Ni haa, mintak perhatian sikit. Sesape yang tak boleh bace post aku neh sebab dilindung oleh iklan nuffnang tuh boleh press CTRL key di ikuti + atau - key untuk zoom in atau zoom out.
Thank You For Visiting My Blog.....................Please do not hesitate to leave your comment or be as follower....................... And please leave your URL/Link, so that I can visit your blog back..................

Friday, January 1, 2010

PENCURI BAJA DIBELASAH KAT KAMPUNG AKU

Pagi td semasa aku sdg melayan syahdu kira2 pukul 7pg,kedengaran mak aku membuat bising mengatakan bhwa ada org kena pukul berhampiran dengan rmh aku...

Aku pun dgn gelabah mencari kamera cap ayam aku dan menunggang motor honda kapcai aku menuju ke destinasi yg diuar-uarkan iaitu behampiran dgn bukit...

Berikut adalah insiden2 yg sempat dirakam:


Sori cket gambaq x brpa clear..bkn apa aku convert gambaq nie bg kecik cket..cpt cket nak upload...sebenarnya kepala dia berdarah setelah ditetak dgn batang besi...innalillah...smsa dipukul beliau pun menjerit ya Allah,ya Allah...haa...kna pkl bru nak igt Allah..



akuu pun xtaw sgt pasal cerita nie sbb tgh mamun lagi,,,tp yg aku taw dia ngan member dia curi baja milik sorang penduduk kampung...mungkin banyak guni la kot..pemilik bja itu menyedarinya dan meligan lepa nie ngan penduduk kampung laen..hasilnya sebatang besi hinggap di atas kepala mamt nie...tp syg member dia terlepas...air dicurahkan ke kepalanya spya dpt merasai nikmat mandi pagi...kah3


Ha ni la pakcik tu...yg berbadan separuh tu...kah3...dia ligan sampai capit kaki dia...dkt 2km ligan...drpd bendang sampai la ke sini...kelihatan org kampung sibuk membuat kalut(termasuk aku) di situ...


Kelihatan sebuah kereta polis dtg utk mensetelkan benda nie...



kelihatan pak cik polis sdg menggari dan membawanya msk ke dalam kereta proton waja mereka...tercapit-capit mamat nie jln...apa la dia dok pikiaq dlm kpla otak dia skang nie???

 
mamat tu tlh dibawa ke dlm kereta utk menuju ke destinasi yg sepatutnya iaitu balai polis...kah3..
sebelum pergi sorang pak cik tlh menasihatinya spya membawa lori yg lebih besar jka mahu buat reja nie lagi...


Kelihatan ex-skolah aku SMK PP tersergam indah di sebalik tembok 'Jerman' itu...aku brsa bertuah sempena thn bru ini krna dpt turut serta dlm aktiviti ini utk dimuatkan dlm blog aku ini..xpalah ini mungkin azam thn bru dia...akhir kata...wassalam



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

1 kritikan..!!:

Fatin Ashifa Roslan said...

Fuyoo ! Asal aku tak dengar khabar angin pun ? Nasib baik ada hg. Tahu jugak aku cerita hot ni :)

Link Exchange


|KeRpLuNk!| Corporation © 2008. Sponsored by: Petr Ikhwan | A7X | Petr Ikhwan. Thanks to blogger templates