Ni haa, mintak perhatian sikit. Sesape yang tak boleh bace post aku neh sebab dilindung oleh iklan nuffnang tuh boleh press CTRL key di ikuti + atau - key untuk zoom in atau zoom out.
Thank You For Visiting My Blog.....................Please do not hesitate to leave your comment or be as follower....................... And please leave your URL/Link, so that I can visit your blog back..................

Monday, August 30, 2010

Garena Universal Maphack 8.0 For Warcraft 1.24e Patch

GarenaHack-er has released a Garena Universal Maphack 8.0 which does not modify any Garena files nor it requires any Garena Hack/Crack. This Garena Universal Maphack supports the latest Warcraft v1.24e Patch and previous versions. It is currently undetectable in Garena. Check the Download Link & Guide of using Garena Universal Maphack.





Download Link:
Garena Universal Maphack v8.0.rar (New version, works as of 05/09/2010)

*New version is now available, it should works properly with Windows 7.








Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Thursday, August 26, 2010

Yeayyy!! :'(


Aduh, satu lagi hari yang memenatkan. Tadi baru ja balik dari tutorial C++. Tapi nasib subjek nie best! Tak la rasa cam serr sangat macam Malaysian Studies..Kah3..So, balik2 tadi terus la online. Sebab yang tu la perkara wajib. Haha.

Bukak Yahoo! Mail, tengok2 ada dua new email aku dapat satu baik satu tak berapa baik. Takpa, aku habaq mai yang xberapa baik dululah..Kah3..Yang tak baiknya, aku dapat email dari university aku kata, aku kena pi interview untuk program E-Facts petang nie pukul 6.45..!! Pakaian formal dan bawa pen sendiri..Kah3..Nie aku xheran sangat, yang aku heran sekarang nie, yang hampa pi buat pukul 6.45 tu buat apa bai?! Orang tengah bukak posa la time tu!! Apa punya orang la. Interview time Maghrib.




Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Wednesday, August 25, 2010

maths oh maths!!

Masuk minggu ketiga blaja, bahang ketensyenan dah mula melanda. Setelah hampir 8 bulan membiarkan otak aku mereput kat rumah, then tiba2 je nak kena refreshkan balik dalam masa yang singkat. What da tuuttt!!! Paling tensyen skali Engineering Maths bab probability. Sumpah aku ckp. Aku mmg bnci gila topik nie sejak PMR lagi.


So, walau apa pown aku buat, otak aku dah set dah 'aku benci topik nie'..hmm..apa boley buat.Time jawab tutorial rasa cam nak nangis pown ada. Cam nak terajang orang pown ada gak. Pe bnda la yang dia mencarut aku xtaw.




Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Monday, August 23, 2010

Bahtera Nabi Nuh Ditemui

PEGAWAI Turki, Murat Guven menunjukkan spesimen kayu berusia 4,800 tahun yang didakwa tinggalan bahtera Nabi Nuh.

HONG KONGSekumpulan penjelajah China dan Turki kelmarin mendakwa mereka mungkin telah menemui bahtera Nabi Nuh pada ketinggian 4,000 meter di sebuah lereng curam di Gunung Ararat, timur Turki.

Jurucakap pasukan berkenaan memberitahu, beberapa binaan kayu yang mereka temui di lokasi itu didapati berusia 4,800 tahun berdasarkan ujian penentuan tarikh karbon iaitu sama usianya dengan zaman banjir besar pada era Nabi Nuh.




Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Sunday, August 22, 2010

Mamee Sllrrp!!

ini hari yang ke 11 kte puasa..n this time for sahur tadi aku tlah masak sesuatu yg simple tp special!! haha
sori la xambil pown gambar2 semasa kejadian..xde mood lah..

antara ramuan2 nya:
1) of coz lah mamee slrppp
2)ikan bilis
3)kacang goreng
4)kicap
5)telur burung puyuh

haa..nie la antara ramuan2 utk masak mamee slrrrp tadi..unik kan? nie belum cuba belum tahu beb..korang masak mamee slrrrp mcm biase, then sambil2 tu goreng ikan bilis bersama kacang. mse air tgh mendidih, pecahkan la tlur burung tu lebih kurang 5bijik..kalo sebijik lekat celah gigi je la..haha


Then sedia dihidang!! potong cabai melaka sikit..then masukkan ke dalam mamee slrrrp korang tadi..sedia untuk dimakan!! kah3..a'ah..jangan lupa kicapnya, sebagai pewarna..kah3..

Cayalah!!

Huh, another 5star cook for Mamee Slrrp!! Makan panas2 di pagi yang sejuk..fuhh..betul2 hiliao!! hahaha



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Thursday, August 19, 2010

Tired La Paloi..!!

Oit, sedar xsedar, dah hampir 3minggu aku merantau kat negeri orang. Ini semua semata-mata untuk menuntut ilmu bagi menjamin masa depan yang lebih cerah pada masa akan datang. Cita tntng my life at Curtin nie start dari first week, orientation day di mana aku hanya mai skali saja. Kah3..Meluat gila aku orientation2 nieh. Buang masa.

Harinie, da masuk minggu kedua aku start belajar. Penat betoi kak long oi. Harinie saja ada 2 lecture n 2 tutorial. Plus semua dalam 5jam jugak la. Tapi aku xkesah sangat. Yang aku kesah pasai group aku klas asyik start kul lapan ja. Sari ja start lambat cket. Tu pown lewat sejam ja. Adoi..Orang tengah best dok tidoq mai xmai bunyi alarm nset la pulak. Ciss!!



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Tuesday, August 17, 2010

Video Pemandangan Di Dalam Kaabah




Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, August 14, 2010

BALA DI MELAKA


Disini disertakan sama video yang dirakam ketika dan selepas kejadian.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Salleh Gregor Samsa Si Derhaka


Baru dapat dari salah satu forum yang aku sertai.Ok,terus ke isu.Siapa Salleh Gregor Samsa? Bincang dengan rakan mereka kata bahawa dia ni mempunyai pemikiran radikal.Jadi aku selidik dan terus selidik dan terjumpa blog Salleh ini.[bintang kertas]



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Wednesday, August 11, 2010

Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak 2010

Klik dan save untuk download jadual waktu imsak dan berbuka puasa:


BIL NEGERI ZON
1 MELAKA MELAKA
2 JOHOR ZON 1- PULAU AUR DAN PULAU PEMANGGIL
ZON 2- DAERAH JOHOR BAHRU,KOTA TINGGI,MERSING DAN PULAU BERDEKATAN
ZON 3-DAERAH PONTIAN DAN KLUANG
ZON 4-BATU PAHAT,MUAR,SEGAMAT DAN GEMAS JOHOR
3 PERAK ZON 1- TAPAH, SLIM RIVER DAN TANJUNG MALIM
ZON 2- IPOH, BATU GAJAH, KAMPAR, SG. SIPUT DAN KUALA KANGSAR
ZON 3- PENGKALAN HULU, GRIK DAN LENGGONG
ZON 4- TEMENGOR DAN BELUM
ZON 5- TELUK INTAN, BAGAN DATOH, KG. GAJAH, SRI ISKANDAR, BERUAS, PARIT, LUMUT, SITIAWAN DAN PULAU PANGKOR
ZON 6- SELAMA, TAIPING, BAGAN SERAI DAN PARIT BUNTAR
ZON 7- BUKIT LARUT
4 SARAWAK ZON 1-LIMBANG, SUNDAR, TRUSAN DAN LAWAS
ZON 2-NIAH, BEKENU, MIRI, SIBUTI, DAN MARUDI
ZON 3-TATAU, SUAI, BELAGA, PANDAN, SEBAUH DAN BINTULU
ZON 4-IGAN, OYA, BALINGIAN, MUKAH, DALAT, SIBU,KANOWIT, KAPIT DAN SONG
ZON 5-, MATU, DARO, SARIKEI, JULAU, BINTANGOR DAN REJANG
ZON 6-KABONG, LINGGA, SRI AMAN, ENGKELILI,   LUBOK ANTU, BETONG, SPAOH, PUSA, SARATOK, ROBAN DAN DEBAK
ZON 7-SAMARAHAN, SIMUNJAN, SERIAN, SEBUYAU DAN MELUDAM
ZON 8-KUCHING, LUNDU, BAU DAN SEMATAN
5 SABAH ZON 1-BAHAGIAN SANDAKAN (TIMUR),TOMANGGONG, SUKAU, BANDAR SANDAKAN,SAMAWANG, KOTA KINABATANGAN DAN BUKIT GARAM.
ZON 2-BAHAGIAN SANDAKAN (BARAT) TERUSAN, BELURAN, KUAMUT, JAMBONGAN, PAITAN, TELUPID, TONGOD DAN PINANGAH
ZON 3-BAHAGIAN TAWAU (TIMUR) TAMBISAN, SAHABAT, TUNGKU, SEMPORNA, SILABUKAN,LAHAD DATU DAN KUNA
ZON 4-BAHAGIAN TAWAU (BARAT) BALUNG, BANDAR  TAWAU, PULAU SEBATIK, MEROTAI DAN  KALABAKAN
ZON 5-(BAHAGIAN KUDAT) PULAU BANGI, PITAS, KOTA MARUDU, MATUNGGONG DAN KUDAT
ZON 6-GUNUNG KINABALU ( KETINGGIAN 4,101 M)
ZON 7-(BAHAGIAN PANTAI BARAT) RANAU, KOTA BELUD, TUARAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU, PUTATAN DAN PAPAR
ZON 8- BAHAGIAN PEDALAMAN (ATAS) PENSIANGAN, NABAWAN, SOOK, SEPULUT, TAMBUNAN, DAN  KENINGAU
ZON 9-BAHAGIAN PEDALAMAN (BAWAH) TENOM, LONG PA SIA, MEMBAKUT, BEAUFORT, KUALA PENYU, WESTON, MENUMBOK DAN SIPITANG
6 TERENGGANU ZON 1- KUALA TERENGGANU DAN MARANG
ZON 2- BESUT DAN SETIU
ZON 3- HULU TERENGGANU
ZON 4- KEMAMAN DAN DUNGUN
7 KELANTAN ZON 1-JAJAHAN KOTA BHARU, BACHOK, PASIR PUTEH,TUMPAT, PASIR MAS, TANAH MERAH, MACHANG, KUALA KRAI DAN DAERAH CIKU (JAJAHAN GUA MUSANG)
ZON 2-JAJAHAN JELI DAN GUA MUSANG TERMASUK DAERAH GALAS DAN BERTAM
8 SELANGOR ZON 1-DAERAH GOMBAK, PETALING/SHAH ALAM, HULU SELANGOR, HULU LANGAT DAN SEPANG
ZON 2-DAERAH KLANG, KUALA LANGAT,KUALA SELANGOR DAN SABAK BERNAM
9 PAHANG ZON 1-PULAU TIOMAN
ZON 2-KUANTAN, PEKAN, ROMPIN DAN MUADZAM SHAH
ZON 3-TEMERLOH, CHENOR, MARAN, JERANTUT DAN  BERA
ZON 4-RAUB, BENTONG DAN LIPIS
ZON 5-GENTING SEMPAH, JANDA BAIK DAN BUKIT TINGGI
ZON 6-CAMERON HIGHLAND, BUKIT FRASER, GENTING HIGHLAND
10 WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR
PUTRAJAYA
LABUAN
11 PERLIS PERLIS
12 NEGERI SEMBILAN ZON 1-JEMPOL DAN TAMPIN
ZON 2- SEREMBAN,REMBAU, PORT DICKSON, KUALA  PILAH DAN JELEBU
13 KEDAH ZON 1- DAERAH KOTA SETAR, KUBANG PASU DAN POKOK SENA
ZON 2- DAERAH PENDANG, KUALA MUDA DAN YAN
ZON 3- DAERAH PADANG TERAP, SIK DAN BALING
ZON 4- DAERAH KULIM DAN BANDAR BAHARU
ZON 5- DAERAH LANGKAWI
ZON 6- PUNCAK GUNUNG JERAI
14 PULAU PINANG PULAU PINANG

Sumber: Bahagian Pengurusan Fatwa, Jakim

Tahun nie aku buke puasa awal..kah3



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Monday, August 9, 2010

RIBENA ADA KANDUNGAN ARAK

 

LONDON : Pemimpin Islam di Birmingham menggesa diadakan rombakan menyeluruh dalam undang-undang pengguna selepas kemunculan berita menggemparkan bahawa dua minuman ringan kegemaran mengandungi arak. 

Birmingham Post semalam melaporkan ramai peniaga membuang stok Ribena dan Lucozade selepas pengguna mendapati ramuan perisa air minuman itu mengandungi arak meskipun pada paras yang rendah. Peraturan makanan tidak mensyaratkan pengeluar produk itu, Glaxo-SmithKline menyenaraikan arak pada bungkusan minuman itu kerana kandungan arak itu pada kadar yang rendah.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Friday, August 6, 2010

MIRI

Erm , sebelum datang sini rase Miri nie mcm kawasan ulu jer. Tambah2 lak dengar nama Sarawak an. Rasa macam kawasan nie dikelilingi hutan jew~ Tapi, dah sampai baru tahu beb. Bandar Miri nie memang cantik. Bangunan tersusun. Bersih. Serius aku cakap. Susah la nak tengok sampah2 kat tepi jalan. Huhu. Btw, Penang still da best lorh.. Haha.

 Alaa..Lebey kurang Penang jor..

Erm, orang dye pown xlah macam yang kita sangka. Pakai baju daun2, pakai subang labuh, bawak sumpit. Eh, tolong cket bro. Sarawak dah maju lorh. Bukannya kawasan hutan nak sumpit. Kang xpasal tersumpit tuttt orang lak. Haha. Diorang pown dah maju. Kalau ada pown, maybe dalam kawasan pedalaman. ^_^



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Monday, August 2, 2010

PAPAI PENANG...

Semalam, betolak dari Penang Airport kul 1050 n sampai KLIA kul 1150. Awal gak la sampai sebab next flight ke Miri pukul 3 petang. Dan la nak makan2 dulu kat situ. Mahai tahap cipan. Cilako toi. Aku tengok sorang pak cik India beli ayaq botol mineral yang kecik punya 4 botol.. RM13!! Sohai!!

Maw xmaw kena makan gak la..Haha. Naseb aku pi ngan parent aku. Kalo mai sorang mampoih aku nak cari duet mana. 3 nasik ayam + 2 ayaq coke = RM 36. Haha. Naseb hang la. Sapa suruh hang makan kat sini.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Link Exchange


|KeRpLuNk!| Corporation © 2008. Sponsored by: Petr Ikhwan | A7X | Petr Ikhwan. Thanks to blogger templates