Ni haa, mintak perhatian sikit. Sesape yang tak boleh bace post aku neh sebab dilindung oleh iklan nuffnang tuh boleh press CTRL key di ikuti + atau - key untuk zoom in atau zoom out.
Thank You For Visiting My Blog.....................Please do not hesitate to leave your comment or be as follower....................... And please leave your URL/Link, so that I can visit your blog back..................

Sunday, February 28, 2010

LAWAK PAK PANDIR

Pak Pandir dan Mak Andeh nak merancang keluarga.. Lalu mereka pun pergi berjumpa dengan doktor..

Pak Pandir: Doktor saya sebenarnya nak minta nasihat bagi menjarakkan anak.. Bagaimana Doktor.

Doktor: Ada banyak cara pak cik.. Pakcik boleh cuba yang ini ( sambil menunjukkan kondom ) .

Pak Pandir: Macammana menggunakannya?

Doktor: Macam ni .. Sebelum bersama Pak Pandir pakai benda ini.Pak Pandir sarung begini ( sambil menyarung ke kayu ) . Insyallah Pak Pandir dapat mengelakkan Mak Adeh dari mengandung.

Pak Pandir: Baiklah, nanti akan saya praktikkan.

Malam itu juga Pak Pandir mengikut nasihat Doktor.

selepas sembilan bulan Mak Andeh Mengandung. Pak Pandir terkejut. Lalu Pak Pandir pergi semula ke klinik hari itu.

Pak Pandir: Apa ni Doktor. Doktor kata kalau saya pakai benda ni , bini saya tak akan mengandung.. tapi skang dah nak beranak dah..

Doktor: Pak Pandir guna camne??

Pak Pandir: Seperti yang doktor suruh le.. sebelum bersama saya sarungkan ke kayu seperti yang doktor suruh lee...

Doktor: Laaa.. sambil menepuk dahi..



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, February 27, 2010

INI GUA PUNYA

Hari Rabu haritu gua dan member gua Nazreen telah pi ke IDI kat Seberang Jaya untuk buat praktikal lesen moto..malam sebelum tu gua dan bro tu dah konfem awal2 dah..so kami dah konfem nak pi pagi..tp dah kensel pulak dah..sebab xdak transport nak pi..so kami pi pukul 3ptg time perkhidmatan kenderaan dah pulih seperti sediakala..

Kami pi sana naik moto ja dua org..dengan lesen pon xdak so kami buat berani jugak pi sana..kah3..dahla situ port JPJ..so taw2 je la...time sampai situ kami nampak Pak Cik JPJ dok buat spotcheck..so time 2 gelabah la kami berdua..so kami wat U turn..Pak Cik tu pon hantaq la org dia utk ligan kami..tp strategi tu mmg xberjaya..maklomlah,hampir 10 thn pengalaman aku dlm MotoGP,,takkanla nak kalah ngan Pak Cik tu..kah3..(ini adalah rekaan semata-mata,,tiada kna mengena dgn yg terkena ataupun yg dah kena..)

Kat sana aku nampak la awek2 cun..dok tgh syok dok sembang..wakaka...rupa2nya..tu member lama aku..pompuan ler..aku xnak listkan nma kat sini..takut xterkira jumlahnye..time dah habis praktikal gua sempat la tegur salah sorang dr awek2 tu..kalo nak taw spa awek2 tu..lu boleh la chekidaut kat blog list aku..

Aku kannya apa..aku dok usha lepa lama dah..xtaw la lepa perasan aku ka dak..so kalo aku xtegoq satg kata aku sombong pulak..almaklomlah aku nie susah cket nak tegoq2 pompuan nie..kah3..so jgn terasa hati lah..wakaka..ramai gak member2 laen yg aku jumpak kat situ..antaranya Awanis..aku tgk dia dok senyum menggoda kat aku dgn lipstik merah menyala..pikiaq2 balik bru aku igt yg dia tu Awanis..kalo xtaw hampa tnya la Zainal Abidin..kah3..

So habis praktikal kami pi la Pacific..ronda punya ronda sampai pukul 10mlm..aku ada la singgah satu kedai cd...aku mmg dok tunggu dah time camni..so aku pon beli la cd Windows7!! walao..!! esoknya aku pinjam external hard disk kat Zul utk backup aku punya data2 penting..kah3..setelah diuji memang sah apa yg aku dengaq..Windows7 memang perfect ah..ringan..selain tu jimat bateri kpd pengguna2 notebook..RAM pon xyah banyak2..setengah GB pon dah ok..

So,skank nie aku tgh dlm proses utk mengenali dgn lebih lanjut OS yg terpower Microsoft pernah release..so kpd member2 tu aku mmg suggest la kat hampa Windows7 nih..kalo rasa nak guna hampa boleh la beli cd atau install jer kat kedai..tpi kalo xmalu mai la kat aku,meh sini aku tolong upgrade..kah3..sekian..wassalam..tambahan,,disamping ini aku ingin mengucapkan hepi besday kpd Pak Cik Aku..moga panjang umo dan dimurahkan rezeki..klik sini utk masuk ke blognya..




Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Tuesday, February 23, 2010

COMPUTER JOKES [part 1]


Berikut adalah ayat2 power rangers yg boleh dicadangkan kat Bill Gates dalam keluaran Windows akan datang..kah3

  1. Frequently asked questions about Vista.  No 1 Question - How do I get my money back?  (Fact is stranger than fiction)
  2. This will end your Vista session. Do you want to play another game?  
  3. Windows Update Service Problem.  Waitress is sick.
  4. A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.  Smash forehead on keyboard to continue.
  5. Path not found.  Try the grass shortcut.
  6. An operations error occurred. Enter any 11-digit prime number to continue.
  7. Press any key to continue, or any other key to quit.
  8. Vista message: "Error saving file! Format drive now? (Y/Y)"
  9. 'Known issue' - it's just the solution that is unknown.
  10. This is a message from God Gates: "Rebooting the world. Please log off."
  11. Object already non-existent. Are you sure you still want to delete?  (N/N)
  12. CONGRESS.SYS corrupted... Re-boot Washington D.C? (Y/N)
  13. Error reading FAT file system record: Try the SKINNY one? (Y/N) 
  14. Vista_error 16547: LPT1 not found. Use backup. (PENCIL & PAPER.SYS)  
  15. Windows VirusScan 1.0 - 'Windows Vista found: Remove it? (Y/N)'
  16. Your hard drive has been scanned and all stolen software titles have been deleted. The police are on the way.
  17. We are reading your error report, but we are not understanding.
  18. Hold down the Numb Lock. Phone 555-1212-4590 and ask for Lulu.
  19. You can provide feedback by completing the form.  However, you are wasting your time because it goes to a sink account that we never read.
  20. Vista_Error: 815 Insufficient Memory - Only 5,000 Gigawatts available!!
  21. Vista_Error: 009 Horrible bug encountered - Press F13 for more help.
  22. Vista_Error: 00D Window closed - Do not look outside.
  23. Vista_Error: 005 Multitasking attempted - System confused.
  24. Vista_Error: 004 Erroneous error - Nothing is wrong (just testing)
  25. Vista_Error: 013 Unexpected error - Huh ?
  26. Vista_Error: 079 Mouse not found - A mouse driver has not been installed.  Please click the left mouse button to continue.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, February 20, 2010

KEBAKARAN RUMAH TOK AKU

Kemarin,dalam pukul 2 setengah pagi aku dikejutkan oleh jeritan abah aku yang memanggil aku..aku yang tgh syok tidoq jd terkejut la..aku ingat pencuri ka masuk rumah..taw2 rupanya rumah tok aku yg terletak lebih kurang 10M ja dari rumah aku terbakar.. time tu kelam kabut sangat..aku tgk paksu aku memapah tok aku keluar dari rumah..

Time tu aku sedih sangat..tak boleh nak buat apa sebab api dah marak sangat...nasib tok aku sedar time tu dan terus gerak paksu aku yang tido di bilik sebelah bilik dia..time tu pun,mereka mengambil masa lebih kurang 5minit utk keluar dari rumah sebab panik mencari kunci...apa2 pun aku syukur sangat sebab xda sesiapa yang terkorban..

Time kebakaran tu aku ingat memang nak rakam jer..tapi apakan daya,time tu aku sedih sangat..tengok rumah tu habis dimamah api..hati aku time tu pun jadi remuk sangat..sebab rumah tu boleh la dikatakan sebagai rumah kedua aku..sejak kecil lagi aku selalu pi lepak2 kat situ..tak sangka rumah yang tok wan aku bina 30 tahun dulu kini hanya tinggal kenangan..time tu aku sedih sangat..aku juz nangis sorang2 jer kat satu tempat..punah sangat hati aku..kamera yang aku pegang tu aku masukkan dalam poket seluar aku..tak sanggup nak rakam detik tu..

Aku juz boleh tengok jer rumah tu sikit2 dimakan oleh api..tak boleh nak buat apa..api terlalu besar sangat sebab kebakaran tu start dari tingkat atas rumah...tambahan pula ada dua bijik tong gas kat dalam rumah tu..aku tengok abah aku gelabah dan nangis sebak tgk rumah yg dulu dia membesar musnah macam tu saja...abah aku dan la selamatkan kereta yang ada kat garaj rumah tok aku tu..time tu aku sedih sangat tengok abah aku..selama nie aku xpenah tgk abah aku nangis sampai camtu..



Lagi satu,aku geram sangat dengan bomba..dari awal2 lagi orang2 muda yang dok sembang2 kat kawasan tu dah call bomba..tapi dalam sejam kemudian baru datang..dalam masa sejam tu apa yang api tu boleh buat?? dah tinggal rangka dah baru nak mai padam..xpuas hati betol aku time tu..aku mintak maaf la kalo ada diantara pembaca blog aku nie yg ada kena mengena dengan bomba..aku bukan apa..aku juz sedih ja..bayangkan kalo rumah hampa sendiri yang terbakar..so kat sini aku nak upload la sikit gambar2 kenangan yang aku akan pahatkan dalam hati aku sampai bila-bila..
Musnah terus..xda satu pon yang tinggal

YB Salleh Man turut tampil memberi sumbangan kepada Paksu aku dan jiran yang rumahnya turut rosak terkena haba api..
KEPADA YANG INGIN MENGHULURKAN BANTUAN..SUMBANGAN BOLEH DISALURKAN KEPADA ABD MANAB BIN AYUB KEPADA AKAUN MAYBANK BERIKUT 157250018543


Bahagian ruang tamu luar yang menjadi tempat aku bermain time kecil2 dan juga tempat aku membaca surat khabar.. 

 
Pemandangan dari bahagian depan dan belakang rumah tok aku..



Bahagian dapur..disitu aku dapat lihat rangka2 seperti peti ais..mesin basuh pon juz tinggal motor ja.. bak kata orang tinggal sehelai sepinggang ja..

 
Rumah kaler oren itu turut terkena tempias..tingkap rumah tu habis pecah kerana terkena haba dari api yang begitu kuat..dua motosikal milik jiran aku turut rosak..bahagian body motosikal tu jadi lembik..

Setakat nie ja gambar yang aku boleh upload..kalo sudi mai la melawat..kepada member2 aku yang mai lawat seperti Nazreen aku ucapkan tenqiu banyak2 la..walaupun bukan rumah aku yang terbakar,tapi rumah tu aku dah anggap macam rumah aku sendiri..so,sekarang nie tok dan paksu aku tinggal kat rumah aku jap buat sementara waktu..sekarang nie rumah tu dah tinggal kenangan..mungkin ianya akan dirobohkan untuk dibina rumah baru..

Bila tengok rumah tu,aku selalu teringat kat tok wan aku yang telah meniggal 10 tahun yg lalu..aku rapat sgt ngan dia..bila aku tgk barang2 dia habis lesap dimamah dimakan api,aku rasa sebak sangat..xda satu barang pon yg boleh aku simpan utk buat kenangan..aku kesian sangat tgk tok aku...dahla dia bukan orang senang..rumah pulak dah terbakar..rumah yang didiami hampir 30 tahun kini dah musnah..xapalah tok..ini mungkin dugaan dari Yang Maha Esa..kita sabar ja..mungkin ada hikmah disebalik setiap kejadian yang ditetapkannya..sekian..wassalam.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Monday, February 15, 2010

SEDIH SIAL..

zzz...semenjak balik dari maktab gua rasa xbest sgt2..gua teringin nak jumpa member2 lama..wa teringatkan member kat maktab especially Azam,Elie,Arham dan banyak lagi..tapi 3orang nie yang paling aku rapat..aku dah xsabar nak jumpa lepa masa nak amik result nanti.. skang nie aku juz texting lepa ja.. kepada Azam,,kalo hang terbaca blog nie baguihla..wa cadang bila dpt lesen P nanti wa nak p rumah lu ngan member2 kita yg len..kita round island k..wakaka.. weyh..nanti result nnti hg nak p amik ngan sapa?? ngan bapak hg ka atau pon ank nak p sorang nek moto..kalo p sorang boleh la kita p skali..wakaka..

 
Azam & Arham

Secondly,,mestilah wa rindu kat tuutt gua..hak2..tapi maleh nak cita panjang2..maklomlah kan slalu jumpa..CJJ la katakan..wakaka..
Jejaka Lek-Lau

Kepada budak2 PLKN pulak selamat kembali la ke kem balik nanti..kah3..aku taw hampa semua mesti syok dok sana..besa la tu..dulu sembang xmaw p..bila p sana dah tekena badi sapa ntah baru hampa berakai xmaw balik rumah..kah3..
 
5B (err..mana p pompuan yg len??)

Kepada member2 ex-class aku iaitu 5B,gua mintak maaf kalo wa byk wat salah..especially pompuan..kah3..kannya apa..tiap2 ari aku paku korang juz nak bg klas happening jer..senang cket nak stadi..lagi pon dah memang perangai aku cam2..hak2..betoi ak Nan, Fatin?? ha..lepa dua org nie pon dulu ex-member klas aku jugak..err..ada srg blogger gi nama dia I*a..wa xmaw letak nma betoi dia..nnti dia mrh aku..maklomlah nama mahai..hak2..lwk ja wei..
Idris Syafiq

Kepada member len mcm Idris,Jasman dan laen2,,lu org camna la?? dah dpt U mana?? UK,US Australia?? haha..kalo maw taw lepa nie bdk top kat maktab aku..Idris add math dia 100 tu perkara biasa dah..add math aku kalo 40 tuh mmg luar biasa..maw xnya selalu fail..kali nie lulus jd luar biasa la..kah3
Salah sorang pelajar non-muslim

 Masa nie aku tgh pikiaq tentang paper BIO aku yg aku jwb mcm SIAL..!!

Last skali,,gua nak sampaikan rindu gua kpd katil gua..hampa xtaw...maktab aku nie dok kat pedalaman..maklomlah Lik-Lau..dikelilingi pokok-pokok dan binatang2 pelik yg aku xpenah jumpak kat len..kat sini ja ada..antaranya ulat gonggok salsaraputus??ha..hampa taw??nasib aku xda gambaq dia..kalo hampa tgk..fuhh..mesti hampa nak makan..eeyy.. dorm aku kalo nak taw,,kipas dia mcm kipas helikopter..kalo tidoq mmg rasa mcm xmaw mangkit dah..nikmat gila..kalah hotel 1000star..kah3..xcaya hampa try tya Arham..toi x Arham..?? sume2 katil ank la paling empok..tp syg katil ank dok kat tmpt yg xstrategik..wakaka..
Time nie dah habih paper Chemistry..dah nak balik dah..katil aku pon dah jd mcm tongkang pecah..

Hari nie dah 15 haribulan..tepat sebulan dr skang,,result SPM dah nak keluaq.. so aku doakan korang semua budak form 5 batch 08/09 dan form 5 2009 SMKPP agar dpt result gempak nanti..so,aku dah doakan korang,,korang kenalah doakan aku balik..hak2..nanti kalo p stadi kat luaq negeri jgn lupa membermu yg baek ini..hak2..keep in touch dgn aku ,,SMS atau FB..kepada Zainal lu bila ada rmh ar??nnti gua nak p ziarah..lma xjumpa lu..

Dgn nie gua persembahkan lagu Dear God nyanyian A7X kpd member2 sekalian especially kpd tutt..gua



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Saturday, February 13, 2010

KISAH KAMAL ATARTUK

Belakangan nie,,aku da mcm xda idea nak tulis guna idea aku sendiri..so aku just copy dan paste je..kali nie aku nak copy paste cite sorang pemerintah turki pd zaman dulu..dia nie boleh kata Laknatullah jugak la..berikut adalah sebab-sebabnya..aku tak tawla mungkin hampa suma da penah dengaq cite nieh..


Antara syarat yang dikenakan oleh Mustapha Kamal Attaturk (bekas PM Turki)

1. Membolehkan perempuan memakai tudung dengan syarat pakai skirt.

2. Membolehkan lelaki memakai seluar panjang dengan syarat pakai tali leher dan topi(sesuai dengan kehendak barat).

3. Menyuruh wanita dan lelaki menari di khalayak ramai. Beliau sendiri pernah menari dengan seorang wanita di satu parti umum yang pertama di Ankara.

4. Beliau pernah menegaskan bahawa "negara tidak akan maju kalau rakyatnya tidak cenderung kepada pakaian moden."

5. Menggalakkan minum arak secara terbuka.

6. Mengarahkan Al-Quran dicetak dalam bahasa Turki.

7. Menukar azan ke dalam bahasa Turki. Bahasa Turki sendiri diubah dengan membuang unsur-unsur Arab dan Parsi.

8. Mengambil arkitek- arkitek dari luar negara untuk memodenkan Turki. Hakikatnya mereka diarah mengukir patung-patung dan tugu-tugunya di seluruh bandar Turki.

9. Satu ucapan beliau di bandar Belikesir di mana beliau dengan terang-terangannya mengatakan bahawa agama harus dipisahkan dengan urusan harian dan perlu dihapuskan untuk kemajuan.

10. Agama Islam juga di buang sebagai Agama Rasmi negara.

11. Menyerang Islam secara terbuka dan terang-terangan.

12. Menggubal undang-undang perkahwinan berdaftar berdasarkan undang-undang barat.

13. Menukar Masjid Ayasophia kepada muzium, ada sesetengah masjid dijadikan gereja.

14. Menutup masjid serta melarang dari bersembahyang berjemaah.

15. Menghapuskan Kementerian Wakaf dan membiarkan anak-anak yatim dan fakir miskin.

16. Membatalkan undang-undang waris, faraid secara islam.

17. Menghapus penggunaan kalendar Islam dan menukarkan huruf Arab kepada huruf Latin.

18. Mengganggap dirinya tuhan sama seperti firaun. Berlaku peristiwa apabila salah seorang askarnya ditanya "siapa tuhan dan di mana tuhan > tinggal?" oleh kerana takut, askar tersebut menjawab 'Kamal Atartuk adalah tuhan" beliau tersenyum dan bangga dengan jawapan yang diberikan oleh askar itu.


Kematian Kamal Atartuk Yang Menyeksakan

Di saat kematiannya, Allah telah datangkan beberapa penyakit kepada dia sehingga dia rasa terseksa dan tak dapat menanggung seksaan dan azab yang Allah berikan di dunia.

Antaranya ialah :

1. Didatangkan penyakit kulit hingga ke kaki dimana dia merasa gatal-gatal seluruh badan.

2. Sakit jantung.

3. Penyakit darah tinggi.

4. Panas sepanjang masa, tidak pernah merasa sejuk sehingga terpaksa diarahkan kepada bomba untuk menyiram rumahnya 24 jam. Pembantu-pembantuny a juga diarahkan untuk meletak ketulan-ketulan ais di dalam selimut untuk menyejukkannya.

Maha suci Allah, buat macam mana pun rasa panas tak hilang-hilang. Oleh kerana tidak tahan dengan kepanasan yang ditanggung, dia menjerit sehingga seluruh istana mendengar jeritan itu. Oleh kerana tidak tahan mendengar jeritan, mereka-mereka yang bertanggung jawab telah menghantar dia ke tengah lautan dan diletakkan dalam bot dengan harapan dia akan merasa sejuk.

Allah itu Maha Besar, panasnya tak jugak hilang! Pada 26 september 1938, dia pengsan selama 48 jam disebabkan terlalu panas dan sedar selepas itu tetapi dia hilang ingatan.

Pada 9 November 1938, dia pengsan sekali lagi selama 36 jam dan akhirnya meninggal dunia. Sewaktu dia meninggal, tidak seorang pun yang memandi, mengkafan dan menyembahyangkan mayat dia.

Mayatnya diawetkan selama 9 hari 9 malam, sehingga adik perempuan dia datang meminta ulama-ulama Turki memandikan, mengkafankan dan menyembahyangkannya . Tidak cukup dari itu, Allah tunjukkan lagi balasan azab ketika mayatnya di bawa ke tanah perkuburan. Bila mayatnya hendak ditanam, tanah tidak menerimanya (tak dapat nak bayangkan bagaimana tanah tidak menerimanya) .

Disebabkan putus asa, mayatnya diawetkan sekali lagi dan dimasukkan ke dalam muzium yang diberi nama EtnaGrafi (kalau tak silap dengar) selama 15 tahun sehingga tahun 1953). Selepas 15 tahun mayatnya hendak ditanam semula, tapi Allah Maha Agung, bumi sekali lagi tak menerimanya. Habis ikhtiar, mayatnya dibawa pula ke satu bukit ditanam dalam satu binaan marmar beratnya 44 tan. Mayatnya ditanam di celah-celah batu marmar. Apa yang menyedihkan, ulama-ulama sezaman dengan Kamal Atartuk telah mengatakan bahawa jangan kata bumi Turki, seluruh bumi Allah ini tidak menerima Kamal Atartuk!



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Thursday, February 11, 2010

WINDOWS XP SHORTCUT

This is exclusive for ikhwan92.blogspot reader..zzz


1. Useful key shortcuts available:
- Windows key + D - shows the desktop
- Windows key + M - minimizes all open windows
- Windows key + Shift + M - maximizes all open windows
- Windows key + E - Runs Windows Explorer
- Windows key + R - shows the RUN dialog
- Windows key + F - shows Search window
- Windows key + Break - shows System Properties box
- Windows key + TAB - Go through taskbar applications
- Windows key + PAUSE Display the System Properties dialog box
- Windows key + U Open Utility Manager
- ALT + TAB - Cycle through opened applications
- Hold down CTRL while dragging an item to Copy it
- CTRL + ESC Display the Start menu
- ALT + ENTER View the properties for the selected item
- F4 key Display the Address bar list in My Computer or
- NUM LOCK + Asterisk (*) Display all of the subfolders that are under the selected folder..

Post nie akan diedit dri masa ke semasa sebab aku malas nak tulis semua..hak2..tambahan pula aku xdak masa..



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

CAN I F**K U TODAY??

 
Saiful meletak jawatan pada bulan Jun, atas alasan "malas dan tidak berdisiplin".
Tetapi hari ini Mohd Saiful berkata sebab sebenarnya ialah "kerana tidak tidak tahan lagi diliwat".
Ketika pemeriksaan utama Mohd Yusof, Mohd Saiful berkata pelawaan Anwar itu dibuat selepas beliau menyerahkan dokumen yang dibawanya dari pejabat kepada Anwar.


note:-
daripada hujah dia atas kes ini boleh digugurkan,satu pembohongan saksi utama yang jelas...tapi apa kan daya mahkamah dunia al-umnoi wal kafiri...apa kan daya juga mahkamah hak depa,polis lagilah tak yah citer lah.

Mohd Yusof: Apa buat dengan dokumen bila masuk?

Mohd Saiful: Saya duduk di meja tersebut bertentangan dengan Anwar dan serahkan dokumen.

note:-
yang arif saya duduk atas meja supaya cepat anwar stim....untuk pengetahuan yang arif saya pakai bikini masa tu....saya ni memang minat anwar...sebab tu saya tak kenakan tip untuk puaskan nafsu saya...untuk pengetahuan yang arif kerja2 mcm ni part time saya..cari makan yang arif...cari duit lebih yang arif ekonomi down...minyak naik...gula naik...harga barang semua naik...cuma batang saya je yang tak naik yang arif...yang arif tak cayer saya bukak kan?


Mohd Yusof: Duduk, letak dokumen, apa lepas itu?

Mohd Saiful: Lepas serah dokumen, kami bincang tentang jadual kerja, tidak lama lepas itu beliau tanya satu soalan.

Mohd Yusof: Apa soalan itu?

Mohd Saiful: Can I f--- you today?

Mohd Yusof: Apa reaksi kamu ketika diajukan soalan itu?


Mohd Saiful: Marah dan takut.

note:-
dia tipu yang arif..eee takut konon...bukan ko biasa berniaga bundle kat jln haji taib...patutnya dpp kena tanya awk dah biasakan lakukan kerja2 blowjob...kahkahkah

Mohd Yusof: Ada kamu kata apa-apa?

Mohd Saiful: Tolak pelawaannya.

note:-
kahkahkah...dpp ni pun mangkuk juga dah tahu si dajjal ni penipu penfitnah tanya lah soalan bab2 akhirat...minum arak ke blm...malaikat mana yang cabut nyawa...mesti nyah tu tobatnya


Mohd Yusof: Apa kamu kata bila menolak?

Mohd Saiful: Saya kata saya tidak mahu melakukannya.

note:-
perghhhhh skrip baik ciptaan komposer bijan al-tantuya sharosmah...buat alim alim berok pulak...
pukoq hang keretapi boleh u turn kena balong mat pek...woit dajjal ngaku jelah kata skrip ada kat putrajaya....mamat pelaq ni tak takut mati agaknya...malaikat maut kawan dia kot.


Mohd Yusof: Anwar kata apa-apa bila kamu kata tidak hendak melakukannya?

Mohd Saiful: Dengan nada marah, Anwar kata "what" (apa)?

note:-
aku kalau jd anwar aku kahak je depan tok hakim umno tu...pegang ramai2 dalam mhkamah buka mulut saiful bagi kahak hijau...khaikkkk ptuihhhhhhhhhh

Mohd Yusof: Apa respon kamu?

Mohd Saiful: Saya ulang yang sama.


note:-
bodoh dpp ni tanya soalan yang sama...kalau dia jawab kantoila bagi jawapan tak sama...mamat ni bukan cerdik pun...tak cayer tanya budak2 best dia kat uniten....bodoh tahap pian bai

Mohd Yusof: Seterusnya?

Mohd Saiful: Anwar agak marah, dengan itu saya takut. Anwar arahkan ke bilik tidur utama.

Mohd Saiful berkata beliau kemudian mengikut arahan Anwar dan Anwar selepas itu menutup langsir dan lampu bilik.

Beliau berkata Anwar seterusnya meminta beliau untuk membersihkan dirinya di bilik air.


note:-
jeng..jeng..jeng camera please standby take one take two eksyen...kalau marah mana ada feel nak lakukan projek...anwar pun hilang stim...yang kau mangkuk sangat ikut arahan yang bukan2 y?
kau ni pondan sangat ker nak melawan orang tua tu...orang tua tu siap sakit pinggang lagi...perghhh kau ni memang anjing kurap dicucuk hidung lah...tak ikut kata bos takut kehilangan rm 1000...dpp mangkuk tu patut tanya berapa tip anwar bagi...kahkahkah soklan bonus.

Mohd Yusof: Masa itu dah buka pakaian?

Mohd Saiful: Ya.

Mohd Yusof: Lepas bilas diri?

Mohd Saiful: Saya ambil tuala dalam tandas, saya keluar dengan bawa baju kemeja saya warna putih dan gantung di tempat pemegang almari.


note:-
eeee tak malu telanjang depan orang tua...mmmm dah kantoi yang arif...saiful ni yang goda anwar terbukti telanjang depan anwar...kes ini patut di terajang dan campak depan muka rosmah yang arif...


Mohd Yusof: Kamu bertuala?

Mohd Saiful: Saya bertuala.


note:-
jangan hina mahkamah dpp..sila guna bahasa malaysiakuku...sila rujuk kamus dewan tuala bukan dari bahasa melayu...tuala dari bahasa sepanyol atau belakang negara mongolia...dpp ada faham...si saiful mangkuk kamu faham bahsa saya yang bangang ni...kurang yang arif sebab yang arif ni tak hadsome macam pelepah nyior

Mohd Yusof: Masa keluar dari bilik air, nampak di mana Anwar?

Mohd Saiful: Saya nampak, Anwar di hujung penjuru katil, di bahagian kaki sebelah kanan.

Mohd Yusof: Apa Anwar buat pada masa itu?

Mohd Saiful: Dia berdiri pakai tuala putih dan mengarahkan saya untuk pergi dekat dia, lalu dia peluk saya sambil berdiri.


note:-
ini point dia sebenarnya...yang dari tadi duk konar bearing cam siot je kan...sedikit pertanyaan dari yang arif...masa dia peluk kenapa kamu tak melawan...masa dia peluk adakah kamu stim juga...bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi saiful bodoh...maafkan saya guna bahasa yang kasar...taoi itulah bahasa yang seelok2 nya untuk mung...kamu orang muda boleh jadi pendekar gunung haji taib...anwar orang tua berpenyakit takkan kamu tak melawan sedikit pun...ini kes sudah ragu...ini kes boleh reject...baik kau cakap betul saifulsebelum aku baling hammer ni kat dahi kau..
aku ni pun sokong umno juga tapi tak lah sebodohkau dan sejahil kau...kau ni dah gadai maruah...ini kes ludah kelangit...berapa juta orang pekan upah kau...nak minta biasiswa pun pergi lah jumpa jkk bukan direct pm..lu memang tak de diskriminasi lah...aku jadi hakim pun tak pernah lagi jumpa pm c4 tu...mahkamah mula kecoh sebaik yang arif cakap cam tu...anwar berbisik ke telinga karpal....he karpal ada cam menang ni...yang arif tu umno tak jumud...kuaikuikui....!!!

Ketika itu, peguam Karpal Singh yang mewakili Anwar membuat permohonan agar prosiding seterusnya dijalankan secara tertutup.
Perbicaraan bersambung esok.

note:-
dan esok berkumpul lagi lah pendokong2 keadilan,kaki demo para2 aktivis..perghh lu olang memang berjuang untuk keadilan sangup tinggal kan kerja,buang duit isi minyak,duit tol...perghhhh wa selut...kelibat saiful tidak kelihatan dah masuk 2 hari aku kesana tapi barang liwat belum kelihatan...to saiful lu tunggu lah pembalasan allah...doa orang yang dizalim tiada hijab...lu kena ingat konspirasi tahun 1998....yang terlibat dalam kes anwar berapa orang dah meninggal dunia,berpenyakit misteri...mung saiful tunggu lah....kepala lutut duk dahi mung sat lagi...benda tak mustahil...!!



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

INI TRUE PUNYA HACKER MA...

NEW YORK - Biro Siasatan Persekutuan (FBI) Amerika Syarikat kini menjalankan siasatan terhadap kegiatan penggodam terhadap kumpulan perbankan terkemuka, Citigroup Inc yang mengakibatkan kehilangan wang berjumlah puluhan juta dolar Amerika dari akaun para pelanggan, lapor The Wall Street Journal kelmarin.

Institusi kewangan itu bagaimanapun menafikan sekeras-kerasnya sistem komputer mereka telah diceroboh.
"Tidak ada pencerobohan dan tidak ada apa-apa kerugian yang ditanggung,'' jelas Citigroup dalam satu kenyataan.

Menurut kenyataan itu, memang pada waktu tertentu berlaku kes-kes seperti pecah amanah atau masalah ketirisan membabitkan sistem pihak ketiga tetapi mereka sentiasa mengambil tindakan segera untuk menjaga kepentingan pelanggan dan Citigroup.

Bagaimanapun, The Wall Street Journal melaporkan bahawa seorang pelanggan Citibank, institusi perbankan di bawah Citigroup mendapati wang simpanannya sebanyak AS$1 juta (RM3.5 juta) telah lesap dan akhirnya didapati disalurkan kepada bank di Latvia dan Ukraine.

note:-
hebat hackers ni...!!!
dijemput datang malaysia hack akaun mana2 gerombolan...!!!
rembat semua wang chedet dalam akaun...!!!
tun paklah dalam bank rakyat ada berapa riyal...!!!
jangan lupa rembat duit mama mah pm kita tu sekali...!!!
syabas pengodam skali lagi...!!!



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Wednesday, February 10, 2010

KISAH RUMAH TANGGA

 
Ini gambar Bik Mama dan Mat Monngol,xda kena mengena ngan cite nieh...

Najid dan Rosnah dah kawin selama 25 tawun .. di awal perkahwinan diowang .. Najid ada memberitahu Rosnah yang dia ada menyimpan sebuah kotak di dalam bilik stor dan meminta Rosnah berjanji untuk jgn sesekali bukak kotak tu .. dan Rosnah sebagai pompuan yg berazam utk jadi wife yg baik .. hanya anggukkan kepala .. tanda kasih sayang yg tak bebelah bagi .. huhuks .

So .. sepanjang 25 tawun kawin .. Rosnah memang tak penah intai kotak tu ..jeling skit pon tak .. punya le baguih dok ada minah ni ..mithali neyh .. hwa hwa hwa sampai le satu hari .. hari sambutan jubli perak perkawinan diowang , tengah dok ralit berkemas punggah barang dari stor sebab nak buat majlis kenduri kat umah dia.. dia alihkan kotak tu . Tetiba .. dia terpikir .. apakemenda le laki aku simpan dalam kotak ni sampai tak bagi aku nengok ?? Dek kerana rasa ingin tau dah menjalar .. dia pon bukak le kotak tu .. apa ada dalam tu ?? ada 4 tin minuman kosong ngan duit RM1233.80 .. aikk .. apa yg dok rahsia sangat ???

So malam tu .. lepas kenduri abih dan owang ramai dah balik .. Rosnah pon dok le bermanja manja ngan tok laki dia cam biasa .. dia pon mula story .. " Bang .. Nah dah buat satu kesalahan dan harap abg ampunkan Nah "

Najid buat muka kerut pastu dia tanya .. " Nah buat salah apa plak ni ? Abg rasa Nah le isteri yg baik dan Nah tak pernah sakitkan ati abg" huhuks

Rosnah wat muka manja lagi .."Nah masa bekemas kat stor tadi .. Nah bukak kotak yg abg larang Nah tengok tu .. tapi Nah heran le bang .. kalo setakat tin ngan duit yg seribu lebih tu .. apa le sangat sampai bertahun tahun abg rahsiakan ?? "

Najid mengeluh dan melepaskan nafas berat "herm .. dah sampai le masanya abg cerita perkara yg sebenar " jeng jeng jeng .. "Nah memang isteri yg baik .. abang sangat gembira beristerikan Nah .. tapi .. Nah pon tau .. abg selalu outstation , bisnes sana sini .. dalam tak sedar abg telah berlaku curang ngan pompuan lain .. tapi gitu gitu je .. so setiap kali abg melakukan kesalahan .. abg akan letakkan satu tin minuman kat dalam kotak tu .. sebagai peringatan kepada abang .. supaya perkara yg sama tak berulang .. abg amat berharap .. agar Nah memaafkan abg .. dan abg janji takkan berlaku curang lagi pada Nah "

Rosnah begitu terkejut ngan pengakuan tok laki nya dan terus terdiam .. then dia fikir .. dalam usia perkahwinan yg dah menjangkau 25 tawun .. 4 kali curang pastu ngaku plak tu ... ermmm .. takpe takpe .. kontrol .. "Bang .. Nah ngaku sangat sedih dan kecewa ngan kecurangan abg .. tapi ..bila memikirkan kejujuran abg ngaku kat Nah .. Nah terharu .. lagipun perkara tu dah lepas .. dan abg pon dah berjanji .. takpe lah .. Nah sedia memaafkan abg .. cuma .. duit yg RM1000 lebih tu .. sebab apa pulak ??"

Rasa bahagia ngan pengakuan isterinya .. Najid dengan bangganya menjawab " Laaa .. kan kotak tu tak bape besar ..Nah ?? so setiap kali kotak tu penuh ngan tin .. abg amik le gi jual kat kedai besi buruk .. duit yang dalam tu semua hasil jualan tin tu le .. " hwa hwa hwa

ngaaaaaaaaaaaaa .. bape banyak tin laa dia dah jual .. hwa hwa hwa
Hasil Karya Karmic Wheel dari Face Booknya dengan kebenaran(Sila Click) 



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Tuesday, February 9, 2010

TAHNIAH ZAMBRY MAMAK...

Hari nie selesai sudah pertelingkahan antara dua parti BN dan PR untuk memenangi jawatan sebagai pemerinah Perak yang sebenar..keputusan yang memang sudah dijangka oleh ramai pihak akan kemenangan Zambry Mamak..!! dengan kemenangan 5-0...fuhh..bagus punya hakim..patut UMNO awai2 gi nak buat mensyuarat EXCO kat KL esok..kerana lepa dah taw Zambry akan menang..Jd hang xpayah la dok syok sgt Pak Zambry oii kerana semua org tau yang Federal Court tu milik BN..kuasa keramat ada pada tangan rakyat..tggu PRU akan datang..

Cheers...

So..yang aku nak tulis kat sini just nak habaq la..Perak..gelap masa depan..itu sja yang boleh diungkapkan..lepas nie kita beralih pula kpd kes liwat Anwar Ibrahim..aku rasa aku dah taw sapa yang menang kalo hakim tu turut dirasuk oleh BN..so..kita doalah ramai2 agar Allah memberi kemenangan kpd pihak yang benar..

Kepada rakyat Perak,hampa jgn sedih2,PRU akan datang ada lagi..so pilihlah yang benar ok..kepada Nizar teruskan perjuangan anda..!!



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Monday, February 8, 2010

CHELSEA..CHELSEA..

Tgh malam tadi aku berjaga dari pukul 12 sampai 2 pagi tgk Chelsea lawan Arsenal (perkara biasa saja nak cerita).. Aku bukan tgk kat Astro..maklomlah aku nie bukannya anak org kaya sgt pon..juz tgk live kat internet jer.. So..kemenangan tentulah memihak kepada sang juara..sapa lagi kalo bukan Chelsea atau juga lebih dikenali sebagai ChelSHIT FC oleh para pembangkang kerana mereka tahu Chelsea akan jd champion EPL nanti..kah3..

Drogba
Drogba sekali lagi menjadi duri dalam padang apabila meledak gol seawal minit ke-8 menerusi corner kick..ia merupakan jaringan ke-21 Drogba dalam musim ini..Selain itu kekebalan benteng Chelsea yang dikemudi John Terry mmg memberi sial buat Arsenal..Tambahan pula dgn kehadiran penjaga golnya Petr Cech atau nama gelmernya Petr Ikhwan yang tangkas membuatkan pemain Arsenal berputih mata..kah3..
Petr Ikhwan
Drogba menambah jaringan pd minit ke-23..memberikan kemenangan bergaya kpd bakal champion EPL dan Champion League..



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Friday, February 5, 2010

HINA NABI MUHAMMAD DI FACEBOOK

Barua-barua Jesus cakap tak guna kepala hotak!! Sial betol la Minah Indon nieh..



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Thursday, February 4, 2010

HACK YAHOO MESSENGER!!

Ok...dah lama rasanya aku xpost kat blog aku menggunakan idea dari kepala hotak aku sendiri...so hari nie aku nak luahkan sikit ilmu hack tahap amatur yang ada dalam kepala hotak aku nieh..alaa..hack bodo ja..boleh la kalo nak try..bkn hack akaun bank sampai berjuta-juta ringgit tuh.. idea ni mai masa aku tgk cerita yang aku lupa tajuk dia..dia cerita pasai seorang hacker kat US yang hack government punya data.. gila babi ah..kalo la aku leh jadi camtu..kah3..tapi aku taw cerita tu pemuhong saja..mana ada boleh hack sampai tahap cipan camtu..

k..kita mulakan lesson kita pada hari nie dgn ummul kitab Al-Fatihah..

 1)BUANG ADVERTISEMENT KAT YM
ok first lesson hari nie aku nak share cara nak hack windows registry untuk membuang adsvertisement kat yahoo messenger..kadang2 aku rasa menyampah jugak ngan benda nie..so susah2 sgt buang je la..cam nie cara dia..korang bukak RUN..kalo xdak try search tgk... ok dah keluaq pastu korang taip regedit(windows xp) atau regedt32.exe(windows vista & 7).. pastu tekan enter.. ok akan keluaq box camni..pastu pi kat sini dengan mengklik butang + kat sebelah..

HKEY_CURRENT_USER=>Software=>Yahoo=>pager=>Locale.. pastu korang akan nampak key Enable Messenger Ad.. kat kotak belah kanan..double klik kat situ dan tukaq value dia kepada 0..ok dah setel..kalo ada apa2 komen maka komenlah k..kah3..

2) BUKAK YM  DAN SIGN IN DALAM AKAUN YANG BERLAINAN
kk..yang nie pulak kalo hampa xdak reja dan nak sign in kat YM dalam akaun yang berlainan tanpa perlu sign out..contohnya kalo hampa da dua akaun yahoo..jadi hampa boleh bukak serentak guna YM... nie screenshot dia yang aku buat...


hehe..kalo teringin nak buat just bukak RUN macam tadi..pastu taip regedit atau regedt32.exe..pastu pi kat key nieh... HKEY_CURRENT_USER\Software\yahoo\pager\Test
klik kat test tu..pastu right klik kat kotak sebelah kanan  dan klik new DWORD value..selalunya amik 32-bit la..pastu rename value dia kepada Plural..double klik value tu dan letak value dia kepada 1..kalo 1 xjadi tukaq kpd 2(decimal bukan hexadecimal)..dah setel..

korang skang boleh sign in YM dlm akaun Yahoo! yang berbeza..just bukak ja YM yang laen..k sebenarnya da gi hack yang len..contohnya bila org klik status kita, YM dia automatic tertutup..xcaya hampa try klik kat status aku bila aku on9..kah3..sekian tq..



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Tuesday, February 2, 2010

MILO LAZAT KERANA CAMPURAN LEMAK CACING!!

Aku membaca blog daripada seoang hamba Allah yang tidak dikenali. Katanya seorang pegawai jabatan ....telah membuat serbuan di syarikat membuat makanan, tidak dinyatakan bila dan tidak dinamakan nama dan tempat beroperasi kilang tersebut. 
Hasil serbuan itu mendapati bahawa antara bahan campuran minuman tersebut adalah sejenis cacing yang telah diproses. Kalau nak bukti pemberi maklumat tersebut mencadangkan supaya kita membuat ujikaji dengan mencampurkan milo dan gula sahaja...setelah hasil kajian didapati milo tersebut mengandungi  lemak atau minyak dan berbau hanyir...lemak itu adalah daripada cacing....betulka? Pegawai yang bertugas telah menghantar laporan hasil siasatan kepada pihak berkuasa, namun laporan itu telah di 'zip' oleh pihak tertentu atas sebab boleh merugikan pihak tertentu 'orang besar'. ..
kod E110 adalah untuk bahan daripada cacing  

Orang muo memang sangat menggemari minuman milo ais. Boleh dikatakan setiap hari orang muo minum milo ais nuffnang...hi hi. 
Harapan orang muo selepas serbuan itu, pihak berwajib telah memastikan pengusaha berkenaan tidak lagi menggunakan cacing sebagai bahan campuran dalam pembuatan milo
Orang muo berpegang kepada jaminan HALAL Jabatan Agama Islam Malaysia. Selagi tiada warta mengatakan milo haram dimakan atau diminum bermakna milo masih lagi halal. Lagipun belum ada seorang ulama atau ahli ilmiah Islam mengatakan milo haram.

Sekiranya benar apa yang diperkatakan dalam email tersebut ,maka pihak jabatan berkenaan kena tanggung segala dosa dan halal haram kita ...he he...ambil jalan senang ye...
Sebenarnya banyak jenis makanan yang kita makan termasuk dalam senarai  kategori haram kalau ikut sumber-sumber tidak sahih daripada individu, ngo dan badan jamaah tertentu. Masalahnya pihak berwajib tidak memberikan respon atas laporan atau dakwaaan tersebut. 
 
 Erm...sedapnya cacing nieh..
Justeru, sebagai pengguna kita perlu berhati-hati memilih makanan dan barangan kegunaan seharian supaya kita sentiasa mendapat sumber yang halal dan harus dipakai. Apapon kita tidak harus mempercayai berita ini bulat-bulat kerana ianya belum pasti lagi kesahihannya. Kalau ianya betul, sudah tentu berita ini akan disebarkan kepada orang ramai oleh media-media kerajaan dan para ulamak. Jika masih tiada maklumat yang sahih tentang berita ini, maknanya minuman Milo ini masih boleh diminum tanpa rasa was-was.
[Jika ada pembaca yang mempunyai bukti kebenaran tentang bahan campuran itu, anda wajib menyampaikannya kepada semua orang Islam.]




update 6/1/2011 : segala maklumat yang tertera dalam post milo dan cacing ini adalah setakat Februari 2010 sahaja.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

2 IN 1

Seluruh Rakyat Kelantan Solat Hajat Tuntut Royalti Minyak

Rakyat Kelantan masih bersatu dibawah TG Nik Aziz. Ini yang Grombolan takutkan. kah3..


Ada nampak Tok Pa jeli ka dalam ramai-ramai ni? Ibrahim Ali ada ka?. Dalang yang membuat 'Onar' menidakkan royalti minyak di Kelantan?


Tok Pa Pengampu Utusan Melayau DONGENG!!, RM2 bilion Layak Untuk Rakyat Kelantan

Kelantan ada hak untuk mendapat royalti minyak sebanyak RM2 bilion dan akan menjadi negeri yang terkaya, kata bekas Pengerusi Petronas, Tengku Razaleigh Hamzah. Beliau yang juga Ahli Parlimen Gua Musang mempersoalkan mengapa Kelantan tidak mendapat royalti minyak sedangkan Sabah dan Sarawak memperolehinya.

Ucapannya yang berjaya menarik perhatian orang ramai yang memenuhi padang Stadium Sultan Mohamad IV itu berakhir kira-kira jam 10.50 malam. Memorandum berhubung tuntutan royalti itu diedarkan kepada orang ramai untuk ditandatangani dan akan diserahkan kepada Pemangku Raja dan Perdana Menteri.

Pada masa yang sama Tengku Razaleigh juga berkata beliau tidak mempedulikan apa jua tomahan orang berhubung kehadirannya malam ini dan menyifatkan Pengerusi Umno Kelantan Datuk Seri Mustapa Mohamed (Tok Pa) sebagai pengampu manakala Utusan pula akhbar dongeng.

Kalau ada orang kata, jawapan saya, peduli apa... kata beliau sambil menambah, kehadirannya adalah demi rakyat. Jangan sebut nama itu depan saya. Mustapa pengampu Utusan dongeng."
-Tengku Razaleigh Hamzah, bekas Pengerusi Petronas (Otai Umno)

Sejak petang lagi, stadium penuh sesak dengan kehadiran puluhan ribu rakyat Kelantan untuk mengikuti penjelasan royalti minyak yang disampaikan oleh Ku Li. Majlis bermula dengan solat Maghrib berjemaah yang diimamkan oleh Timbalan Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob, diikuti solat Isyak yang diimamkan oleh Ustaz Mohamad Mustafa manakala solat hajat dipimpin oleh Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Link Exchange


|KeRpLuNk!| Corporation © 2008. Sponsored by: Petr Ikhwan | A7X | Petr Ikhwan. Thanks to blogger templates