Ni haa, mintak perhatian sikit. Sesape yang tak boleh bace post aku neh sebab dilindung oleh iklan nuffnang tuh boleh press CTRL key di ikuti + atau - key untuk zoom in atau zoom out.
Thank You For Visiting My Blog.....................Please do not hesitate to leave your comment or be as follower....................... And please leave your URL/Link, so that I can visit your blog back..................

Wednesday, March 30, 2011

Proton Tuah, Jebat, Lekir, Lekiu dan Kasturi, Model Proton Terbaru!



Korang tahu tak yang satu hari nanti korang akan nampak 5 model baru keluaran Proton di jalan-jalan raya? Untuk pengetahuan korang, Proton telah memperkenalkan 5 konsep terbaru model keluarannya yang berkonsepkan 5 pahlawan Melayu di Melaka satu ketika dahulu iaitu Hang Tuah, Hang Jebat, Hang Lekir, Hang Lekiu dan Hang Kasturi.

Hmmm, kalo korang pandai cuba la teka mana satu Proton Tuah, Jebat, Lekir, Lekiu dan Kasturi. Haaa, teka dulu tau. Kalo dah takde idea sangat dah baru klik sini. Tak pon klik je gambar kat atas tu. *kalau terdesak sangat nak tawu jawapan. Keh3!


Hmm, agak-agak korang la. Kereta yang mana satu menjadi idaman hati?!



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Tuesday, March 29, 2011

Penjaga Gol Sao Paulo ROGERIO CENI Menyumbat Gol ke-100 Sepanjang Kariernya




Disamping tu, korang boleh jugak tengok video neh! Milan Baros memang hebat. Milan Baros the KING!

Milan Baros searches for the ball (Spain-Czech Republic)





Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita




Malam pasangannya siang,
Jaga pasangannya tidur,
Rajin pasangannya malas,
Dan lelaki pasangannya perempuan.

Kerana perempuan adalah
pasangan kepada lelaki,
maka Allah telah menciptakan bentuk badan wanita
itu dapat memikat hati lelaki.

Bila berkata tentang terpikat,
maka ia ada hubung kait dengan nafsu.
Jika ia ada hubungkait dengan nafsu,
ianya ada hubungan pula dengan bisikan syaitan.

Jadi untuk mengawal nafsu, mestilah dikawal dengan iman.
Untuk mendapatkan iman mesti menurut perintah
Allah dan RasulNya dan menjauhi laranganNya.

Pada mata lelaki, perempuan ini adalah simbol.
Simbol apa, semua orang tahu.
Orang lelaki mempunyai imaginasi yang nakal jika
tidak dikawal dengan iman.
Maka mata lelaki ini selalu menjalar
apabila terlihat seorang perempuan.

Setiap bentuk badan seorang
perempuan boleh dihayati oleh seorang lelaki
dengan berbagai-bagai tafsiran nakal nafsu.
Apabila seorang lelaki terlihat seorang
perempuan, maka perkara pertama yang akan
dilihatnya ialah rambut wanita berkenaan.
Maka akan ditafsirlah berbagai2 cara oleh
seorang lelaki akan rambut wanita berkenaan.

Oleh kerana itulah wanita wajib menutup rambutnya.
Apabila rambut wanita itu telah ditutup, maka
mata lelaki itu akan turun ke bawah melihat
bentuk lehernya,
maka wajiblah wanita itu menutup lehernya.
Maka mata lelaki itu akan turun lagi
melihat bentuk payu daranya,
maka wanita itu berkewajipanlah menutup bentuk
payu daranya dengan melabuhkan tudungnya.

Setelah itu mata lelaki akan
turun lagi melihat
bentuk ramping pinggangnya,
maka labuhkanlah pakaian supaya tidak ternampak
bentuk pinggangnya,
maka mata lelaki itu akan melihat pula akan
bentuk punggungnya,
maka wajiblah wanita itu membesarkan pakaiannya
agar bentuk punggung tidak kelihatan, dan
lelaki itu akan pula melihat bentuk pehanya,
maka janganlah sesekali wanita itu memakai kain
yang agak ketat sehingga terlihat bentuk
pehanya walau sedikit,
maka akan dilihat lagi oleh lelaki itu akan
bentuk kakinya pula,
maka janganlah wanita itu berseluar, kerana
terus-terang pihak lelaki bercakap, walau
muslimah itu bertudung labuh, berbaju labuh,
jika beliau memakai seluar,walau nampak besar
sedikit, nafsu kami lelaki akan terusik secara
sepontan, entah tak tahu Kenapa?

Mata lelaki ini nakal, setelah tidak ternampak
akan bentuk kakinya,
maka akan dilihatlah pula akan mata lelaki itu kepada kakinya,
maka wajiblah wanita itu untuk menolong lelaki
itu tidak berdosa, menutup kakinya dengan
melabuhkan kain, atau memakai stokinyg warnanya
jangan sesekali berwarna kulit perempuan,
maka mata lelaki ini akan kembali ke atas,
akan melihat pula bentuk tangan wanita itu,
maka tolonglah wahai muslimah, agar melabuhkan
tudung menutupi bentuk tangannya yang indah pada pandangan lelaki.

Maka wahai lelaki,
janganlah pula kamu melihat mukanya,
kerana ia akan menimbulkan fitnah, kecuali jika
kamu wahai lelaki, ingin meminangnya.
Jika wanita itu cukup soleh, takut mukanya yang
cantik akan menimbulkan fitnah,
maka berpurdahlah kamu,
jika itu lebih baik untuk kamu.

Tetapi mata lelaki ini ada satu lagi jenis
penyakit,iaitu mata
lelaki itu akan tertangkap dengan sepontan jika
ia terlihat warna yang menyerlah atau terang
jika ianya berada pada perempuan.

Maka oleh itu wahai perempuan, tolonglah jangan
memakai pakaian yang warnanya terang-terangan sangat.
Jika hendak pakai pun, pakailah untuk suami.
Itulah wahai muslimah, jika anda semua ingin tahu
apakah dia mata lelaki itu, dan perlu
diingatkan, jika semua aurat telah ditutup,
jangan anggap tugas kita telah selesai, perlulah
pula kita menjaga kehormatan diri masing2,
jangan keluar seorang2,keluarlah dengan
mahram, atau keluarlah sekurang2nya 3 wanita agar
tidak diganggu gangguan luar, mata lelaki pula
janganlah menjalar langsung kepada muslimah,
walau muslimah itu telah menutup aurat,
insyaAllah selamat dunia akhirat.

Seperti firman Allah,"Dan tundukkanlah pandanganmu
dan jagalah kemaluanmu".
Dunia sekarang telah banyak yang cacat celanya,
sehingga ketaraf seseorang yang memakai tudung
masih beliau tidak menutup aurat, dan pada kaum
lelaki, mata kamu itu wajib untuk tidak
mencuri2 melihat wanita muslimah, kerana ia
dilarangi oleh Allah SWT.

Ingat-ingatkanlah wahai muslimin muslimat.
Sekilau-kilau berlian paling menarik untuk dicuri.
Seindah-indah ciptaan adalah yang paling sukar untuk dijaga.
Sesuatu yang berharga dan bernilai perlu dijaga dengan baik.
Semakin dibuka semakin kurang nilai harganya..
Bajailah ia dengan iman dan takwa semoga membuahkan hasil yang sungguh bernilai.


قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ (٣٠)


30. Katakanlah (Wahai Muhammad) kepada orang-orang lelaki Yang beriman supaya mereka menyekat pandangan mereka (daripada memandang Yang haram), dan memelihara kehormatan mereka. Yang demikian itu lebih suci bagi mereka; Sesungguhnya Allah amat mendalam pengetahuannya tentang apa Yang mereka kerjakan.


(Surah An Nur : Ayat 30)


وَ
قُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ وَلا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُولِي الإرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاءِ وَلا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (٣١)




31. Dan Katakanlah kepada perempuan-perempuan Yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang Yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali Yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya Dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka Yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka Yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki Yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak Yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa Yang tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, Wahai orang-orang Yang beriman, supaya kamu berjaya.


(Surah An Nur : Ayat 31)




يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لأزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا (٥٩)


59. Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan Yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara Yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan Yang baik-baik) maka Dengan itu mereka tidak diganggu. dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.


(Surah AL Ahzab : Ayat 59)




يَا بَنِي آدَمَ قَدْ أَنْزَلْنَا عَلَيْكُمْ لِبَاسًا يُوَارِي سَوْآتِكُمْ وَرِيشًا وَلِبَاسُ التَّقْوَى ذَلِكَ خَيْرٌ ذَلِكَ مِنْ آيَاتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ (٢٦)


26. Wahai anak-anak Adam! Sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu (bahan-bahan untuk) pakaian menutup aurat kamu, dan pakaian perhiasan; dan pakaian Yang berupa taqwa itulah Yang sebaik-baiknya. Yang demikian itu adalah dari tanda-tanda (limpah kurnia) Allah (dan rahmatNya kepada hamba-hambaNya) supaya mereka mengenangnya (dan bersyukur).


(Surah AL A'raaf : Ayat 26)


Akhir kalam,Wahai wanita Muslimah jagailah pakaian mu dan akhlak mu supaya mudah Muslimin menjaga mata dan nafsunya.

Wallahua'lam.




Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, March 26, 2011

Haiwan mirip watak Yoda dalam filem Star Wars

HAIWAN Tarsier yang memiliki wajah mirip watak Yoda. Klik untuk besarkan.

MANILA - Seorang jurugambar, Erik Mikhailov merakamkan gambar seekor haiwan yang mirip satu watak dalam siri filem Star Wars, Yoda ketika dia mengunjungi sebuah kawasan hutan hujan di Filipina baru-baru ini, lapor sebuah akhbar semalam.
Sebenarnya, haiwan yang dirakamkan gambar itu merupakan Tarsier yang mempunyai ciri-ciri fizikal mirip watak Yoda.
Haiwan itu mempunyai bentuk telinga yang tajam ke atas dan memiliki mata besar.
"Saya terus teringatkan Yoda (semasa melihat haiwan tersebut). Ketika itu, saya tidak tahu jenis makhluk tersebut walaupun terdapat pelbagai kehidupan yang menakjubkan untuk dilihat," katanya.
Tarsier merupakan haiwan yang hidup di Asia Tenggara. Ia dikenali dengan nama Maumag di Filipina dan mempunyai mata sangat besar dan menjadikan serangga sebagai makanan. 

sumber --> kosmo online



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Thursday, March 24, 2011

Ranking MRSM SPM 2010





Berikut merupakan senarai awal ranking MRSM :
1. MRSM Pengkalan Chepa ( GPS = 0.83)
2. MRSM Tun Ghafar Baba, Jasin, Melaka  ( GPS = 0.91)
3. MRSM Taiping  ( GPS = 0.97)
4. MRSM Langkawi  ( GPS = 1.33 )
5. MRSM Kuala Kubu Baharu dengan ( GPS = 1.68 )
6. MRSM Kubang Pasu (GPS = 1.73 )
7. MRSM Kuala Berang  (GPS = 1.73 )
Setakat ini, hanya 7 buah MRSM yang aku dapat cari mempunyai GPS. Yang selainnya akan diupdate secepat yang mungkin. Tetapi, kat bawah ni aku sertakan ranking-ranking dari MRSM yang lain tidak termasuk GPS.

8. MRSM Alor gajah

9. MRSM Kuala Terengganu

10. MRSM Serting

11. MRSM Pengkalan Hulu

12. MRSM Tawau

13. MRSM Kuching

14. MRSM Kepala Batas 

15. MRSM Muadzam Shah 

16. MRSM Merbok

17. MRSM Kota putra

18. MRSM Pasir Salak

19. MRSM Pontian

20. MRSM Kuala lipis

21. MRSM Terendak 

22. MRSM Kota Kinabalu 

23. MRSM PDRM 

24. MRSM Kuantan

25. MRSM Lenggong 

26. MRSM Batu pahat 

27. MRSM Besu

28. MRSM Gemencheh 

29. MRSM Jeli

30. MRSM Beseri 

31. MRSM Bentong

32.  MRSM B. Pulau 

33. MRSM Pendang 

34.  MRSM Mersing 

35. MRSM Muar

36.  MRSM Kuala Krai

37.  MRSM Betong

38.  MRSM Transkrian


p/s : agak mengecewakan bagi MRSM Balik Pulau yang jatuh sebanyak 13 anak tangga berbanding pencapaian tahun lalu iaitu tempat ke-19.


MRSM PC menduduki tempat pertama di malaysia dengan GPS 0.83, dihadapan SMS Tuanku Munawir (SASER) dengan GPS 0.89. 



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Ingin memasuki tajuk muka depan akhbar? Inilah peluang anda!

Adakah korang dah membaca blog pos di  mengenai Pontianak yang merayau-rayau di Kuala Lumpur dengan mesej 'Biar Betul' ?Akhirnya identiti ia sudah didedahkan! Klik Sini kepada sesape yang belum bace.Sebenarnya ia adalah sebuah kempen dari Harian Metro untuk menjadi tajuk utama orang ramai! Kini Harian Metro memberi peluang kepada anda untuk menjadi tajuk utama di kulit depan akhbar. Cubalah FB app ini dan jadi berita sensasi untuk satu hari! 


Klik gambar di atas untuk mengetahui dengan lebih lanjut. Korang mungkin berpeluang untuk muncul di muka depan Harian Metro.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

MRSM Terbaik SPM 2010: MRSM Pengkalan Chepa


Salam sejahtera buat semua.
logo MRSM
Berita yang saya kira sangat membanggakan dan menarik perhatian saya sebagai salah seorang bekas pelajar Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) Pengkalan Chepa.
Seperti yang diketahui ramai, hari ini keputusan SPM 2010 telah diumumkan secara rasmi dengan peningkatan daripada tahun sebelumnya. Nampaknya, peningkatan yang cemerlang juga telah ditunjukkan oleh MRSM PC apabila menjadi yang terbaik antara MRSM untuk keputusan SPM 2010 di kedudukan yang pertama.
MRSM PC Terbaik SPM 2010
MRSM PC telah mencatat keputusan cemerlang dengan Gred Purata Sekolah (GPS) 0.8291 dan 7 subjek mendapat 100% A. Suatu yang sangat membanggakan! Untuk SPM 2009, MRSM PC berada di kedudukan ketiga dalam kedudukan keputusan SPM bagi MRSM.
sumber (klik untuk selanjutnya ) >> beliamuda.com



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Wednesday, March 23, 2011

Rahsia Sesuatu Menakutkan Yang Akan Terjadi Di KL Terbongkar!

Minggu lepas aku telah post tentang sesuatu yang menakutkan akan terjadi di KL. Dan seperti yang aku cakap, post kali ini aku akan bongkarkan apa benda yang menakutkan sangat tuh. So, kepada sesape yang terlepas post aku yang lepas boleh klik sini.


Haaa, dah puas hati dah? Hahaha



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, March 19, 2011

Sulit : Sesuatu yang menakutkan akan terjadi minggu ini di KL.

Aku ada rahsia nak kongsi dengan korang semua. Dan ingat! Rahsiakannya dan jangan beritahu orang lain tau!




Aku tak pasti apa yang akan terjadi di sana tapi, kalau kebetulan korang ada berhampiran kawasan itu hari Sabtu atau Ahad ini sekitar 12 tengahari hingga 4 petang, aku nasihatkan korang untuk membawa kamera. Manalah tahu korang akan ternampak sesuatu yang sangat menakutkan! Dan sekiranya korang betul-betul terjumpa sesuatu, tangkap beberapa keping gambar dan hantar kepada ke website INI  supaya boleh dikongsikan dengan orang lain, ok?
Cuba teka apakah misteri ini? Kalau ingin tahu, jom ramai ramai kita pergi lawat KL hujung minggu ini! Kami akan melawat KL esok, dan jika kami terjumpa sesuatu, kami akan melaporkan kepada anda di blog ini Isnin depan. Ingat, rahsiakan hal ini. Tak ramai lagi yang tahu. Shhhh…..




Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Friday, March 18, 2011

Chelsea vs Manchester United!

Klik gambar untuk berita asal.

Chelsea akan menentang seteru utamanya di EPL iaitu Manchester United di suku akhir Liga Juara-Juara Eropah. Perlawanan pertama akan berlangsung di Stamford Bridge dimana Chelsea sebagai tuan rumah yang kemudiannya akan berkunjung ke Old Trafford.

Ini sekaligus mengimbas kembali perlawanan akhir yang menyaksikan kedua-dua pasukan ini bertembung pada tahun 2008 di Moscow, Russia yang dimenangi oleh Manchester United melalui sepakan penalti.

Sekiranya Chelsea berjaya menewaskan United, mereka akan menentang pemenang antara Inter Milan atau Schalke 04 di peringkat separuh akhir. Ini tentunya akan memberikan peluang yang agak mudah bagi Chelsea untuk mara ke perlawanan akhir buat kali kedua.

Berikut adalah jadual penuh perlawanan suku akhir yang baru sahaja diumumkan sebentar tadi:

Chelsea vs Manchester United
Real Madrid vs Tottenham Hotspurs
Barcelona vs Shakhtar Donetsk
Inter Milan vs Schalke 04

Perlawanan suku akhir pertama akan bermula pada 5/6 April dan perlawanan timbal balik kedua akan berlangsung pada 12/13 April.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Video Terpanjang Di Youtube!



478 jam 48 minit dan 5 saat! Sapa yang dah boring tahap tak tau nak habaq dah lagu mana punya boring boleh la usha2 video ni ha. Pastu nanti share ngan aku dia cerita pasai apa. Hahaha



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

PANASS! Gambar Siku Tun Mahathir di dada Fasha Sandha!


Gua jalan-jalan kat facebook tadi, terjumpa pulak gambar panas siku Tun Mahathir kat dada Fasha Sandha. Ini tak boleh jadi ni, patutlah gua tengok senyum je Tun Mahathir, seronok dia rupanya. Lu orang kat sini jangan jeles pulak bai, Fasha Sandha memang dah buat pengakuan terbuka bahawa dia memang menyintai Tun Mahadir!

Lu orang tengok gambar kat bawah ni, betul tak? Siku Mahathir kat dada dia pun dia boleh senyum lagi.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Thursday, March 17, 2011

Cari Kerja? Daftar Di Sini.

Sepatutnya pagi ni aku ada lab kelas. Tapi dah dibatalkan ditunda kepada minggu hadapan disebabkan masalah teknikal ape ntah. So, macam biasela bukak laptop jap dan tengok e-mel. Ada satu e-mel yang menarik perhatian aku iaitu JobCentral.com , sebuah portal yang dikhaskan untuk orang-orang yang tengah mencari kerja.


Bukan nak tipu Pak Cik, Mak Cik. Tak caye tengok gambar kat atas tu hah. Contest ni beb! Daftar jela, bukan kena bayar pon. Dah daftar, bukan je ada peluang untuk dapat kerja, tapi kalau ada rezeki boleh pulak menang RM 200! Ni aku nak bagitahu jela. Takkan aku kot yang nak daftar. Aku tengah belajar lagi. Japgi bila aku daftar dia cakap aku buat fake account pulak kan.

Selain dari menang RM 200 tu ada lagi contest lain.Aku malas nak cakap banyak japgi korang cakap aku tipu pulak. Haa, korang cekidaut la pic kat bawah neh. Klik untuk besarkan.


Tak caye lagi? Haa, tengok pic kat bawah ni ha sebagai bukti. Kepada yang rabun tu klik gambar tu ha untuk besarkan. Aku dah setting awal2 dah, kalo klik dia akan bukak tab baru. So, tak payah la rajin-rajin nak right-click. Hehe


Berminat? Gi website ni haa jobcentral.com . Moga berjaya mendapat kerja! Haha




Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Wednesday, March 16, 2011

1Malaysia.com Ganti Facebook?!

Baru 10 minit lepas aku mendaftar kat laman sosial 1malaysia.com sebuah laman sosial yang seakan-akan Facebook. Dah lama aku nak daftar kat website ni sebenarnya tapi tak boleh sebab ada masalah teknikal. Maybe sebab website ni penah kena hack oleh hacker Indonesia beberapa bulan yang lalu. Dan mungkin dengan sebab itu jugalah website ini menjadi popular dengan serta-merta. Keh3! Kalo nak baca post pasal hack tu boleh klik link kat bawah post neh.

Update! Kalo kat Facebook kita panggil notifications la.

Tak banyak yang dapat aku cite dari website neh, sebab baru je sign up. Friend pon takde lagi walaupun ada dua orang yang mintak request. Malas lah aku nak approve yang sorang tuh sebab tengok nama pon dah tahu yang dia ni nak iklankan barang-barang dia. Semak wall aku je kalo aku approve. Hahaha! Sori la noo, cek tak bqapa suka benda2 camni ha.

Sedihnya...

Tapi yang bestnya, website ni ada jugak kolum chatting ala-ala Facebook kat bahagian kanan bawah. Haha. Tapi, tak boleh la aku nak test power lagi sebab friend pon takde lagi. Hahaha. Ada button like, comment dan share. Selain tu, korang jugak boleh post music ataupun video. Yela kan, kalo kat Facebook kita boleh post photo, video dan link camtu je.


Hmm, aku pon nak test power la jugak kan. So, aku post la satu fail mp3 bertajuk So Far Away daripada Avenged Sevenfold. Sebuah lagu yang amat bermakna. Sebab apa bermakna? Hanya peminat-peminat A7X saja yang tahu. Lagu ni memang menyentuh hati. Try la dengar eh. Cewahh, promote pulak.

So, setakat ini jela yang dapat aku coret. Nak tahu cuba la sendiri eh. Korang nilai la sendiri. Boleh ke 1Malaysia.com ni tandingi Facebook? Hahaha...Haa, kalo dah sign up tu jangan lupa add aku kat sini. Penat-penat aku terang panjang lebar. Hahaha. So, sampai sini jela yang dapat aku coretkan. Chioww!

p/s First status aku kat sini adalah "Pagi2 dah layan A7X..memang sempoi!!"

Laman sosial 1Malaysia.com kena hack!


Sapa-sapa yang baca post ni melalui Facebook, sila klik sini untuk view original post.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, March 12, 2011

[Gambar] Gempa Bumi Di Jepun!

Bangunan-bangunan yang terbakar akibat gempa bumi berdekatan dengan Lapangan Terbang Sendai di timur laut Jepun.
 (11 Mac 2011)

Runtuhan syiling di sebuah kedai buku di Sendai, timur laut Jepun.

Rumah-rumah yang musnah akibat tsunami di Bandar Natori.

Kereta dan rumah yang musnah dilanda tsunami di Kesennuma, Miyagi Perfecture di timur laut Jepun.

Tsunami besar melanda di pesisiran pantai Iwanuma, Miyagi Perfecture.

Tsunami besar yang menghampiri pantai di Bandar Natori, Wilayah Miyagi. Ini merupakan gempa bumi terbesar di jepun sejak 140 tahun yang mencetuskan ombak setinggi 10 meter!




Kebakaran sebuah kilang gas di Wilayah Chiba ekoran gempa bumi berdekatan dengan Tokyo.




Satu pusaran air yang terbentuk akibat gempa bumi di Bandar Oarai, Wilayah Ibaraki.





PRAY FOR JAPAN!


[VIDEO] Gempa Bumi Di Jepun!


Lagi Berita Mengenai Gempa Bumi Di Jepun di link dibawah:
#PrayForJapan
#Tsunami



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Friday, March 11, 2011

[VIDEO] Gempa Bumi Di Jepun!


PRAY FOR JAPAN!



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Chrome 10 v. Firefox 4

It's been a busy week for Web browsers. Chrome 10 was released a few days ago, and today sees the release candidate of Firefox 4.



I decided to take a look at the two open source browser platforms to see which is best for business users. My examination was decidedly unscientific, and we shouldn't draw too many conclusions. If nothing else, pitting a release candidate against a final release might be a little unfair, although at this stage we can expect Firefox 4 to be ready for the public, barring a few small bugs here and there.
For my test bed I opted for a low-powered computer--an old Intel Core 2 Duo processor laptop with 2GB of RAM, running 32-bit Windows Vista. The Net connection was 6GBit DSL. I created a fresh Windows account for testing purposes too, to avoid performance being impacted by "cruft."
Screen Real Estate
Mobile workers require a browser that doesn't eat up screen space with user-interface elements, especially if they're using netbook computers. A criticism of the 3.x releases of Firefox was thatits navigation buttons were a little too large. Well, that's been fixed in version 4, which overhauls the interface arguably for the better. The program has also switched to a status bar at the bottom of the screen that disappears when it's not needed, just like Chrome.
As you can see from the screen shot below, both browsers are pretty much neck-and-neck when it comes to space taken up by tabs and controls. Perhaps Firefox is a pixel or two greedier but that won't make any difference in the real world, and Firefox also has a "small icons" setting which saves a little space. For some reason Chrome opts for a much larger font to display URLs. I like this, but it's down to personal preference and it makes no actual difference to the space taken up by the controls.
Both Chrome 10 and Firefox 4 use about the same screen space. Both Chrome 10 and Firefox 4 use about the same screen space. (Click image for full view.)Both Firefox and Chrome had easily accessible full-screen modes that slid the interface elements and Windows taskbar out of the way and dedicated the entire screen to web pages. Sadly, neither lost the right-hand scrollbar, which could easily have disappeared in the same way the status bar does, only reappearing when it's moused over.
Web App Performance and Compatibility
Looking at compatibility with HTML standards, along with Javascript performance, the aim is to judge how effectively the browser runs Web applications not only today, but also those that might arrive in the future.
I used various test Websites and thereby wandered into a minefield. No test is perfect, or representative, and in some significant ways these results should be taken with a pinch of salt. However, to the best of my knowledge, we currently lack "real world" benchmarking. We can't yet test performance in Google Docs, for example.
First, I gave both browsers a run-through with the Acid3 test, which tests overall compatibility with HTML and Javascript standards. Both are vital to the correct functioning of Web apps.
Chrome was the winner here, with a score of 100/100, although the Firefox release candidate was close behind with 97/100.
Next, I ran the browsers through The HTML5 Test, which tests compatibility with the forthcoming HTML5 standard. HTML5 aims to revolutionize Web applications, although it's very much a work in progress.
Chrome 10 beats the Firefox 4 release candidate in the punishing Acid3 compliance test.
Chrome 10 beats the Firefox 4 release candidate in the punishing Acid3 compliance test.
Again, Chrome was the winner with 288 points, plus 13 bonus points out of a potential total of 400 points. Firefox lagged behind with 240 points, plus 9 bonus points.
Finally, I ran the Sunspider 0.9.1 benchmark, which tests out-and-out Javascript performance. Because this is a performance test, I made sure only one tab was open in each browser, and closed any other open applications. I also ran each test three times consecutively, noting only the best score achieved.
Chrome scored 375.4ms, but, with lower scores being better, Firefox was the winner, finishing the test in 345.7ms. However, the scores are so close as to be practically indistinguishable.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Link Exchange


|KeRpLuNk!| Corporation © 2008. Sponsored by: Petr Ikhwan | A7X | Petr Ikhwan. Thanks to blogger templates