Ni haa, mintak perhatian sikit. Sesape yang tak boleh bace post aku neh sebab dilindung oleh iklan nuffnang tuh boleh press CTRL key di ikuti + atau - key untuk zoom in atau zoom out.
Thank You For Visiting My Blog.....................Please do not hesitate to leave your comment or be as follower....................... And please leave your URL/Link, so that I can visit your blog back..................

Friday, August 6, 2010

MIRI

Erm , sebelum datang sini rase Miri nie mcm kawasan ulu jer. Tambah2 lak dengar nama Sarawak an. Rasa macam kawasan nie dikelilingi hutan jew~ Tapi, dah sampai baru tahu beb. Bandar Miri nie memang cantik. Bangunan tersusun. Bersih. Serius aku cakap. Susah la nak tengok sampah2 kat tepi jalan. Huhu. Btw, Penang still da best lorh.. Haha.

 Alaa..Lebey kurang Penang jor..

Erm, orang dye pown xlah macam yang kita sangka. Pakai baju daun2, pakai subang labuh, bawak sumpit. Eh, tolong cket bro. Sarawak dah maju lorh. Bukannya kawasan hutan nak sumpit. Kang xpasal tersumpit tuttt orang lak. Haha. Diorang pown dah maju. Kalau ada pown, maybe dalam kawasan pedalaman. ^_^




So, skank aku nak perkenalkan rumah aku lak kat sini. Haha. Aku dok kat tempat yang namanya Curtin Village. Erm, lebih kurang rumah taman la. Aku taw, hampa mesti pikiaq rumah panjang punya dengaq village2 nieh. Haha. Ada tiga jenis tempat kat sini. Villa, Village dan Lakeside Apartment. Aku dok kat village la. Sewa RM 380 sebulan. #$^&!! Naseb JPA yang bayar. Kah3.


Erm, rumah nie ada 4 bilik dan 5 orang semua. Macam aku dok bilik twin-sharing. Murah sikit. Ada yang single. Tapi kena tambah $$$ la bro. Lagipown dok sorang2 lam bilik boring gak. Roomate aku lak dah 3tahun dok sini. Erm, tgk muka mmg taw dah budak baek. Haha. Berseri-seri. Lega aku xdapat roomate negro. Haha. Tapi housemate aku ada sorang budak Pakistan. Nak ckp kena speaking lorh. Tapi, dia pandai gak cakap Melayu sikit-sikit. Haha


So, kat sini xde la senior-junior. Semua anggap cam member jea. Tak kira la tua setahun ke, spuluh tahun ka. Tak payah nak panggil abang2 cam kat skolah dulu. Bapak skem. Haha. Tapi, downg semua memang peramah la. Gila2. Aku pown xdala segan sangat nak join lepa. Hak2. Malam tu ada sorang senior ajak aku makan. Dia nak belanja. Aku pown apa lagi. Orite ja. Dia order kat aku makanan spesel punya kat sini.

Ini la orang panggil LELAPAN. Semua nie makan ngan sambal kat tengah2 tu bersama nasi. Pedas KAW lah!! Satu RM 8. Tak pa, dia belanja. Haha

 Yang baju hijau tu dok tak tahan dah pedas. HAHA. Nama dia Roy. :p. Air segelas mana cukup bai..

So, tadi ada sorang gi senior datang lawat bilik aku. Bapak baek. Dia baru setahun dok sini. Dia pown under scholarship JPA gak. Aku dok ngan dia keja gelak ja 24jam. Lawak tak pown. Aku gelak sebab xtahan dengaq dia gelak ja. Haha.

Cakap sepatah gelak. Cakap sepatah gelak. Aku tak paham toi lah. Hak2

Thank banyak2 la bro. Lu memang best. Lega sikit aku bila dia cakap dok kat sini memang enjoy gila babeng. JPA kasi RM 3000 utk satu sem. Woww!!! Dia ckp nak ajak aku join dia gi raya kat Brunei nanti. Dia cakap, Brunei xjauh pown dari sini. Naek kereta dalam 10 minit jea. ^_^. K dah. habis karangan aku.

Kepada yang berkenaan.. ^_^

Tadi time aku tengok youtube aku ada la bukak video2 yang aku rasa cam nak pelempang ja kalo aku ada kat situ. Cuba hampa chekidaut tengok video2 nieh..


Dengan senang hati ja fire Dato' Fadhilah Kamsah..!!






Mulut lu memang macam %&&*$ la bro..!!



Bila artis cakap pasal agama??


Dunia akhir zaman...



Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

8 kritikan..!!:

mehmed said...

ang ada blog noh..
bru sminggu bro,
lu tngu lme sket, bru taw prasaan sbnaqnya camna,..
haahah...

mmg best

♥baby fiy♥ said...

eyh.. kolotnye pemikiran kmu tntg sarawak.. haish..
mm.. dan utk pgtahuan kmu..
sarawak lah negeri terbersih ^^
dan johor lah yg terkotow..
huhuhu..
=)
btw, kmu bkn owg johor kn?
kalu ye mnx maap yea!
sbb sy mmg jujur..
salam perkenalan!

Petr Ikhwan said...

lorh..sory la..mana nak tahu. Baru semiggu je kot datang sini.. Haha

senior jpa kau kat miri said...

bersih ka?..hang pi usha kat bus stop depan villa..sangatla bersih!!

btw,,hang sorang ja kan budak jpa mlayu kat sini?..ka ada yg lain?..
apa perasaan?..susah bhai kalau sorang..

Petr Ikhwan said...

haha..ye tak ye jugak an..bapak bersih..!!

Anonymous said...

ahh kaw..
nak cter dpn bus stop je boleh arhh..
org tu cter tntg keseluruhan negeri tersebut..
asal?
jealous kerr?
hhaha..

Petr Ikhwan said...

:D..nie sapa lak gerangannnya?!

Nazu said...

blogwalking.

Link Exchange


|KeRpLuNk!| Corporation © 2008. Sponsored by: Petr Ikhwan | A7X | Petr Ikhwan. Thanks to blogger templates