Ni haa, mintak perhatian sikit. Sesape yang tak boleh bace post aku neh sebab dilindung oleh iklan nuffnang tuh boleh press CTRL key di ikuti + atau - key untuk zoom in atau zoom out.
Thank You For Visiting My Blog.....................Please do not hesitate to leave your comment or be as follower....................... And please leave your URL/Link, so that I can visit your blog back..................

Saturday, May 15, 2010

DIA PUNCA MALAYSIA KALAH?


Harapan Malaysia untuk merangkul Piala Thomas di gelanggang sendiri pada tahun 2010 ini hancur berkecai malam tadi apabila Malaysia ditundukkan oleh skuad Badminton Negara China. Dengan situasi bermain di gelanggang sendiri dan dihadapan ribuan penyokong tempatan, pemain perseorangan utama negara Datuk Lee Chong Wei tiba-tiba dijinakkan dengan begitu teruk sekali oleh pemain China, Lin Dan. Chong Wei tewas "straigh set" 21-17, 21-8 iaitu satu kedudukan yang amat tidak munasabah sebenarnya memandangkan beliau adalah ranking pertama dunia pada ketika ini.

Tambah memeritkan apabila perlawanan kedua melibatkan beregu pertama Malaysia juga ditewaskan "straigh set" oleh beregu China. Pasangan Koo Kean Keat dan Tan Boon Heong tewas kepada Cai Yun dan Fu Haifeng 21-15, 21-10.

Wong Chon Hann yang sedang berdepan dengan Chen Jing. Chon Hann tewas diset pertama 16-21 kepada Cheng Jin. Bagaimana pun nampaknya Chon Hann dilihat agak bertenaga untuk mengimbangi pemain China itu berbanding dengan Chong Wei. Namun nasib tidak menyebelahi beliau apabila turut rebah di set kedua 6-21, yang menyaksikan Malaysia gagal mara ke perlawanan akhir setelah tewas 0-3.


 Kenangan mengerikan bagi Dato Lee Chong Wei di kala hidungnya di celah ketiak Bik Mama


|KeRpLuNk|©: Kah3..aku no komen ar..aku saja ja copy-paste sebab nak tergelak..kah3..!!Do Click The Nuffnang ^.^ Thank You

Link Exchange


|KeRpLuNk!| Corporation © 2008. Sponsored by: Petr Ikhwan | A7X | Petr Ikhwan. Thanks to blogger templates