Ni haa, mintak perhatian sikit. Sesape yang tak boleh bace post aku neh sebab dilindung oleh iklan nuffnang tuh boleh press CTRL key di ikuti + atau - key untuk zoom in atau zoom out.
Thank You For Visiting My Blog.....................Please do not hesitate to leave your comment or be as follower....................... And please leave your URL/Link, so that I can visit your blog back..................

Sunday, February 27, 2011

Sekolah cina tolak tawaran akhbar Utusan percuma

Pada mulanya sebuah sekolah cina di Kuantan sudah bersetuju untuk menerima Akhbar Utusan Malaysia secara percuma yang disedekahkan oleh sebuah syarikat swasta bertujuan untuk meningkatkan tahap penguasaan bahasa Melayu bagi para pelajar di sekolah berkenaan. Namun hasil perbincangan dan juga akibat bangkangan, Lembaga SRJK (C) Semambu selepas bermesyuarat malam semalam membatalkan keputusan itu. [Malaysiakini]



Pihak pentadbiran sekolah cina sudah membuat langkah bijak syabas!


Pelajar datang ke sekolah untuk belajar dan menjadi bijak bukan untuk menjadi bangang!

Semua unsur-unsur yang boleh membangangkan pelajar harus dibuang harus dihapuskan!

Orang-orang tua dah lama dibangangkan oleh Utusan Merapu biarkan orang-orang tua terus jadi bangang kah kah kah...

Orang tua bangang tak apa sebab orang tua tak lama lagi dah nak mati kah kah kah!

Budak-budak harus jadi bijak jangan ikut orang tua yang bangang kah kah kah!

Pelajar-pelajar cina akan jadi bijak sebab tak baca Utusan Merapu. Pelajar Melayu bila nak jadi bijak?


Lebih baik pelajar Melayu cepat bertindak untuk jadi bijak sebelum kena pijak!


RentaP© "Akhbar yang membangangkan orang tua, orang muda, orang cacat, orang sihat, tenuk, penyu, kambing, tikus, cacing semua jadi bangang sebab baca akhbar yang bangang lagi membangangkan kah kah kah"

source: MiloSuam



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Wednesday, February 23, 2011

[SERAM] Kisah Benar Seksyen 2, Depan Wetworld


ini sekadar hiasan..bukan dalam cerita sebenar..keh3

9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la]. 

Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada. 

Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la....[?] 
Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya... 
Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt tingkap blk atas. 



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Sunday, February 20, 2011

Kenal Reza Salleh? Beliau Keluarkan Album Baru. Jom Dengar!

Korang kenal tak Reza Salleh? Haa, kalo korang nak tahu Reza Salleh adalah penyanyi dan juga pencipta lagu Indie kat Malaysia neh. Alaaa, lebih kurang Yuna tu la. Tapi yang nie version lelaki. Ada la orang cakap kan, beliau ni jugak salah sorang penggiat musik Indie yang terbaik kat Malaysia ni selepas Yuna. Orang cakap la. Aku tak cakap, aku tulis je. Ni ha aku bagi kat korang pic beliau hasil ehsan Pak Cik Google.

haa, beliau la tu sebelah Yuna.

Haa, bagi peminat-peminat Reza Salleh nie, jomla kita dengar lagu-lagu dari album baru beliau. Bagi yang tak kenal lagi Reza Salleh nie, jom dengar dan mengenali beliau ni dulu. Bukan apa, orang cakap tak kenal maka tak cinta an. So, baik korang kenal ngan Reza Salleh nie especially girls. Mana taw kot2 boleh bercinta dengan beliau ni. Hahaha! Jom dengar kat sini.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Friday, February 18, 2011

Pelajar India Dipaksa Cakap 'Keling Babi'






aku memang tak faham apa yang ada dalam kepala hotak Melayu-melayu nieh. Come on laaa..Bukak sikit kepala hotak tuh..Kalo ko buat camni bukan India tu je malu, Melayu2 kat Malaysia nie pon tumpang malu weh..bengong la..ko igt Melayu nie tak babi sangat la? Nie bro..bnyk lagi melayu2 yang babi contohnya geng2 songkok tinggi yg dok heboh menyokong perpaduan, padahal racist tahap kuasa 10! Sembang macam keling Melayu..Nasib baek aku orang Czech..keh3



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Agen Youthsays Penipu!!


Aku dengar ramai yang cakap youthsays neh akan bagi duit tanpa perlu keluar modal satu sen pun menerusi medium

2. twitter
3. blog

Jika korang melakukan promosi [job] yang diberikan oleh youthsays.

Untuk melakukan promosi korang kenalah ada komputer dan line internet. Kalau takde komputer boleh je share menerusi smart hp seperti blackberry, HTC.. dan sebagainya [padahal neh jer dua jenis model smartphone yang aku kenal. Heh].

Tapi kalau takde komputer atau smartphone dan internet.. korang takley jana pendapatan guna youthsays neh..so itu bukan modal ke? Modal gak en..? So sah2 dah kena tipu la pada sesiapa yang terpedaya tue. Heh

Kepada pembaca2 blog nie yang sudah ada modal

1. komputer ataupun smartphone
2. line internet
3. usaha

dipersilakan untuk sertai Youthsays untuk jana pendapatan online.

Lebih informasi klik sini. Kalo nak tengok contoh promosi tu klik sini.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Wednesday, February 16, 2011

Cerita Lawak Di Awal Era Komputer


Jim Cartlon, seorang wartawan Wall Street Journal, baru-baru ini mengumpulkan keluhan dari para pengguna komputer di Amerika.

Dan ternyata keluhan mereka jauh lebih “bodoh” daripada yang kita kira. Berikut petikan keluhan-keluhan pengguna yang “super dungu” itu :


1. Compaq pernah mempertimbangkan untuk mengubah perintah “Press ANY Key” menjadi “Press ENTER Key” disebabkan ramai yang menelefon menanyakan di mana letak kunci “ANY” di keyboard.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Monday, February 14, 2011

MRSM Baling

Assalamualaikum w.b.t pembuka bicara.. Phew, agak lama la kan tak update blog nieh. Nak kata bersawang, xde pulak sawangnye an. Tukar lain pulak ah..Haa, lama tak update sampai burung pon dah wat sarang kat atas uh..Hahaha.. So, bila lama tak update macam2 la jadi an, antaranya spam di chatbox..Tak caya korang tengok kat bawah. Tengok bawah.. bukan bawah korang la weh.. neh hah kat bawah neh.. heh


dalam banyak2 nieh ada yang kantoi sebab guna nama lain padahal IP address sama..dgn serta-merta didelete dan di'ban' aku.. Nak kelentong pon kaki berak an..keh3

So, kepada semua blogwalkers yang tinggal link kat cbox nieh sorry la eh xdapat nak visit blog korang balik. Bukan tak nak singgah, tapi brukband aku nie haa buat hal pulak. Almaklumlah, dah tengah bulan an. Mula ar banyak songeh. Sebab ni laa, sebab ni laa membuatkan aku rindu kat Miri. Bayangkan punya laju tenet kat sana (kampus aku larh) fail 1GB download hanya beberapa minit SAHAJA! Gempak, memang gempak..Heh, panjang mukadimah an. Soooo, berbalik kepada tajuk....



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Sunday, February 6, 2011

Paris Hilton peluk Islam, Alhamdulillah


Berita mengenai Paris Hilton memeluk Islam disampaikan oleh salah seorang pembaca blog MiLo SuaM ke email share.milosuam@gmail.com. Memandangkan berita tersebut berbahasa Inggeris, ReJaM© cuba menggunakan khidmat lebai google, dan berjaya menemukan blogger yang rajin menterjemah berita ini di Hotmalays.blogspot.com. di bawah ini laporannya.



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Tuesday, February 1, 2011

Keajaiban Tulisan Dalam Microsoft Word! SUBHANALLAH!



Ada lagi..Korang tahu tak yang dalam PC korang tu ada lambang Yahudi? Haa, kalo tak tahu klik link nie..



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Link Exchange


|KeRpLuNk!| Corporation © 2008. Sponsored by: Petr Ikhwan | A7X | Petr Ikhwan. Thanks to blogger templates