Ni haa, mintak perhatian sikit. Sesape yang tak boleh bace post aku neh sebab dilindung oleh iklan nuffnang tuh boleh press CTRL key di ikuti + atau - key untuk zoom in atau zoom out.
Thank You For Visiting My Blog.....................Please do not hesitate to leave your comment or be as follower....................... And please leave your URL/Link, so that I can visit your blog back..................

Wednesday, August 25, 2010

maths oh maths!!

Masuk minggu ketiga blaja, bahang ketensyenan dah mula melanda. Setelah hampir 8 bulan membiarkan otak aku mereput kat rumah, then tiba2 je nak kena refreshkan balik dalam masa yang singkat. What da tuuttt!!! Paling tensyen skali Engineering Maths bab probability. Sumpah aku ckp. Aku mmg bnci gila topik nie sejak PMR lagi.


So, walau apa pown aku buat, otak aku dah set dah 'aku benci topik nie'..hmm..apa boley buat.Time jawab tutorial rasa cam nak nangis pown ada. Cam nak terajang orang pown ada gak. Pe bnda la yang dia mencarut aku xtaw.


Tapi tak apa lah..ini maybe dugaan yang harus aku tempuh sebagai seorang pelajar. Aku harus menempuhnya demi memenuhi cita2 aku, harapan kedua ibubapa aku dan untuk Islam di masa depan. Walau benci macam mana pown dngn topik nie aku kena gak usaha bcoz.....

MATHEMATICS Is Beautiful!!!!

1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
123456789 x 9 +10= 1111111111

9 x 9 + 7 = 88
98 x 9 + 6 = 888
987 x 9 + 5 = 8888
9876 x 9 + 4 = 88888
98765 x 9 + 3 = 888888
987654 x 9 + 2 = 8888888
9876543 x 9 + 1 = 88888888
98765432 x 9 + 0 = 888888888

1 x 1 = 1
11 x 11 = 121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 = 1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
1111111 x 1111111 = 1234567654321
11111111 x 11111111 = 123456787654321
111111111 x 111111111 =12345678987654321



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

2 kritikan..!!:

noraim said...

cekalkan hati anda! :) probability mmg sh sket. tp bykn buat latihan :)

Petr Ikhwan said...

tenx..coz always commnent on my post..haha..yeah, akn cuba improve myself in probability topics..
hmm, orng mna ek?

Link Exchange


|KeRpLuNk!| Corporation © 2008. Sponsored by: Petr Ikhwan | A7X | Petr Ikhwan. Thanks to blogger templates