A) dengan MFK Ruzomberok B hanyalah perlawanan persahabatan jadi MFK Ruzomberok B tidak mendapat mata dari perlawanan itu,” jelasnya ringkas menerusi kiriman e-mel semalam.

Kenyataan ini dilihat tidak boleh disangkal memandangkan nama Harimau Muda A yang beraksi menggantikan kelab ZP Sport Podbrezova bagi menghabiskan baki 14 perlawanan kelab itu yang menarik diri, masih tiada dalam senarai kedudukan terkini liga di laman web rasmi Persatuan Bola Sepak Slovak (SFZ) serta dalam laman web pasukan lain yang bertanding.

Ini membuktikan pemergian Harimau Muda A sebenarnya bukan atas tiket menyertai liga itu tetapi sekadar mengisi kekosongan masa pasukan yang tidak beraksi kerana penarikan diri ZP Sport Podbrezova.
Sedangkan apa yang dikhabarkan Setiausaha Agung FAM, Datuk Azzuddin Ahmad sebelum ini bahawa lawan pasukan negara akan mendapat mata pada setiap perlawanan ‘kompetitif’ di kaca mata badan induk bola sepak tanah air itu.

Malah lebih mengejutkan, FAM tidak keberatan melabur sejumlah wang yang besar apabila membayar semua perbelanjaan kelab Slovakia bagi setiap perlawanan persahabatan itu.

Sedangkan Azzuddin sebelum ini mengeluarkan kenyataan bahawa FAM bukan bodoh menanggung perbelanjaan pasukan yang akan bertemu dengan Harimau Muda A sepanjang lebih tiga bulan berada di sana.

“Maklumat yang saya terima, Malaysia (FAM) membayar perbelanjaan kelab-kelab Slovakia yang terbabit dalam perlawanan persahabatan itu. Saya tidak mendapat maklumat terperinci mengenai jumlah bayaran yang dikenakan kerana perjanjian itu diuruskan Kesatuan Kelab-Kelab Liga Slovakia (ULK),” katanya.

Harimau Muda A berpangkalan di Vion, Slovakia, sejak 21 Februari lalu dan mengharungi perlawanan ‘liga’ pertama dengan Sala yang berkesudahan memihak kepada pasukan lawan 4-1 dan kemudian tumpas 2-0 di tangan MFK Ruzomberok B Sabtu lalu.

Skuad itu yang menjuarai Liga Perdana musim lalu dihantar ke Slovakia selepas mereka diibaratkan oleh Azraai seperti merempat di bumi sendiri kerana tidak dibenarkan beraksi dalam Liga Super musim ini.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, March 6, 2010

SOALAN BOCOR KERTAS BAHASA MELAYU SPM 2010..!!!


Bahagian A: Pemahaman
Baca cerpen di bawah dengan teliti dan kemudian jawab soalan berikutnya dengan menggunakan perkataan anda sendiri.

Pada suatu hari ketika Saiful sedang membancuh kopi Ali Cafe di sebuah kondo yang dirahsiakan lokasinya, Perogol datang mendekati Saiful dengan wajah penuh nafsu berahi. Perogol merasa amat gersang kerana sudah sekian lama tidak mengecapi nikmat bercumbu dan nekad untuk meratah tubuh Saiful dengan kesempatan berdua-duaan yang ada ini. Perogol lantas berkata, “Mari Saiful ku sayang, mari sini hahahahaha!” Saiful berasa ketakutan dan menjawab, “Eh jangan… tak mahu.. aku tak rela, tolong-tolong tak mahu!” Perogol tidak mempedulikan rayuan Saiful lalu dengan bengis mengherdik “Aku kata mari-mari! Cepat!! buka seluar!!”

Nafsu Perogol sudah memuncak dan tidak dapat dibendung lagi, lantas dia menghampiri Saiful dan merangkul Saiful dengan begitu ganas sekali. Saiful cuba melawan tapi tidak mampu. Tubuhnya telah lemah longlai tiada tenaga dan tidak berupaya mengatasi tenaga Perogol itu.

Baju Saiful disentap dengan kuat oleh Perogol. Dengan sekali sentap sahaja terlucutlah baju cap Pagoda Saiful dari batang tubuh Saiful. Sekali lagi Salful cuba melawan. Namun apakan daya, kekuatan perogol itu amat luar biasa sekali. Perogol itu memerhati tubuh Saiful yang sasa dengan begitu ghairah sekali sambil ketawa.

“Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Wah indah sungguh tubuh mu Saiful…. Mari Saiful ku sayang….Ha! Ha! Ha! Ha!”
Maka dengan rakus si Perogol itu menarik seluar yang membungkus punggung Saiful. Dengan sekali sentap sahaja, bertarabur segala butang yang ada pada seluar Saiful maka terlucutlah seluar dari tubuh Saiful. Apa yang tinggal pada Saiful hanyalah sehelai seluar dalam yang berwarna merah jambu. Melihat seluar dalam Saiful yang berwarna merah jambu itu menambahkan lagi ghairah Perogol.

Saiful hanya mampu terbaring dalam keadaan yang lemah longlai, merelakan dalam paksa tindakan Perogol. Tanpa membuang masa lagi, Perogol merentap seluar dalam Saiful, maka terdedahlah  tubuh Saiful tanpa seurat benang. Melihat tubuh Saiful yang montok itu, Perogol sudah tidak sabar lagi untuk memulakan dayungan bahtera nikmat bersama Saiful.

Dengan gagah dan penuh ghairah, Perogol menonggengkan tubuh Saiful dan terus meradakkan senjata tumpulnya ke dalam lubang nikmat Saiful yang sedang kelemahan. Maka bermulalah dayungan Perogol dengan penuh rakus beberapa minit sehingga mencapai kemuncak kepuasan. Tubuh mereka basah kuyup dengan peluh nikmat sesudah bahtera dayungan dilabuhkan. Perogol mencapai kotak rokok Malboro yang berada di tepi katil dan menyalakan sebatang rokok di kala Saiful masih terbaring tertonggeng keletihan di sisinya.
(Cerita di atas hanya fantasi dan imaginasi liar penulis semata-mata, tiada kaitan dengan yang hidup ataupun yang telah tiada, jika ada itu semua adalah kebetulan. Percayalah, dunia ini penuh dengan kebetulan.)

Sila jawab semua soalan di bawah berdasarkan cerpen di atas.
Soalan:
1. Pada pendapat anda, berapakah umur Perogol dan berapa umur Saiful?  Berikan alasan yang sesuai kepada jawapan anda. [10 markah]

2. Kopi AliCafe yang diminum oleh Saiful tidak memberikan kekuatan kepada dia seperti yang diiklankan  di TV.Kenapa Saiful begitu cepat merasa lemah longlai? Pada pendapat anda apakah yang telah berlaku? kepada Saiful setelah meminum kopi AliCafe? [20 markah]

3. Pada pendapat anda, adakah mungkin Perogol yang ganas itu berusia 61 tahun? Pada umur 61 tahun, apakah yang mungkin menjadi rahsia Perogol untuk mengekalkan nafsu #### yang tinggi dan memiliki daya kekuatan yang gagah?  Sila jawab berdasarkan pengetahuan am anda. [30 markah]

4. Sekiranya Perogol berusia 61 dan Saiful merupakan yang muda belia kenapakah Saiful tidak melawan dengan sungguh-sungguh semasa di dirogol walau pun beliau masih muda , gagah dan bertenaga? Mengapakah Saiful lembik seperti sotong? Adakah Saiful tersalah minum kopi Kacip Fatimah yang disangkakannya kopi Tongkat Ali AliCafe?  Huraikan pendapat anda. [25 markah]

5. Apakah jantina sebenar Saiful ini? Perempuan atau pondan? Atau kedua-duanya? Berikan alasan yang sesuai kepada jawapan anda. [5 markah]



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Tuesday, March 2, 2010

SPM , GUA TUNGGU LU..

Skank nie heboh sangat dok ckp pasai SPM..masuk blog nie cerita SPM,masuk blog nu cerita SPM..so aku pon nak cerita pasai SPM gak..

  1.  first skali aku nak habaq kat hampa yg aku jwb mcm palat..terutamanya add math dan biology..kah3
  2. second, aku memang dah xsabaq nak tunggu result..kalo boleh hari Khamis nie pon ok la..sebab esk aku nak pi IDI..sebabnya aku dah xlarat nak dok kat rumah..dok kat hostel dlu boleh gak melepak ngan member2 24 jam..
  3. last skali,aku nak ucap selamat menuggu kpd member2 aku yg dikasihi seperti Zainal,Mat Anip,Nabil,Fatin, Aka dan Ima...xlupa jga kpd best fren aku kat Lik-Lau Azam,Elie,Idris, Arham dan member len yg mengenali diri ini..good luck
Sebenaqnya aku merapu ja semua nie..sja nak update blog..igt nak tulis title ja tadi..malas nak tulis..sja nak tiru macam Nabil dan Muhaimin..title kan men gempak..bila aku bukak..ceh..dua tiga perktaan ja..hampeh



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Link Exchange


|KeRpLuNk!| Corporation © 2008. Sponsored by: Petr Ikhwan | A7X | Petr Ikhwan. Thanks to blogger templates